nya Bondfilmen - ingen hit

Vad man kan göra hemma under en slappdag:
- plugga till prov
- spela roller coaster tycoon
- lyssna på radions morgonpratare
- städa
- planera kvällen

Jag såg "Quantum of Solace" på bio med grabbarna igår. Den var överskattad, tråkig. Jag fattade aldrig vad handlingen var riktigt.. + att det var blött, och då menar jag blött! Jag och Johan cyklade ända från Andersberg centrum till fille och vidare till stan. Vädret var.. jaa vad kan man säga.. Den första snön föll ner över staden, det gav en mysig vinterkänsla innombords, marken blev vit och vi gapade stort för att fånga så många snöflingor i munnen som möjligt medan vi cyklade mot biomörkret, vi hade roligt och jag fångade flest.. ELLER INTE! På riktgt var det såhär: Vi plågade oss ut i kylan, torkade av cykelsadlarna så vantarna blev dyngsura direkt, snön kändes hagelaktig, hård, och blöt. Johan kastade årets första snöboll, och missade. Efter 10 meters bikande upptäckte jag att sminket rann ut, luggen droppade, det piskade i fejan. När vi kom till Fille stod Falk där och skrattade åt de två snömonstren som anlände. Kläderna hann aldrig torka under filmen. Där satt man och frös!


Det är så jag säger det

Måste-lista under gårdagens Sthlm-tripp med fia:
1. Hoppa till Håkan Hellström på Cirkus
2. Shoppa
3. Äta något gott på mysigt fik
4. Se minst en känd person
5. Skänka en slant till gubben som satt och spelade Oasis & Coldplay-låtar på drottninggatan.
6. Få gratis Cosmopolitan på Åhlens city.
CHECK!

Dagen : Lyckad!
Egentligen är det ingen bra idé att knalla runt i storstan hela dagen om man ska på Håkankonsert till kvällen. Tårna går sönder, och hela fötterna känns så trasiga när man ska stå där i publikhavet och hoppa. Men det var värt det! På shoppingfronten gick det lite segt, två plagg blev det. Götgatan is the place to be!
På vägen förbi stureplan gick jag och käkade mandarin, jag var så inne i det, men fia, hon snubblade nästan in i Carolina Gynning! jag är lite sur att jag missade det. Själv fick jag bara se kändisar som man inte kommer ihåg namnet på..
 
 

Besvikelse-lista:
1. Att jag missade Gynning på stureplan
2. Att Håkan inte spelade "Ramlar"!?
3. Att när vi var nöjda med att stå 3e längst fram på konserten och stod och väntade på Håkan, kom två sprit&svett-illaluktande 40-åringar och trängde sig fram. Där stod de och vinglade bakom oss, fram och tillbaka vart är H rörde sig på scenen, och tröck och var äckliga. (Jag tänkte att de måste ha ramlat in där av någon anledning, men de visade sig vara riktiga fans, sjöng med i varje låt, varje ord, varje bokstav kunde de utantill !)

-Vad stressad du har varit idag, Maria, sa Fia.


filmhelg och avundsjuka

Jag älskar disney! kommer nog aldrig att tröttna. I helgen har vi kikat Alladin och Lilla sjöjungfrun, i Täby hos kussarna. Mycket film blev det faktiskt. Vi såg även satc-the movie. Den var bra. I fredags var jag och Elise på bio också, rallybrudar, och jäklar vad jag gasade på när jag övningskörde till Täby morgonen efter då!
Jag hittade en jacka på Täby "Täbban" centrum i helgen också.

 I Österrike har de sol, inte ett moln rapporterade vican igår. Här hemma i rusket är man ju lagom avundsjuk! Varför joinade man inte liksom? Det är orättvist vad alla reser runt nu: Elise till Rom, Cia till Hawaii, Jonas till London, Gaskarna till Österrike..
 
kusinernas björnbär är en hit!

Kvällen blir lugn, måste ju ladda upp energi till lovet, för det har ju faktiskt inte börjat än, det har ju bara varit en vanlig helg. För andra blir det fart och fläkt på Beatleskonserten! ..ännu mer avis. Men till onsdag väntar ju Håkan Hellström i Sthlm!!!! "Yeeaiiiiih" ..som magg's skulle säga.












