lite jullikt

Tänd ett ljus, det är första advent!

Jag har tagit en jul-sovmorgon, jul-städat garderoben, julbakat, jul-pluggat, gett bort en jul-överraskning, jul-övningskört till Sätra, och jul-fikat i Sätra. Nu sitter jag och jul-bloggar och tittar på gossip girl (för din skull Sofia Johansson). Imorgon måste jag ju se julkalendern, eftersom det är tradition..

nattinnebandy, en höjdare!

Gårdagen bjöd på nattinnebandy vilket betydde sen kväll, och slut kropp. Det var ingen höjdare att cykla hem i uppförsbacke idag från stan. I vårt lag var man utklädd till 70, 80-tals gympatjejer. Med färgglada leggins/strumpbyxor, benvärmare och tajta bodys skuttade vi runt i idrottssalarna. Vår uppvärmning kunde man ju inte heller klaga på.. Dock hade vi lite otur i själva turneringen. Våra två motståndarlag bestod av killar, men till allas stora förvåning tog vi ledningen i matcherna med 3-0 resp. 2-0. Lite orutinerat, kan tyckas att vi inte behöll ledningen i någon av dem, men kul hade vi!

     

2 timmar senare var det dags för föreningsturneringen, där jag ställde upp i GGKS lag. Vi var tre: Jag, Malin och Jonas. Med en vunnen match mot de skrikiga tjejerna i runa, och en avgjord spelad match mot verdandi vann vi gruppen och gick direkt till semifinal, då Jonas kom på att han skulle åka hem med bussen!? SVIKARE!

Jag och Fia vaknade vid 12 imorse. Det kallar jag att sova bort dagen. Men hur som helst begav vi oss ner på stan för att möta Torsbyflickan och ta en fika tillsammans. Det var lika mysigt som vanligt, om inte ännu lite bättre, eftersom stan är så julig nu för tiden.

Dagens goda gärning: Jag rundade upp med en krona till röda korset då jag köpte tre par trosor på gina för bara 129:-

misstänksamheter på våning 3

Vi satt i grupprum och gjorde frågor på biologin, Jag, Fia, Irene och Jonas.
Då kom en manlig lärare tillsammans med en kvinnlig elev. De fortsatte vidare in i grupprummet innanför. Vi fortsatte jobba.. Sen går läraren fram till dörren, och säger: 
- Det kanske är bästa att stänga till här, så vi inte gör det offentligt..
Sen kommer eleven ut igen.
- Det såg ut som att hon snyftade, konstaterar Jonas.

Nästa tjej går in och stänger dörren efter sig.
Efter ett tag kommer en till tjej med rejäl PU. Hon öppnar dörren in till läraren försiktigt, kikar in och säger bestämt:
- Okej, ni får två minuter till, men bara två!
Hon går med bestämda steg ut i korridoren igen. Efter ca. 2 minuter kommer den ena tjejen ut igen, och push up-tjejen går in..
- Vad fick du, Vad fick du? frågar en av de andra tjejerna, nyfiket där utanför.
Vår lektion slutar och vi går ut ur grupprummet. Där utanför sitter 4 tjejer till och väntar på sin tur..


helg snart..

Snart jul, dags att börja planera julklappar, så man inte får panikkuta runt i stan 21-23 december.. Men jag orkar inte börja så tidigt med sånt här. Jag peppar nattinnebandy och klassfest i helgen i stället!


onödiga skuldkänslor

-Vad är det för mat idag? frågade jag Jonas.
-Pannkaka!
-Ska vi tävla?
-Hmm..
-Jaa, vi har ju aldrig haft mattävling nån gång.
-Jaa, det gör vi!
..Det slutade oavgjort. Vi åt 13 pannkakor var. Fia tyckte vi var mesiga som gav upp: "När man tävlar vill man ju vinna!", var hennes åsikt..

Idag har jag haft fruktansvärda skuldkänslor, för något jag inte är skyldig till.. Jag berättar:
Vi satt i fysiksalen och väntade på att lektionen skulle börja. Utanpå fönstren satt det snö, vilket såg ganska mysigt ut tyckte jag. Då öppnade Andreas fönstret och tittade. Sen puttade han bort lite snö och följde raset med blicken ner mot Kungsgatan, men till sin stora fasa upptäckte han att en man gick där precis nedanför, så han smällde igen fönstret och satte sig på sin plats.
-Vaddå? gick det någon där nere, frågade jag.
-Jaa, och jag vet inte, men jag tror att han fick snön på sig, fnittrade Andreas.

