Sista sommarlovsveckan

I onsdags fyllde pappa 50. Vi firade med att sticka iväg från släkt och bekanta. Till Sthlm for vi, och Grönalund. Bodde på hotell en natt och sedan en shoppingrunda. Jag tror inte jag har gått på stan med pappa sedan jag var mini. Men det gick bra, eftersom jag inte var på världens shoppinghumör och inte behövde slinka in på alla tjejaffärer..



Jag och Johanna hade planerat en Harry Potter-mara med engelsk konfekt och mentos på torsdagskvällen, och så blev det! fast Fia kom med på ett hörn, tejen som inte gillar Harry Potter, eller godis, så då måste ju vi utgjort ett väldsbäst sällskap eftersom hon ville hänga på!

I fredags fyllde en annan år, 18, och det var Falk. Nu är det inte många 18årsdagar kvar. Han bjöd in till en liten fest, som gick i Alanyaresans fotspår. Internskämt och massa snack. Jag och Elise försökte ändå flika in hierba och Gran Canaria på ett litet hörn, men blev överröstade av 6 manliga stämmor.

Nu sitter jag uppe i stugan och lyssnar till mitt efterlängtade spotify. Har precis kommit tillbaka efter en springtur runt kohagen. Idag ska farfar ha 80årskalas, och han har bjudit in ca 100 pers. Så vi har bakat 6 tårtor och håller på att fixa för fullt. Snart anländer kusinerna som varit i Alanya en vecka. Jag hoppas de inte har svininfluensan, som vissa andra hade dragit på sig!

Svensk frukost!

Jag har saknat O´boy, brödrost, mjölk, Johan, sängen, svensk radio och svensk tv. Jag har verkligen varit helt isolerad för vad som hänt i världen. Det är illa då man kommer hem och upptäcker att VM är igång för fullt.

Vi kom ut från Arlanda igår i jeansshorts mitt i Sverigekylan. 13 grader och regn, Välkommen hem! Kul, när man för ett dygn sedan har legat på stranden i Playa del Ingles och svettats sol.

Resan i sig har varit jättebra. Jobbet ver ett rent helvete, men gruppen, eftermiddagarna, helgerna, det har varit så mysigt alltihop. Vi har reashoppat, badat, solat, ätit chickennuggets med pommes, fetsat, plattat Fabbes hår, flätat Fabbes hår, fått utskällning, powerwalkat, promenerat, spelat fotboll, kört friskispass, dansat salsa, dansat disco, pratat spanska, pallat kiwi och bananer, sett Harry Potter, ätit köttbullar på IKEA, blivit slukade av tsunamistora vågor, gjort slut på ett antal busskort, rensat hierba (ogräs), levt compact living, ätit råa rostmackor, blivit förälskade i kex, sovit en natt på strandstolar och blivit bortkörda av gnällig gubbe, köpt vatten, duschat ute på gården, åkt traktor, blivit dumförklarade, varit solidariska och fått ett intyg skrivet på knackig svenska..

         

Jag saknar alla redan. Det känns som allt har gått så enormt fort, och nu sitter man här hemma framför frukostVM och myser. Johan ska gå och kolla sig för svininfluensan, och jag kanske inte får träffa honom förän om ytterligare en vecka..

Nu ska jag åka och hämta ut mitt körkort!

RSS 2.0