Magg's


hata är ett starkt ord, men det går att använda

Jag tröttnar nu. Vill inte skriva mer på den där jävla fysiklabbrapporten som ska inlämnas imorgon! Jag vill bara slänga den på marken, sätta mig på den och gnida rumpan mot den, så den blir knölig, spotta på den så den blir slemmig, rapa på den, svära alla svärord jag kan åt den, skriva ett hatbrev till den, slå den hårt, så den får blåmärken över hela framsidan, riva sönder den, äta upp den och kräkas ut den i en lerpöl ! den ska känna sig så himla oälskad, för det är precis vad den är! oälskad!  


















P.S. Jag hatar dig, fysiklabbrapport.

-hur killar simmar på idrottslektioner

Vi simmade på fjärran med pulsklockor och allt. Rawaz var såklart tvungen att skvätta ner håret som man hade satt upp för att inte doppa det i kloret. När man skvätte tillbaka rann allt vatten bara av hans afrokrull. Oskar stod och livräddade (dränkte) dockan hela lektionen. Jonas kom aldrig. Han hade väl mens eller nåt. Dario körde med simmglasögon. Rätt som det var dök han upp från ingenstans. Sakibs simning gick ut på att ligga med huvudet under vattnet och dra sig frammåt med armarna längs avspärrningssnöret, han färdades fram i 120 km/h, förbi alla, men med en puls på 0 !? Matte flinade mest.. och hårtorken i omklädningsrummen suger! ..för blåser, det gör de då inte i alla fall!

- Jag vill ha en kladdkaka, tack.
- Okej.. killen i kassan skär upp en bit, lägger den på ett fat och räcker fram den till mig.. 28kr blir det. Jag tar upp plånboken och börjar gräva efter 20 lapparna. 
..Men tyvärr så är grädden slut, tillägger han, nu liksom. kunde inte sagt det lite tidigare? ingen rabatt fick man heller!?
Dåligt av coffee lounge. Men annars så var det faktiskt ett mysigt fik!

tisdag

- JAG ÄR INGEN GLAD PERSON!!!! sa Jonas idag. Fast han är nog den gladaste personen jag känner..


köttig helg

Nedräkningen har börjat.. om en vecka är det höstlov!
Helgen spenderades hos farfar. Pappa har varit på älgjakt där, så lördagen gick åt till att paketera kött. I Malung finns för övrigt inte så mycket att hitta på. Jag och Bettan gick ner på grönland en sväng ("stan"). Maggan tipsade om en affär som hade kläder för både vuxna och ungdomar. "Annas house" hette den, och visade sig vara sämst!

Top 3, malungs affärer:
1. Dalaridå - presentshoppen som har allt från barnleksaker till sexleksaker (!?)
2. Expert - som ägs av pappas kompis, vilket kan leda till rabatter av olika slag
3. Det finns inga fler bra affärer. Men däremot räknade vi till typ 19 pizzerior!

   

mest nöjd: att vi tog ett träningspass. Min kropp behövde verkligen det. Vi joggade till slakteriet (där farfar var och städade bort alla rester) och tillbaka.


På vägen hem  stannade vi på Sollerön, där Jag och Bettson hittade en fårhage. Jag sa "kom då!" på fårspråk, och alla började kuta mot oss. Jag kan prata fårspråk! Bää..
 


motorstopp, och ingen lust till plugg

En ny vecka har rullat igång. Spanska muntligagrejen gick åt helvete. På frågorna svarade jag för det mesta "no se". Efter den kortkorta skoldagen drog jag med mig fia hem. Vi räknade matte, eftersom vi har litet test imorn. Sen åkte vi ner på stan för att träffa bujen, som suttit hemma och pluggat hela förmiddagen. På Wayne's fick det bli scones för det är så himla gott!

Vid tretiden stressade jag nervöst iväg till Bil & trafikskolan, för att ha min första körlektion. Det gick ok, men inget mer. Det var ju ändå förtsa gången jag körde en annan bil. Lite ovant. Motorstopp vid ett trafikljus. pinsamt! Men nu har jag ju fått en massa små bra tips av Göran, som läraren hette. Finns en del att träna på tills nästa måndag.

Nyss ringde Fia och sa: PLUGGA! ..jag tog åt mig, ska läsa snart.. Hon berättade också att hon hade hittat sin hand (internt), köpt en kamera, och nu ville hon bara packa upp den där canon 450, men var tvungen att läsa marinbiologin, på engelska, som hon ändå inte fattar något av. Inte jag heller, så himla drygt är det!

