Första Godkänt

I skolan bara till halv 10 ikväll. Skönt. Programmeringslabben med Fritte gick ganska bra faktiskt, vi är ett brilliant team kan vi konstatera. Pressbyrån stod för middan. kabanoss med bröd.
Hörde att lärarna faktiskt haft något typ av krismöte där de diskutterat att dra ner på tempot i alla våra kurser, eftersom vi tydligen har alldeles för mycket att göra. Smart att komma på det nu liksom..

Jag klarade omduggan förresten! Äntligen är jag på rätt spår. Ni skulle bara veta hur bra detta känns efter alla dessa långa jobbiga dagar och tunga motgångar i ALLA kurser.

Petter snodde min kamera och busade lite idag. Måste ju publicera några av hans verk i alla fall:



13 timmar per dag.



Kvällsaktivitet. Donken. Sen skolan till kl 22. Vaddå? helt normalt ju. Är i alla fall klar med tejphållaren nu. Vem vill inte ha en tejprullehållare som ser ut såhär?



GODNATT!

duktigt i lovekitchen

Imorgon har vi dugga. Jag går in för att kugga stenhårdast av alla, för jag blir inge klokare hur mycket jag än stirrar ner i den här dumma boken.

Söndagsfikat avslutade denna mysiga dag. Imorgon får man typ inte vistas i köket eftersom det ska sanneras. Alla skåp är tömda och Lovekitchen har aldrig varit fräschare. Nu kallar vi det Kick-ass-kitchen.


nudlar

Slö söndag.
Igår var det trevligt. Alla tjejerna kom till nh nöjda och glada efter att killarna strippat för dem på höstmiddan. Jag och Matilda missade tydligen en grymt bra underhållning..

Idag har jag varit på ica, legat i soffan, försökt plugga och kollat på Entourage, eftersom killarna här tyckte att jag borde gilla det. Men jag somnade bara. Tvättat har jag också gjort faktiskt, och om en timme ska vi städa köket. Nu blir det nog en portion nudlar.

..söndagsfika senare också såklart!


shoppingdag!

Natten till fredag var ganska mysig tyckte vi som satt i skrivsalen och köade för att få tag på kravallbiljetter. Vi hade bullat upp med chips, choklad, läsk, äpplen, cheerios, rulltårta, digestive, oreos och sånt. Från 1 till 8 var vi där och vi har aldig varit så effektiva. Kanske, men bara kanske var det sockerkickarna som gjorde oss så otroligt pigga. Typiskt dåligt ändå att vända på dygnet dagen innan matteduggan.



Idag har jag, Matilda, Ina och Axel gjort stan. Det var mysigt det också. Bra aktivitet att smällta duggan med. Shoppade lite kläder såklart:



trivs ganska bra faktiskt

Skolan tar kål på mig lite här i Linköping, men vilken tur att jag har en så härlig klass! Eftersom vi ibland går ända till 21 på kvällarna blir det lätt lite okoncentrerat och flummigt. Som igår ungefär, då lekte vi norsk kurragömma, och Ina hoppade runt i korridorerna. Det låter mest barnsligt kanske, men vi är nog inte så mogna faktiskt.





Nu ska jag gå och lägga mig. Klockan är 19.00. Men kl 01.00 ska vi till skolan och köa för biljettsläppet som är kl 08.00 imorgon bitti. Det kommer bli mysigt, för jag, Matilda, Sonja och Axel har laddat upp med pluggmatrial, mat, snacks och kortlek! Nu kör vi!

vill. ha. säng. nu.

Mattestuga hos Joina ("Jocke&Ina"), helkväll. Men gycklet tog över lite mot slutet. Nu ska jag sova för jag är trött. Imorgon har vi en efterlängtad sovmorgon, men måste nog till skolan och plugga lite då i alla fall..

Godnatt.

myspys pysmys

Jag och Ina åkte hem till Gustaf och åt lunch idag. Det var jättegott. Gustaf har det där lilla extra, som gör allt så mysigt, kom vi fram till. Till efterrätt blev det matteplugg, framför det stora soliga fönstret.

Nu har jag fått mitt söndagsfika överstökat, och tittat på valet med korridorsmänniskorna.






Söndag betyder "samla sig"

Man måste städa upp röran som uppstått under helgen. Man måste göra klart matteuppgifterna, och man ska baka kaka till söndagsfikat. Ganska mysigt med söndagar faktiskt.

Igår var det en trevlig liten fest. Först med korridoren, sen en inflyttningsföfest, och sedan var det ös på Kårallen. Oskar Linnros var inte jättebra, men det hade jag nog inte väntat mig heller.

Nu måste jag ta tag i det här.


Dra't i Spa't

Omduggan avklarad. eller ja, vi får väl se om jag klarade det denna gången, men det kändes så. Man vet aldrig, de är ganska stränga med rättningen här..

