På sista april ska man grilla!

Heheheeelg! Äntligen. Som vi har väntat. Inte vilken helg som helst utan det är ju Valborg, vilket firas med glada vänner, grill och mys. Men först ett avsnitt Smallville såklart...

Sitter och hoppas på att solen ska tränga sig fram bland alla moln just nu, så det inte blir för kallt till kvällen.


Ungefär såhär såg det ut förra sista april.

Sommar kom

Ååh, härlig morgon, sol och allt! ..men vänta nu, efter lunch kommer ju molnen, det har jag lärt mig nu efter några dagar med lurig morgonsol! Det är ju skitsvårt att anpassa kläder efter väder när det skilljer sig 10 grader på förmiddag och eftermiddag. Jag fryser ihjäl på idrotten på Nynäs när jag står på sidan och bara tittar..

Nu sitter jag och skriver pm till NP-talet som jag ska hålla om en vecka. Det kommer att handla om fördomar mellan könen och sånt där kul. Ikväll klockan 9 sitter jag nog framför tv:n och American Pie..

Btw.. Jag har kommit på ett nytt gott recept på morgonsmoothie! Kallar den för äppelbanankanelnaturellyoghurt, ni kan ju lista ut ingridienserna själva!

På fredag är det sista april som firas med tjejerna, och sen är det bara att välkomna sommaren! Välkommen sommaren!

Jag vill ha sommarkvällar i stugan med mina fina kussar

dags att börja tagga till kanske?



























Nu har vi fått studentmössorna!!! Min ligger hemma och väntar på den 10 juni i sin låda och är snygg. Imorgon är det NV-dagen. Meningen är att vi treor ska inspirera alla tvåorna till deras kommande PA. Ni kommer bli sååå taggade!


snickarbyxor på!

Tjohooo! Nu har jag och pappa börjat riva ur mitt rum. Allt är borta äntligen! Eftersom jag fortfarande har kryckorna och inte kan hjälpa till så mycket med själva rusten, så har jag idag suttit ute i solen och dragit ur gammal spik från brädor. Pappa är nöjd att jag använder snickarbyxorna jag fick i julklapp i alla fall. Idag har vi även varit på byggmax, K-rauta och sånna där pappa-stores. Nytt golv blire snart.

Jag har flyttat in till lillebror nu. Tagit över halva hans rum, och proppat in mina kläder i hans garderob, så vet inte om han är så glad på mig egentligen...


jag är spindelofob

Nu är jag tydligen löjlig som blir hysteriskt rädd när Herr (äckligt stora) spindel ligger i en glasburk under mitt täcke. X (jag nämner inga namn) kan vara löjlig som la dit den!

Jag tror jag i samma stund upptäckte min fobi för spindlar faktiskt. Brukar aldrig bli så vansinnigt arg på någon så jag skriker och gormar, slänger igen dörren och får hjärtklappning på samma gång.

-Hej, jag heter Maria, och jag är spindelofob.

Ikväll var vi på Oliver Twist. En föreställning som teatertreorna på vasa hade gjort. Den var jättebra tyckte jag och är alltså nöjd med kvällen. Nu ska jag se nåt avsnitt Paradise och sen sova.

skulle blivit konstnär!

Alltså, ni måste säga till när jag är såhär efter. Paradise jag såg igår är ju "typ 10 år gammalt" sa Fia, som har koll på läget. Haha, idag hade jag en riktigt mysig dag med henne. Fast vi gjorde inte så mycket annat än att gå i skolan, men vi klickade bra idag. Ibland har vi ju sånna dagar då vi inte alls tål varandra också, men dem glömmer vi tycker jag. Puss på dig Fisen! <3

Ikväll har jag börjat städa ur garderoben eftersom pappa tjatar att han vill riva ur väggarna och mäta lite innan vi börjar rusta. När jag städar och rotar bland gamla saker så fastnar jag väldigt ofta. Idag till exempel hittade jag gamla teckningar från högstadiet i en mapp. Jag var faktiskt ganska duktig, varför slängde jag bort min chans till konstnär? Kanske det enda jag varit bra på? eller?


Enligt mig själv för några år sedan skulle mitt liv se ut såhär om 20 år. Spännanade
















Hittade de här smidiga tofflorna också. Kanske inte helt fel?

"Nu är det dags att träffa våra sex singlar i Dating in the dark!"...

Paradise igen? va?

