vi jobbar på

Otroligt hektisk dag på jobbet...



Haha, Maria Montazami är på Hallå p3 just nu. Så himla skön tjej. Nästan så man skulle ringa in och prata lite med henne.

Alla som ställer frågor till Maria blir bemötta av hennes honungslena översnälla röst och oftast ett litet: "Åh! Vad kul för dig!"

Nu önskade hon California dreamin med Beach Boys. Bra jobbat, Montazami!

men det slutar alltid likadant

Blev en helkväll med True Blood igår istället.


Blod, sex och fantasy. Vad mer behöver man?

Nu börjar det närma sig fika här igen, på jobbet. Och sagt & gjort så bakade jag lite chokladmuffins igår. Så nu blir det surpriese surprise och alla kommer piggna till.


utomhusbio låter ju ändå mysigt

Ikväll är det ju utomhus bio i Bourlongern. Funderar fortfarande fram och tillbaka över om man ska pallra sig dit eller inte. Big Fish visas  kl 22 så det blir en sen kväll. Och som den zombie jag är just nu så behöver jag min nattliga sömn. Tråkigt? ja, väldigt tråkigt. Förlåt mig, Fia?


Bettan, där sitter hon och käkar igen. Denna gång lunch på la famiglia.

torsdag

Godmorgon alla arbetare, och alla sommarlovers när ni vaknar.

Idag är alltså min näst sista arbetsdag så jag kanske borde baka bullar ikväll som avskedsfika till alla tappra som blir kvar här på lantmäteriet resten av sommaren. Stackarna.

Nu har vi suttit på taket och tjattrat lite skit. Dags att återgå till jobbet.


johanna-onsdag

Efter en sömnig dag på jobbet (sov på fikarasten ännu en gång) tog jag mig ner på stan där jag träffade johanna och tog en sån där härlig take away-fika från waynes igen. Det var mysigt och trevligt vid gavleån. Nu sticker hon från Gävle igen.



Ikväll har vi smaskat kräftstjärtar och vitlöksbröd! Mumma. Gluten-Bettan kom förbi med sina hamburgare och joinade en stund.


Stackars Bettan har gått och blivit glutenintolerant. Slut på tunnbrödsrullar och hamburgebröd.

det flyter

Yes! yesyesyes. Nu har vi bokat färja till Gotland, jag och Axel. Äntligen kan man känna sig lugn. Fan vad taggad jag är på att sluta jobbet och bara sticka och ha det härligt på Gotland i några dagar!

Och hörni. Gävle ler av solsken idag. Jag, Mathak och Anneli tog en schtekarpaus at tha roof idag. Kikade på brandmännen som dagligen kör träningspass ute på fjärranbadets gräsmatta mitt emot.

Hoppas alla era solar är framme!


Dagens taklunch. Hembakad pizza med salami, mozarella och champinjoner

P.s. Axel, kan vi inte hyra tandemcykel där? (:

soffhäng

Har bakat pizza och ser på Allsång. Myskväll med brorsan. Skrattar lite åt killarna som står längst fram i bar överkropp med ERIC SAADE på bröstet. De är i extas. Och Eric Saade gömmer sig bakom solbrillorna. Shit vad cool han är.

Frågan är var på Skansen Matilda gömmer sig? Fortsätter leta på tv-skärmen.


Sushi-tisdag

Fia och sushi börjar bli en vana. Idag sågs vi punktligt utanför sakura kl 12 för ännu en smaklig lunch.


Fia och hennes pliriga sushi-eyes. Perfekt sällskap

kul

Som ni kanske (förhoppningsvis!) ser, så har jag ändrat runt lite i bloggen. Den har fått en ny fräsch design och lite roliga extragrejer för att ni ska trivas här. För det är ju det jag vill. Också ville jag ha något att göra en stund på mitt döda jobb.

Det finns lite knapriga kategorier nu också i menyn till höger. Där kan ni klicka om ni känner för en viss typ av läsning!

Det här var det mest formella inlägget jag har skrivit. Ber om ursäkt och säger puss för att kompensera.

man måste pricka sommaren

Lyssnar på p3 och jobbar däremellan.

