Update.

Vi ska åka till Norge en vecka med marinbiologigruppen. Hela individuella val-lektionen i torsdags gick åt till att planera mat inför resan. Kurt undrade om det gick bra att äta köttfärs i olika form två kvällar i rad. Hans undrade om vi ville ha någon efterrätt till middagen. Det var en ganska lättsam lektion, vill säga. Men en sak plågar min hjärna! Marinbiologiboken är på ENGELSKA!? Vad tusan tänker de med? Vi är ju ingen internationellklass heller! Det kommer bli tufft för mig det här..

Rawaz tyckte att våran klass var kinkiga när det gällde mat.
R: "Alltså, vad är ni för några!? Ni äter ju ingenting! Dario, är du inte man?"
Jag: "Hur mycket måste man äta för att vara man då?"
Rawaz räknar sina kycklingfiléer.. "typ 16 st"
"Men kommer du verkligen att äta upp allt det där?" Han var inne på sin andra portion, kvar på tallriken låg ca: 6 st torra kycklingbitar med såsigt ris runt omkring.
"Jaa, det är klart! ska vi slå vad?"
"Klarar du det på en minut?"
Amanda: "Är det bara jag som tycker att han börjar äta fortare?"
Jag: "...Tio sekunder kvar.."
R: "Alltså! det är omöjligt! Man klarar det inte på en minut"
"Nej, man kanske måste vara man nog för att fixa det"


galna klasskamrater i fotbollsmålsnät.

Allsvenskan på tv. Domarn råkar träffas av bollen så det försvarande laget kan kontra. Jag tyckte att man skulle införa en regel i sånna situationer. Man kan ge bollen till laget som hade den, så det inte blir något orättvist mål p.g.a. en klantig domare. "Pppfff!" tyckte Johan. I så fall kan man ju göra alla vapen till blommor också kan man köra bil på saft istället för bensin!
Vi hade kardborrekrig. Prova, det är jättekul. De fastnar på jackan, på jeansen, på mössan, på tröjan, i håret, på flätan, överallt. Och det roliga är när det säger "ploff" så sitter de där.

Ikväll har internationellarna nollning. Ska bli kul att kika lite på..
Och hej hopp, jag och fia fick MVG på myr-rapporten!

Sommarland i sent augusti

Wiiiie! Leksand sommarland i lördags. Vi kände att det var dags att åka innan det blir vinter. bättre sent än aldrig liksom. Vi tog med oss pastasallad och fia, sen drog vi dit på morgonkvisten. Jag börjar känna mig mer och mer begränsad för aktiviteterna på sommarlandet, inte för att de är tråkiga, utan för att det står en skylt på flera ställen "Max ålder 12 år". Känns lite surt när man verkligen, veeerkligen ville klättra runt i den där uppblåsbara borgen. Vi körde vuxen-go-cart och annat skoj i stället.

Mest besviken blev jag på bowlingbanorna och "ponnyridningen". Bowlingen har funnits där så länge jag kan minnas, och de har inte renoverats på åratal! Den så kallade "ponnyridningen" bestod förut av riktiga hästar. Men nu har man förnyat sig och satt in mekaniska sådana. Jag har aldrig gillat varken ridning, eller hästar, men vafan, att ha riktiga ponny's på en ponnyridning är väl lika självklart som att ha akvarium i tandläkarens väntrum !

Vattnet var ISKALLT! i alla fall till en början. Men man kan ju inte undgå att åka de gamla hederliga däcken några gånger, så vi pinade oss i vattenlandet. Pappa var den ända som åkte fritt fall, vi ungdomar tyckte det var läskigt och kallt. Åk aldrig på mage med huvudet före i "speed hill", bara om du har en baddräckt eller annat som sitter uppe!

Vi hade tur med vädret och Lillebror vann 2kg marabou, så jag hoppas att jag får en del i vinsten !



Here it goes again

Sscchhkkuulaan har börjat nu igen. Första dagen var hemsk. Jag gick till tandläkarn 08.50 på morgonen, och Maggan menade att jag hade hål! så på måndag blire lagning. I skolan fick vi schema och nya skåp. Jag fick under, och inte nog med det, det knakade när man stängde det också. + jag har tappat bort mitt kort under sommarn, kommer inte få någon tallrik !?
Idag har NV2orna ägnat dagen åt introduktionslekar och ätit kycklingsallad. Vi cyklade ut till Alborgen och lekte loss som 5-åringar. Det var super. Imorn blire till att gå runt i skolan, kika på 1orna och minnas hur hemska de första dagarna var när man själv började på vasa.

Idag flyffar Linnéa från stan ! till Gällevare som jag knappt vet hur det stavas. "Du får gärna komma och hälsa på mig" sa hon. Jaa, visst, det är ju bara 100 MIL härifrån, det tar jag över en dag liksom. Jag kommer att sakna så in i norden!