Igårkväll gjorde jag en otrolig upptäckt. Eftersom jag missat Arn på tv4 samma kväll gick jag in på tv4 play i hopp om att det skulle gå att se avsnittet. Det gick inte, men där hittade jag något annat mycket intressant. Paradise Hotel. En ny säsong! Hur har jag kunnat undgå detta!? Så jag tänkte att jag kanske kunde se första avsnittet för att checka läget liksom, men jag klämde de fem första avsnitten direkt, och kunde nästan inte sluta titta. Min favvo har blivit David, han är dö-läcker! Det finns 19 till avsnitt jag bara måste se på tv4 play. Lycka!


kändis för en sekund

Nu är man tv-stjärna också. Var på Gif-matchen med Alex och Fille, och självklart placerar vi oss bakom mål så vi är säkra på attt få vara med på sporten ikväll. Det var svinkallt på Strömvallen ikväll och vi förlorade, men lätt värt att bli kändis ju. Sitter och inväntar sändningen från fotbollskväll nu..

Imorn är det fysikdugga. Har jag pluggat tillräckligt? Nej.

-"Falaflar"

Fredag: Välgörenhetskonsert på Sjömanskyrkan. Jag var där med min kära lilla kusin, Fille och Elise. Gävle har faktiskt en hel drös med duktiga ungdomar. Jag gillar "Köngz" nya musikstil. Bättre än gamla Malfunktion som de hette förr, Från hårdrock till mysig musik, det passar mig mycket bra, så ett stort pluss till er killar!

Lördag: Tjejkväll. Jag älskar tjejkvällar, de är så mysigt avslappnade. Vi var på George och käkade den helt klart godaste kladdkakan i stan, sen åkte vi hem till mig och höll pappa vaken genom att sjunga sing star. Ååh, vad fint det lät. Vi spelade också charad, ett spel jag hittade i garderoben. Det går ut på att rita och gissa ordspråk, personer, abstrakta ting med mera. Ibland kan man ju undra vad ordspråk kommer ifrån. Hur skulle ni t.ex. rita "berget födde en råtta"? 



Söndag: Med mamma på valbo köpcentrum. Nu är balskorna fixade. Jag gillar inte pumps, men vad ska man annars ha? De syns ju ändå inte.. En skinnjacka blev det också från Sisters, så jag är nöjd.

Dock hade jag en viktig grej som jag egentligen borde ha prioriterat i helgen, Fysikplugg. Men vafan, man lever ju bara en gång!


bästa sommaren..

Okej, igår var jag på sjukhuset och snackade med läkaren. Han säger att vi inte kan snacka om träning förrän om 2-3 månader. Jag får inte hoppa eller springa i sommar. Jag får inte spela fotboll, inte morgonjogga, inte glädjeskutta. Bye bye fotbollssäsong 2010! :( :( :( :( :( :( Jag skulle kunna fortsätta med ":(" hur långt som helst..

Men det kunde varit värre. Jag är lyckligt lottad som blir av med kryckorna innan studenten. Det hade ju varit en mardröm.


never stop panic

Äntligen! Nu har jag precis tryckt på knappen "skicka ansökan" och behöver därmed inte tänka på det längre. Det blev tillslut Design och produktutveckling i Linköping.

Nu måste jag läsa ut en bok på 300 sidor, som jag inte kommit halvvägs igenom än, och näste vecka har vi fysikdugga på HELA Fysik B!!! Gaaah!


Panik?

nyttig vecka

Aaah! Paniken smyger sig allt närmare, om två dagar måste man ha sökt högskola/universitet till hösten. Jag har inte tid att planera min framtid på två dygn! Hoppas jag har världens snilledröm inatt så jag vet imorgon vad jag ska söka. Troligt.

Efter att lillebror skrattat några gånger åt min otränade kropp, har jag tänkt till och bestämt mig för att köra en nyttig-vecka, om det går bra kommer jag fortsätta i sunda banor. Eftersom jag brukar träna ganska mycket har jag som dålig vana att gå och smälla i alla köksluckor, och letat efter godsaker när jag känner för det, men nu när jag knappt rör på mig alls, så har jag insett att det behövs ändras på! Jag kommer därför starta varje morgon med en smoothie (idag blev det en med hallon, kiwi & banan), och nyttigt bröd. Som mellanmål frukt, också har jag övertalat mamma att laga nyttig middag. Det känns bra än så länge!

Snart är det dags för lite mörkerdating on tivi..

sunshine!

Nu har skolan börjat igen efter ett långt påsklov. Jag glömde såklart hisskortet hemma idag, och fick gå upp till fjärde våningen med kryckisarna, bra gjort!

Eftersom det var så härligt väder idag pressade jag lite ute på altanen. Vindstilla var det, och det kändes som sommar!

Jag ligger efter konditionsmässigt, men för att kompensera det tänker jag skaffa mig en tidig solbränna i år.

Idag sa mamma:
- Haha, Maria, du har en jätte muskel på vänster lår, men på höger är du alldeles sladdrig. Titta det dallrar!