Jag blev såklart väldigt nyfiken, så jag öppnade fönstret för att se om det var någon där. Och när jag stack ut huvet från 3:e våningen, så står det en kille där nere och möter min blick. Jag ryggar snabbt tillbaka och stänger fönstret efter mig. 
-Ånej! han såg mig!
Efter en stund kikar jag ut på nytt för att försäkra mig om att killen gått iväg. Han har då bara kommit över övergångsstället, och precis när jag pekar på honom för att visa Fia, så vänder han sig om och ser mig i ögonen ännu en gång! oups!
-Nu är han borta! säger någon som kikar ut genom fönstret.
-Pust! Vilken tur, han såg ganska arg ut..

Då kommer Jörgen (fysikläraren) och ser att vi har väldigt roligt åt något. Han säger något i stil med:
-Vad har hänt, och vem är skyldig?
Jag berättar hela min historia för honom, och han konstaterar att jag var på fel plats vid fel tillfälle, men om det kommer upp en rasande gubbe med ett järnrör så vet vi vem vi ska skylla på..
2 sekunder senare kommer en kille (lite mörk, tjock om magen, och med samma beiga jacka som snökillen, men dock utan järnrör) in i klassrummet och skriker med brytning:
- Det är någon som kastar snöboll på folk, från fönstren här! Jag får i huvudet när jag går nedanför! Vem är det!?
Andreas stelnar till, men lika mycket gör jag det.
Mannen synar igenom klassen och pekar på Charlotta (lika blond som jag, ungefär lika långt hår), som sitter oskyldigt på andra sidan av rummet..
- Det var hon! utbrister han.
- ...ehh, neej, jag har inte gjort något..
- Nej, det är nog ingen i den här klassen som kastar snö ut från fönstren, kan jag väl tro, konstaterar Jörgen. (Tack Jörgen!)
Mannen blev hänvisad till rektorn..

..Gå till rektorn för att ha fått lite snöras i nacken, det kallar jag överreagera!


börjar känna jul komma

Ännu en helg har gått och snön har fallit över Gävle i ytterligare några dygn. Nu är marken täckt med vitt puder och vägen till skolan är knölig, det har blivit mycket svårt att identifiera gropar m.m. under snötäcket.

Eftersom varken Andreas eller Amanda var i skolan idag, så misstänker vi att Älvkarlebybussen har blivit inställd.

Fem Jultecken:
1. Jag och Fia har bakat pepparkakor och samtidigt sett Pippis jul på VHS.
2. Jag och Johan har bakat lussebullar och druckit Blossa glögg med russin och mandel.
3. På stan hänger det glimmande pynt i form av stjärnor mellan husen.
4. Koller vill vara tomte på nattinnebandyn.
5. Jag har fått en choklad-julkalender av mamma som jag ska gotta i mig varje dag i december månad.

 

Det är alltid lite svårt att komma upp på måndagsmornarna, eftersom man under helgen vänt helt på dygnet, då är det i säng tidigast 3, och upp lite senare än tuppen, vid 11-12 nån gång.. Minne från Sahands fest i fredags: Pooya och Pedram står bak i bussen och sjunger "Tänd ett ljus" .. 

Man har redan börjat längta till nästa helg, då är det dax för nattinnebandy. Och sen försöker vi ännu en gång få igång en klassfest, vilket är lite knivigt eftersom INGEN har lust att bjuda hem 30 pers. Vad ska NV2C ta sig till?


skrattanfall av vassa piggar, och utslagna tänder av söt drycks-flaska

..har gått och dragit på mig en sån där förskyldning nu igen. Det tar kol på mig, men efter en vilodag hemma, blev jag som en ny människa, och är nu feberlös åtminstone!

Tisdagens mattelektion gick vilt till, någon (jag nämner inga namn) kastade en tom festisflaska mot Rawaz, som fick den rakt i fejan och tog sig för munnen. Hans halva tand var utslagen (diagonalt liksom!?). Antingen måste det ha varit ett mycket hårt kast, eller så har killen liite ovårdade tänder. Han blev nåt fruktansvärt förbannad och skrek till den stackars kastaren som redan satt och ångrade sig. 
Hursomhelst så fick han tillbaka sin kära tandflisa, eller om det var en kopia av något slag.

..Jag menar, är det meningen att folk ska slå ur tänderna på lektionerna? I så fall borde det väl ändå vara på Jörgens fysiktimmar?
 
Nu kom jag precis, nyss, för inte så länge sen, nyligen, just, för bara en liten stund sen hem från mamma. Där har jag legat på spikmattan i 10 minuter i hopp om att bli lika fnissig som jakob i "vakna med the voice" imorse. Han fick ligga på en exakt lika spikmatta som mamma har. Yogakillen förklarade att han hade sjunkit in djup i meditation och släppt fram känslor. När han vaknade upp hade han fått ett rejält skrattanfall, vilket verkligen var "the skrattanfall". Jag ville också, men kunde inte koppla av eftersom vänner gick på tv..