Efter duggan drog vi till Donken. Mycket gott. Och sen har vi varit och kollat läget på "draget". Dra't i Spa't har typ 40-årsjubileum i helgen, så det är ju lite festligt. Ikväll blir det kanske korridorsfest och sen är det celebration party på Kårallen, med Oskar Linnros, så det blir nog fint det här. Nu ska jag slänga mig in i duschen igen, tvätta bort lite gegga från draget, och sen göra inlämningsuppgifter..

Här är lite bilder från draget. (För er som inte vet så är det en dragkamp över ån)


Reinfeldt ser dig

Fredrik har patrullerat runt i hela skolan idag. Han är överallt, så man kan aldrig känna sig säker. Han står och gömmer sig bakom varje hörn, spionerar i varenda klassrum, förföljer en vart man än går, och på en av toaletterna i A-huset tyckte står han och välkomnar alla som är kissnödiga.

Det regnar här i Linkan idag, och det nalkas förfest @ kris för de flesta (Alla som klarade duggan), men för mig är det matteplugg som gäller heeeela natten! eller?




3 timmar supermarket?

Slutade programmeringslabben kl 5 idag (har aldrig slutat tidigare!). Sen cyklade jag med Axel och Jocke till Tornby, hasade runt på ica maxi en stund, kom hem vid 8. Var tog den kvällen vägen?

Nu har jag stått och gjort en potatisgratäng. Två matlådor. En till mig, och en till Matilda imorgon. Hoppas det smakar OK!

Borde repetera lite matte nu, har ju omdugga på lördag.


Finns ett perfekt ställe på stortorget. En sån där "kombinera-ihop-din-egen-sallad-s-bar" Dit ska jag gå fler gånger. Känns nyttigt.

det ska va klägg till kaffet, annars är det inte kaffe och klägg.

En sån där mysig dag med lite solsken. Jag tänker inte skriva något tråkigt om någon jobbig kurs eller så, för det tar på krafterna att läsa igenom bara. Vad annars kan jag berätta... Jo, det var typ en mil lång kö till Baljan idag, har ätit tre klägg (inklusive en mars, såklart) och känner mig ganska onyttig som vanligt. MEN Jag har ätit en hel tomat idag också. Första grönsaken på några veckor. OCH jag gjorde faktiskt situps igår kväll. Så jag är kvitt.

Nu ska jag snart åka och köpa ananas, sen till Gustaf, så ska vi ha varma-mackor-mys med några DPU-människor. Blir nog bra.

Jocke fyller år idag också, Grattis!


Solig långlunch. Jag vann alla kortspel. Finns det något bättre motstånd någonstans där ute? Ring mig i så fall. Tråkigt att vara president hela tiden..

levande

Jag åkte runt hela Gottfridsberg för att hitta ICA nära, så låg det 100 meter från där jag bor. Bra Maria, fortsätt så. Har i alla fall precis käkat fiskbullar. Får lagom dåligt självförtroende när en annan kille i min korridor står brevid mig i köket och gör typ tre exotiska pajer. Jag kanske borde öppna kokboken någon gång, och strunta i konserver.

Idag har vi byggt modeller i skolan. Här sitter vi och avnjuter en efterlängtad och välförtjänad lunch i designsalen:




Och just det! Igår fyllde Frittan år också. Grattis en gång till!


Frittz och Ina har ett gemensamt partytrick. Ganska snyggt om jag får säga det själv.

söndagsfika

Moderaterna delar ut frukost på uni-området och sätter upp juicebarer, med exotiska drinkar som "den 25:e" "rutavdraget" och "Reinfeldt". En fattig student tackar och tar emot!

Nu har en till helg passerat och det har som vanligt varit kul. I fredags var det Kravall, "On the Rocks", och vi invigde våra finfina overaller! Lördag, söndag har jag försökt spendera till pluggandet, men det är kanske inte så lätt hela tiden. Var på studentspex också. Hade ganska höga förväntningar, men det var långt ifrån lika kul som Verdandis spex faktiskt.

Nu tror jag det är dags för söndagsfika här i korridoren!

Kalasbilder

Fortfarande ganska depp på allt som har med plugga att göra. Men jag trivs här, så det väger väl upp lite. Nu kom jag hem efter en lektion som slutade 21.00 Kanske ska plugga ikapp lite matte nu då? ..eller?

Här kommer Kalasmottagningen i bilder:



1: Köade i minste en timme för att komma in på mässan.
2. Kom ut från mässan lite rikare på godis, och tröttare på montrar
3. Jocke lagade himelskt god mat på lilla förfesten, vilket han nog fått höra några gånger nu. Jag säger det igen, Tack för maten!
4. Teddybears på Cloetta Center.

Detta gjorde mig lite lyckligare.

DEPP!

Nu får det vara slut med köttbullelåda! Är så trött på det. Imorgon blir det lax minsann..