Grisigt :
spanska - muntligt om en film
matte - litet test 3, derivatans definition
spanska - PROV!
marinbiologi - PROV
Andra små ting som måste börjas med i tid är : engelska - log book, fysik - labrapport, biologi - PROV!

JAG PALLAR INTE!


kort om helgen

Fredag:
För att citera några härliga classmates

- Ost ska vara knaprigt och lukta stjärt! - Dario
- Laxen smakar ju fisk! - Sush






Kamerabus efter skolan, avslutningsmiddag med 92:orna på Berggrenska, Idoltittande med Riesen, Ako och marabou hos bujen!







Lördag: PLUGG, tjejmiddag a lá victoria!

Söndag: Jag har vikt 4 papperstulpaner.

Inte efterrätt också!

Alltså, vilken jävla "familjemiddag"! Här hade man tänkt att: jaa, det kanske inte är så farligt med sånt här, om föräldrarna kan hålla sams liksom, då är det väl nemas problemas. Mamma bjöd i alla fall på middag i nya lägenheten.  MEN, some things just don't work out perfectly. Pappa satt tyst, sa inte ett pip, marcus satt tyst, jag satt tyst. Jag sammanfattar det "tystnad kring matbordet".
Men då var det mamma som fick bryta denna pinsamhet med något liknande: "Jaa, och jag har köpt en tv billigt av en jobbarkompis"
pap: - jaa, men ska du inte ta lite saker hemifrån?
mam:- joo, men vi måste väl göra upp om vad som är mitt och ditt?
pap:- jaa, men du har ju redan tagit lite saker utan att säga till..
mam:- jaa, men det var väl mina saker?
pap:- men du sa ju att vi skulle dela upp alldeles nyss? och den där mattan, den var väl inte din?
mam:- nej, men vi hade tre stycken, så jag tyckte att det var okej om jag kunde få en i alla fall.
tystnad...

Där sitter jag och Marcus och ger varandra uppgivna blickar.. SNÄLLA! Inte efterrätt också!

Nästa dag hade mamma gått och lagt tillbaka den förbannade mattan.

Rast

Igår var jag med om två syskonbråk. Först var det Johan och Fredde som sköt russinlock på varandra. De var helt vilda! Sen, lite senare var det Sushi och Anton som höll igång. De brottade ner varandra på golvet och retades. Av någon konstig anledning blev jag inblandad. Klassen dansade hiphop på idrottslektionen och det var skrattretande att se killarna slänga med håret, som ingick i korreografin.

Om sisådär en kvart börjar en seg mattelektion. Peppar, peppar, ta i trä!


Norway!

Norge-resan avklarad!
Det är meningen att norrmän ska vara snygga, så man hade ju hoppats att få träffa någon. Vi träffade en fiskare som tog med oss ut på havet för att ta vattenprover, och en jägare som hade skjutit ett får och skurit ut hjärtat som han höll upp och visade för oss.

På löpsö äger alla invånare tio får var. Jag har räknat ut det.
Jag ville gå in i en fårhage, och då tyckte Johan att; det får du väl..

Det har varit en vecka fullspeckad med ordvitsar, krabbor och banka bäver. Vissa roade sig med att möblera om lite här och där eller bada nakna i saltvatten och brunalger. Annars fanns också möjligheter till gummistövel-fotboll i mörkret, krabbfiske vid hamnen och bestigning av öns största (enda) berg. En mysig liten resa har det varit.

- Kurt! upp med händerna, jag har ett skjutmått! - Nils.

Vi har levt på varma koppen, gröt och köttfärs. Matpatrullen har skött sitt jobb fint till varje måltid, men vi var nog bäst. Jag och Andrew skrev ju t.o.m. en godmorgon-hälsning på frukostäggen.




Min godispåse som var stor gick åt i ett nafs. Känns inte så himla bra såhär på efterhand kanske, men för stunden var det sååå värt det!

På hemresan blev det sagan om ringen, som fia nu uptäckte att "den var ju faktsikt bra!". Ingen sten-sax-påse-turnering blev det som på resan dit. Jag tror värdarna var lite trötta för det. 30 timmar har vi åkt buss totalt, de 2, 5 dagarna på Löpsö kan man kalla bensträckare..

Eftersom många tycker att Fia har pliriga små kinesögon, så har jag och Jonas gett henne ett smeknamn. Numera kan ni kalla henne för Sushi.


RSS 2.0