Har fått reda på att molntäcket som gömt mig för solen de senaste veckorna har varit lokalt över Gävle stad. Precis bara någon mil utanför har man haft tre veckors solsken 20-25 grader. Varför har jag suttit här inne i civilisationen? Jag är ju sämst.


Bikinin har använts fruktansvär sällan den här sommarn.


Outlet

Jag springer runt i bikini och hypar upp mig varje gång solen tittar fram. Men molnen är ganska stora, även idag.

Fy tusan vad dåligt jag mådde imorse. Vet inte om det var vinflaskan jag drack igår eller något helt annat. Trevligt hade vi iaf på Elises altan. Kul att träffa Hammar också igen:



Kom precis hem från Sågmyra (Lager 157) där jag traskat runt idag med Fia och Elise. Det var kul. En hel del nöjd shopping och en massa god mat och fika.



Jag hittade väl egentligen inte riktigt vad jag sökte (ett par låga converse) men det slutade fint ändå. En klänning, en T-tröja, en skjorta, en mössa(!), lite trosor och tom några spännande böcker.


fuktig shoppingdag

Slog nytt rekord på IKEA idag. I 4 timmar vandrade vi runt där inne, bland okontrollerade barnfamiljer fuktig luft och möbler i varje hörn. Mina ben och min kropp är tömda på energi, men ändå fanns det en liten vilja som drog upp mig på studsmattan väl hemma. Ett kort skuttpass och nu ska jag vila. Bara vila. Tills MARCUS KOMMER HEM! Hade helt glömt bort att Gothia är slut nu, så till veckan får man sällskap i villan. YES

Ikväll ska jag till Elise och käka med tjejerna.


Mamma och Rolf på IKEA

molnjävlar

...också var det här med solsken. Slår vad om att hela Sverige har det sommrigt nu. Utom vi. Vi i Gävle.

Ikväll blir det förmodligen film med mamma och Rolf som är hemma någon dag. Jag vill se Himlen är oskyldigt blå, så jag ska försöka sälja in mitt förslag lite senare.

Hoppas ni njuter av sommar'n!


Linköping. är en stad

Tillbaka på jobbet efter ännu en sushilunch. Med Fia denna gången.

Snart är man back in Linkan också. Det är bara att börja ränka dagarna nu. Nolle-P är inte långt borta, men det känns som vårt Nolle-P 2010 är närmare, fast åt andra hållet.

Det är blandade känslor inför kommande tremin/år. Man vet hur mycket kul som bara ligger där på hög och väntar på oss. Men också hur mycket jobb, slit och hushållssysslor som kommer hoppa på en när man anländer.

Jag ser så mycket fram emot 2011 års Nolle-P, och att få ta hand om de nya Nollan.

Här är några pics från våran första Linköpingtermin. Oj så roligt vi hade.


Bilder: Nolle-P, Kalasmottagningen, solchill på Blå Havet, München Hoben, Grunken, Familjen på HG, Födelsedagsmiddagar, Le Mans könatt och Hic Haec Hoc!

barrunda

Ännu en så kallad "Sommarkväll" på Slottstorget. Igårkväll var det E-type som slogs några timmar på scenen mot strömavbrott. Jag och Johanna (som kom hem igår!) tog en liten barrunda istället. Den började på Berggrenska, och fortsatte med/slutade med en take away thailatte och chokladmuffins i Bourlongern. Så det blev inte en alltför lång runda denna onsdagskväll. Där framför de upplysta änglarna satt vi och mös ända tills myggen ville vara med.


Här är vi i Vicans stuga förra sommarn. Mys! Vican kom hem förresten. Du är ju ganska saknad måste jag säga!

Jo jo, minsann. Här var det strömming

Sitter och knarkar lypsyl på jobbet idag.

Igår hade jag och Jonas en liten fest. Eller rättare sagt en liten skiva. SURSTRÖMMINGSSKIVA.