Jag kuggade första duggan med en poäng. KUL! Så nu är jag inne i någon slags depression. Ligger typ tre lektioner efter i matten, har inte hunnit läsa alla 50 sidor på engelska i den dryga boken, som man skulle gjort tills imorgon..



Det var för trevligt att sitta ute i köket och plugga ikväll, så jag har nu smitit in på rummet och försöker koncentrera mig lite, men det går fan inge bra, som ni kanske märker. Gr hellre ut till de andra och joinar i filmtittandet.

Men nu ska jag ta mig i kragen och peptalka mig själv lite, måste nog klättra upp från den här depp-gropen om jag ska klara allt.

overall!

Ännu en låååång dag. Programmeringslabb till kl 8 och sen har jag varit på sykväll. (Alla tjejer måste sy ihop sina overaller, eftersom vi får en gul och en röd del) Det blev i alla fall skitsnyggt och DPU-märket kom också på plats. Skönt. Nu är jag redo för kravall! Synd bara att jag inte lyckats få tag på någon biljett...



Sitter här nu och skissar så pennan glöder, nästan. Jag har idétorka och måste rita ca 35 tejprullehållare till.. Kul natt jag kommer ha.

kvällen

Nu har jag och Gustaf programmerat klart. Fler klasskompisar var där också såklart, och gnuggade hjärnhalvorna mot varandra för att fatta "Get & Put". Axel har nu varit här och godkänt min nya lya. Tror han är lite avis! Fattas gardiner dock, det ser ganska tråkigt ut. I fönstret står en liten rosa kruka med en 3 dm hög palm i. Det är min ungkarlsblomma, och jag ska vårda den med mitt liv.

har precis gjort ett storkok med köttbullar och makaroner
håller på att göra klart matteuppgiften som jag misslyckas med om och om igen
ska gå och lägga mig och sova i min 80 centimeter breda säng!


Axel och jag på München Hoben

pappa betalar

Usch så bortskämd jag varit den här helgen. Så fort pappa är här blir det att äta ute varje måltid...
Men nu ska han åka hem och jag måste laga mat och göra matlåda. Pappa har lagat min cykel också, så nu kan jag växla, woho.

Måste göra matten klar nu, och sen ska jag och Gurra programmera..

Pappa, jag och lillebror på Gröna lund förra året

nu blire studentliv på riktigt!


Pappa är här. Han har hjälpt mig flytta in, betalat min shopping, och bjudit på mat, sånt där som bara föräldrar gör.

Nu har jag installerat mig en aning här i mitt korridorrum på Flamman. Jag och pappa ville inte inviga köket så vi åkte till max ikväll istället. Mums. (Hittade även sånna där ketchup-portions-påsar, kommer bli perfekt till mina köttbullematlådor nästa vecka!)

Nu måste jag nästan fortsätta på mina tejprullehållare-skisser.. de ska vara klart på måndag har jag hört. Har kompletteringar att göra i matten också tills dess. Och för att inte tala om programmeringen! Blä

ETTAN

Igår blev jag etta. (Fast fadderiet tycker att egentligen så kan 0 upphöjt i ett reellt tal aldrig bli ett..) Etta känns stort, prestige, respekt, finally there.
Det var alltså maskin-nollans finsittning igår kväll. Fritte (Frithiof) var min bordsherre och det var ju ganska soft att han hade tränat på balsittning så han kunde uppföra sig sådär fint, som tillfället krävde. Sedan var det mellanfest hos en fadder (woho, slut på nollefriden) och eftersläppet på Kårallen höll på till 3. Det var nästan vinter ute och jag och Frida cyklade hem i barbent till Skägget (Skäggetorp). Det var hemskt!

Idag kommer pappa hit! Han ska hjälpa mig att flytta till Flamman. Kommer bli fint dehär, mycket närmare skolan och så, och massa klasskompisar i närheten (+ Sara). Så nu må¨ste jag packa och flyttstäda lite.


Hämtade en facebook-bild på Fritte, så ni får se vem det är tänkte jag. (Hoppas det var okej, Frizz, men tror inte du läser min blogg så du kommer väl aldrig märka något)

torsdag!

Första duggan avklarad! ..eller ja, om jag klarade den återstår väl att se. Skönt känns det i alla fall.
Nu har jag käkat fiskbullar och (obs!) HEMMAGJORD potatismos. Så gott som helst, blev en portion över till matlådan också.
Dagens håltimme gav shoppingmöjligheter. Jag har skaffat mig ett par nya jeans och första boken i twilight-sagan! Så nu behöver jag inte somna så ensamt ikväll. Innan läggdags ska jag hinna köra ett litet styrkepass och sedan ta en lång skön dusch hade jag tänkt!

Imorgon är det finsittning och vi blir upphöjda till ettor!


För övrigt så har det varit sol i Linköping idag. Hela dagen faktiskt!

RSS 2.0