Det var meningen att vi skulle köra go-cart igår, som början på en ny skoltermin, men det blev inget. Det var dyrt, och bussarna gick inte ändå ut till Rörberg. Så för att inte bli helt långtråkade, körde vi en sån där lagamatochsepåfilm-kväll. "Don't mess with the Zohan" var sjuk, men kul. Jag menar, vem mer än Zohan klarar armhävningar utan händer?
Hej.

Sista sommarlovsveckan!

Den vintertid nu kommer med kyla, slask och tö. Nu nalkas kalla hösten, till marken seglar löv.. bläbläblä!
Nu är sista veckan snart slut. Det är den veckan man ska hitta på saker, återförenas med alla vänner och bekanta, för att sedan starta en ny hösttermin i skolan. Jag har lyckats hitta på en del i alla fall. Det har varit kräftskiva, sovaövernatt på brygga i furuvik, tjejmiddag med "Madonnafirande", filmkväll, och imorgon kanske, kanske man har tur med vädret och åker till Rörberg för att köra Go-cart.




Två fotbollsmatcher har spelats. Den första hette DM. Hade legat i soffan och peppat under dagen framför den nästan 5 timmar långa tennismatchen. När jag kom till samlingen var vi 7 pers, och ryktet gick att vi inte hade någon målvakt. Ryktet blev sanning. Fler spelare kom, men ingen rutinerad målis. LM fick dra på sig målvaktshandskarna, och hon var duktig under matchen tyckte jag. Strömsbro vann, men det var inte oväntat. Matchen idag vann vi med 2-0 över Valbo. Så himmelskt skönt att sätta dit dom! (Katti! du kan inte svika oss nu!)

Och Bettson tänker flytta ifrån mig! min kära kusin. Jag vet inte hur det kommer bli med den där buggkursen i höst om hon inte tänker bo kvar hemma. Någon annan som är mogen för en buggkurs kanske?


Soon, it will be..

Stanrundan med vic igår resulterade till ett par tygskor. Det var halva rea-priset så där hade man tur minsann! 75 spänn på Wedins.

 

Sverige - Kanada 2 - 1. Jag har kikat på OS såhär på morgonkvisten, eftersom min tanke om en joggingtur förträngdes av någon konstig anledning. Jag har blivit lat sen sjukveckan i stugan. Har inte tränat på två veckor, skandal!? I och för sig har jag ju i alla fall spelat tennis 2 ggr, får glädja mig åt det lilla.

Skolstart snart. Vad kan man säga. Skolan är en sommarmördare. När skolan börjar är sommarn slut, förjävligt. Allt är förjävligt nu. Man vill inte se frammåt, man saknar, man tvingas fortsätta..


Hemhemhemhemhemhemhem

Hem ljuva hem!
Vart har jag hållit hus undrar ni kanske? - Jo, jag har varit ickehemma nu i tre veckor.

Första veckan
har jag tillbringat i Danmark! Det var så himla kul, ska ni veta. Synd bara att vi förlorade åttåndelsfinalen på straffar. 
Vi har sovit på luft i en gympasal. Där maten tillagades luktade det illa och såg ut som i konsentrationsläger. Vi har gått flera mil, säkert. Vi har spelat fotboll i 32 grader och lökat ihjäl på discot. Vi har dansat salsa uppe på däck med peruare. Jag har pratat i sömnen: "Jag ska döda er", hade Elise hört. Vi har fått solsting. Vi har pressat på en alldeles vit, jagvetintehurlång sandstrand. Vi har haft kul.
92-laget har visat sig vara ett härligt gäng. tack allihopa för att ni stod ut med mig och Elise en hel vecka. Så mysigt har det varit.




Andra veckan
var den tråkigaste. Jag kunde inte träna, åka vattenskidor, cykla enhjuling, eller någonting i stugan för att jag hade feber! Alla var sura på mig för vi inte kunde åka till Leksand sommarland då. Andrea deppade hela veckan över sin venezuelakille som hon träffat i danmark. Andra veckan = skit. Jag frisknade till efter sisådär en 7 dagar och då minsann var inte vädret på min sida! Då skulle det plötsligt regna och åska varje dag. Fy tusan vad orättvist!
Hemma nu igen, och nöjd ändå med sommarlovet, hittils. 





På cityfesten var det mycket folk. Det lilla jag hann se på stora scenen var kleerup, och han var ok. Lite enformig musik bara tyckte jag, kändes som han aldrig bytte låt. Som vanligt var det superdupermysigt att träffa alla kompisarna som man gått runt och saknat så länge nu.

Ser fram emot: 1. kräftskiva nån gång till veckan 2. att pappa ska laga biken, så man slipper gå överallt. 3. Något bra på tv till kvällen. 4. DM matchen på fredag.

Tack Z, för att jag fick låna internet <3

RSS 2.0