Surströmmingsvänner är mycket sällsynta. Vill man ha en så får man skapa den själv. Jonas är min första lärling.

det är nu solbrännan ska lagras

Igår lyckades jag undanfly gräsklippning p.g.a. oväder. Idag är det soligt så jag vet vad jag har att se fram emot.

Det optimala vore ju ändå om det kunde fortsätta vara lite soligt och varmt, så man kunde njuta av eftermiddagarna på ett annat sätt än att sitta och stirra på tv/dator. BRÄNNAN FÖRSVINNER JU!


Lite mera sol skulle inte skada!

pics

I give you.... Midsommar på Mörkö 2011:




helgen

Måndag. En sån där oskön dag.
Vakna upp i sängen lite halvsvettig kl 06.30. Ingen pojkvän brevid mig längre. Vill inget hellre än att sova vidare.

Nu ska man bara sitta på jobbet i 7 h till. Sen klippa gräs.

Helgen var iaf en värdig helg. Sandviken kan det där med att fezta! Och fast GIF hade lite otur på Strömvallen igår kväll, så var vi nöjda.




hugs

kort fredagswork

Sista arbetsdagen på denna vecka. Jag sticker hem lunchtid och utnytjar lite kvalitetstid med pojkvännen. Hoppas han överlevt förmiddagen hemma i villan. Igår fick han sin surprise som jag fixat ihop under några dagar här hemma. Det var ett fotoalbum med bilder från våra två supermysiga sommarveckor tillsammans.

Tror han blev glad. Annars är jag tillräckligt nöjd för oss båda!

Nu är det inte många minuter kvar til lunch. Idag blir det sushi!

"Allt slutar här"

NÖJD MED DE SENASTE TIO ÅREN !
och gårdagskvällen


Efterfest på våran altan

När de börjar dansa runt i vardagsrummet till Mikrofonkåt och utmana varandra på studsmattan, då är det vuxenfest när den är som bäst.

När jag sitter där runt bordet med mina äldre arbetskamrater och ser hur de plötsligt börjar släppa loss, då inser jag att det faktiskt inte är slut på livet efter 25! 
Jag ska inte öppna mina sinner för mycket i det här inlägget, men jaja, man kan väl säga att de var ganska kul.

När klockan började närma sig 22, var jag mest mogen i huset och drog mig till sängs med ett avsnitt True Blood.
-Ses på jobbet imorn, sa jag.
Här på jobbet är det dött en morgon som denna. Alla tar sovmorgon, utom jag (och Anneli som inte var där).

Lill-lördag!

Jahapp. Snart ännu en arbetsdag avklarad...

Det går fort framåt och därför är det helg snart. Imorgon ser jag fram emot två saker. 1: Axel kommer, och 2: Vi ska se Harry Potter.

Men man ska inte gå för fort fram. Ikväll ska jag träffa Fia och Elise. Elise som fyller 20 i helgen ska vi fira med fika, och kanske någon lite pressent, vem vet? Sen har pappa bjudit in till grillfest hemma för alla sina jobbarkompisar, som ju nu också är mina jobbarkompisar.

Jobbarkompisarna har fått ganska skumma namn här kan jag tycka. Ikväll kommer Ketchup, Kexet, Mathak och Djuret på partajet till exempel.

Kram.

hard work

Jobbsidan laggar lite här nu, vilket innebär att det är omöjligt att jobba. Så vi chillar. Väntar på bättre tider...

tugga tugga


Stockholm med Axel



En mysig resa! <3

En lyckad helgtripp

Old Town Lodge spenderade vi en natt i Storstaden. Helgen bestod av shopping, T-bana, restauranger, Skansen, sol, lite regn, och massor av kärlek! Jag är nöjd och ser redan fram emot nästa helg.

Tåget hem var ett misslyckande. Vaknade någonstans efter en timme, och fattade ingenting. Vi stod stilla mellan Uppsala och Tierp och kom ingen vart. Tågbyte till ett nattåg som var påväg uppåt mot Boden. Så himla mysig känsla ändå att resa i kupé, lite som Hogwarts-expressen. Nu blev jag sugen på att tågluffa!