Balen i helgen var trevlig att åskåda. Speciellt när de tog en timme på sig för varje rätt! förrätt+varmrätt+efterrätt=Maria&Sofia 3 hela timmar sittandes uppe och titta, ta en bild då och då.
Men när dansen tog fart blev det ju inte fullt lika långtråkigt !


sällskapet slocknade

Jag klarade två låtar på medium när jag och Elise spelade gutar hero! snart kan jag utmana zäta..

Jag sitter hemma hos fille nu. Några har gått hem, resten sover i soffan. Jag har försökt väcka dom men utan framgång.
1. Pilla i ansiktet på dem
2. puffa på dem
3. knäppa kort med blixt på dem
4. höja volymen på beverly hills, som står och går på tv:n utan att någon intresserar sig av det
..inget funkar!
så nu sitter jag här ensam utan trevligt sällskap, ganska trist. Jag tror jag ska göra ett till försök att väcka någon av dem..

Dario, dricker du dunderhonung?

Dario är klassens Bamse. Han har blå T-shirt, han är stark, och han slåss aldrig. Han är en sån kompis som Farbod borde umgås med. Inte de andra grabbarna som får honom att blöda på läppen under mattelektioner..

Idag hade jag tävling med bussen. Vid högsta punkten på sträckan polhem-kristinaplan kom bussen ikapp mig. Då tänkte jag att, nääh, för tusan, de där latmaskarna som står och glider runt med bussen ska inte ha någon fördel minsann! så jag trampade på som en galning, när bussen stannade åkte jag förbi, sen blev jag förbiåkt av 3an igen, men nästa gånng den stannade kom jag ikapp.. så höll jag på ända till krysset ungefär (sträckan innefattar 4-5 hållplatser). Jag var anfådd när jag kom fram, men nöjd, riktigt nöjd. Det här fick bli dagens träningspass!

Jag vill nog ha lite snö nu, så man kan baka pepparkakshus.

This is killing me!

Well.. Idag slutade vi runt 11. För mig och Jonas blev det max/orginalmål för 39 spänn (Lätt värt det!). De andra nöjde sig med skolans korv med mos.

Efter maxbesöket åkte jag till biblan och pluggade en timme med fia. Efter biblioteksbesöket åkte jag hem och pluggade till kl 5. Efter hemmapluggandet åkte jag till mamma och åt och pluggade, och efter det åkte jag hem igen och fortsatte att plugga. Fysiken is killing me softly..

Idag har jag också hunnit med att göra någon ledsen, vilket gör mig ledsen. Förlåt.

update.

Är det någon fantasirik människa som har tips på fars-dag-pressent?
Inga kläder den här gången, ingen onödig liten dum pryl. Jag tänker mer: Bjuda pappa på middag? fika med pappa? umgås lite med honom? ..tror att det uppskattas mest.

Jag fick en lapp här om dan av fia. "minnesräddare" hette den. Jag tror hon tyckte jag behöver den. Bl.a. står det att man ska äta blåbär, motionera, lösa sudoku, sms:a sig själv (!?), sova eller prova på nya saker..

-Ge mig en påse frysta blåbär!

När vi hade fikat på stan, gått runt i alla värdiga affärer och snackat om allt skit idag, hade det hunnit bli mörkt ute, och ush! det får mig att känna trött. Nu ska jag köra bästa möjliga uppaddningen för skräckfilm-marathon till kvällen. Och eftersom jag är döende sömnig, antar jag att det blir soffan i någon timme framöver.. Jag borde egentligen plugga, som vanligt!

..men ush

Nobel-fika?

Vi fikade. För mig blev det en nyinköpt (vit) chokladboll och en halv kopp kaffe (eftersom jag ännu inte är ett kaffefan..). Johan festade däremot till det rejälj! En stor kopp svart äckligt kaffe, en chokladtopp, en kärleksmums, en go'kaka, ett digestivekex, en singoalla och en ballerina.. Han är The Mr. Fika!

Nu väntas det på Vickelistick, vi ska laga jättegod mat, se på Idol och heja på Alice!
Go Alice! yeah yeah..


bara för att..

Det välförtjänade lovet är över. Skolan började med full sprett och nu sitter man här ännu en kväll och dör av tanken på alla kommande inlämningar och prov.

Det kanske märks, jag vet inte, men inspirationen ligger kanske på botten vid sådana här tillfällen. Jag tänker: vad ska man skriva? finns ingenting.. men mina trogna fans vill ju så gärna läsa mig, så jag skriver väl några onödiga rader och lägger upp en bild på t.ex en festhäxa i bil, ankor eller mat vid ensamhemma-helgen.

  

Linnéa ringde ikväll. Jag hjälpte henne med Kemi A-läxan, hon blev glad och det gör mig glad. Så nu är jag lite glad. Imorgon ska vi dansa chacha på idrottslektionen. Är så himla pepp just nu!


RSS 2.0