Tillbaka på jobbet. Hungrig kl 10 som vanligt. 1½ h kvar till lunch. Attans. Stackars mage!

Det är en stor dag för bror min. Lycka till brorsan med körkortet!!!

(Bilder från helgen kanske kommer vid senare tillfälle. Finns inget här @ work.)


Klippet

Jaa.. Som ni ser så är alla långa lockar försvunna. De ligger förmodligen i en sophög någonstans. Jag har inte vant mig ännu med denna frisyr, men tror att jag kan rocka de när den dagen kommer. Johanna var mitt stöd i salongen. Hon läste ut fyra cosmo och blev en shopaholic i hjärnan. Galet.

P.S. Bli inte skrämda över smilet på dessa bilder. De känns ganska onaturligt, men jag hade inget bättre att komma med.



Kronjuvelerna

Hemligheten ligger i att man måste försöka. Man kan inte gå runt och nöja sig med att jobba hela dagarna, utan man måste se till de där extra timmarna på eftermiddag/kväll. Det är där man kan passa på att ha sommarlov. För det hinns med så mycket mer än bara vila framför tv:n.

Igår drog mamma med mig och matsäcken ut till Vårvik efter 16. Vi åt sill, jordgubbar och glass, och njöt en stund av solen, klipporna och havet! SKÖNT

För att nämna gårdagens besök i mörkret framför bioduken så är både jag och Johanna grymt nöjda. Kronjuvelerna är en film ni måste se. Åtminstone om ni gillar svensk film, komedi, romantik, mystik, drama. Den filmen hade det mesta man kunde begära, och blev man inte på nytt lite småförtjust i Björn Gustafsson? Pettersson Johnsson.



Ska försöka boka klipptid idag också. Vill ha ny sommarfrisyr!
Puss


Sommarjulikväll

Första takfikat 2011. LOVE

Det är sol. Vi två sommarjobbare har en handledare som är hemma lite sjuk, så det går inte så fort framåt denna dag. Ikväll är det årets första sommarkväll på Slottstorget (men det borde heta bockplatsen tycker vi här på lmv, eftersom det är en gräsmatta, inte alls ett torg, och för att det är Gävlebockens hemmaplan).

"Sommarkväll", för er som inte vet, är förresten en liten trevlig tillställning här om somrarna. Det tycker pensionärer och ungdomar, medelålders och barnfamiljer. Jag tycker inte det är så kul. Ikväll spelar tex. Playtones. Allt man inte vill veta av. Dansband, Schagerband. Ånej. Jag och Johanna går på bio istället. Ser fram emot att se Björn Gustafsson i en seriösare roll i Kronjuvelerna. 

JOBBTIDER

Det har liksom börjat igen, om jag inte varit tydlig med det tidigare. Jobbet. Jag sitter därför framför datorskärmen i stort sett hela dagarna, och borde då ha tid för sånt här med blogg. Så jag skriver:

Hej och godmorgon!
Nu har vi varit på förmiddagsfika. Det är nya kaffeautomater i år. Jättesega, men det smakar ungefär likadant som förr. Igår åt vi sushi, idag blir det mammas korvstroganof. Gott bägge två. Och mer kul har jag inte att säga just nu. Längtar tills Harry Potter börjar underhålla folk på bio igen !
Tjo

Spara lite för sig själv ibland

Midsommar var som en midsommar ska vara. Vänner, lekar, nubbe och sill. Midsommardagen med lite segling inte alls fel det heller. Jag älskar sommar!



Två veckor och en helg.

Sedan den 17:e juni har jag haft sommarlov. Ända fram tills nu. Denna lilla korta tvåveckorsperiod kändes MYCKET längre, och såååå härlig. Jag är helt enkelt jävligt nöjd. Och kanske to.m. redo att tackla kommande fyra veckors jobb på lm. Iofs, krävs säkerligen några fler timmars sömn innan jag är helt återställd. Och sommarens nästa öl är långt ur sikt. Jag hoppas jag tar mig tid någon dag för att visa upp lite sommarsköna bilder.

Peace & Love to everyone


RSS 2.0