Tack mamma!

dressed for success

Gif vann i solskenet på Strömvallen idag, och jag och Tessan satt och spanade. Grattis Gif!

Ikväll kl 19 gäller samma plats, samma klubb, men annat kön. Gefle if Damer har match nämligen, och jag hoppas på en dubbelt lyckad dag för Gif. I'll be there, men måste dra på mig ett par långkallingar för att stå ut i kylan.
I'm gonna get dressed for success!


Think less but see it grow Like a riot, like a riot, oh!

Har varit och letat tapeter två dagar i sträck nu. idag bläddrade vi igenom varenda katalog som fanns på K-Rauta, och efter många om och men så hittade jag faktiskt en jag gillade. Pappa pustade äntligen ut när jag verkade nöjd. Han hade stått och gnällt hela tiden. "Det var mycket lättare att hitta tapeter till Marcus rum, han ville ha brunt, så vi tog första bästa.." jämför han med då och då.

Idag blir en kul lördagkväll, verkligen.. Tackade precis nej till krogen, för att istället sitta hemma och se körslaget. Men vad fan ska jag göra då!? Bra filmtips någon?



Den här killen är en tysk curlingspelare. Han heter Andy. Andy Kapp.
Andykapp, Handikapp.

THE NOTEBOOK!



Har precis sett The Notebook och sitter här och ser suddigt p.g.a. tårarna som inte runnit ur ögat än. Det här skulle alltså kunna bli ett sånt där moment då jag skriver ett inlägg proppat med en massa "aaaaaw" och "ååååååh", men jag ska inte göra det. Ni som har sett filmen vet ju säkert redan att den är hur fin som helst.

Jag vet att jag är lite efter i filmvärlden ibland. Men jag kommer ikapp, det lovar jag. Sånna här filmer kan man ju inte bara missa!



I left my hand and my heart on the dance floor

Igår tog jag en lång pluggpaus och spenderade den med Emma istället. Våra muffins vart hur goda som helst, ni kan ju fråga typ Rawaz om ni inte tror mig.

Imorse fick jag sms av Emmapemma när jag låg och snoozade. Hon frågade om jag inte ville följa med till Alborgen med henne och Kevin idag. Ohh, vad kul! tänkte jag och började direkt skriva ett positivt svar, när det plingar till igen. "Eller just ja, du är ju lite handikappad så det kanske inte går så bra :P haha".. Ibland glömmer jag att kryckorna ligger och väntar på mig nedanför sängen varje dag. Glädjedödare!

Igår kväll var de också ett par riktiga partykillers. Jag har upptäckt hur värdelöst det är att gå på krogen utan att kunna dansa. Åskådare är ingen hit. Man blir bara avundsjuk och skäms över att ens ha tagit sig dit. Nu ska jag hålla mig borta från krogar och spara pengar i stället!



Men det var kul att träffa slalombrudarna (..och Anna) i alla fall  <3

kryckan ska ut och vingla inatt

Igår kväll var Emma och Stina här. Eftersom tv:s sändningar är usla på lov-kvällar, var vi ju tvugna att verka lite kreativa och stoppade därför i en dvd i x-boxen. Varannan vecka var den mest intressanta filmen vi kunde hitta här hemma. Den var inte lika intressant i rutan som vi hoppats på..

Men en mysig tjejkväll blir ju alltid lika bra. Det är inte filmen som spelar roll utan sällskapet!

Stina har bevisat att hårpulver faktiskt funkar suveränt. Sen beror det ju på om man verkligen vill ha såhär mycket volym.. hehe.

Nu på lovet är vi äntligen hemma allihopa från gamla slalomgänget. Blir en liten reunion med tjejerna och förhoppningsvis utgång. Så se upp för KRYCKAN på Slick ikväll!

Längtar efter er girls! <3

bara så ni vet

Nu kommer Fia och hämtar mig inom kort, vi ska ner på stan och fika med Elise.


High heels have got me falling down on my knees

En sån där perfekt härlig lovdag. Jag har inte gjort nånting vettigt på hela dagen (förutom att ströplugga lite då och då). Låg ute i solen en timme och blev ganska förbannad på alla små molntussar som segade sig förbi. Kollade på båda Smallvilleavsnitten som visades idag. Vid middagsbordet var jag ganska rastlös och kände därför för att ruska till stämningen lite. Jag vet vilka knappar jag ska trycka på hos mina kära inbitna Leksandsfans till familjemedlemmar, så jag började tralla "Leksand, ni går aldrig upp.." och mycket riktigt blev det stående protester och misslyckade försök till försvar..

Jag vill använda mina högklackade skor som jag köpte precis innan operationen! Kul att de bara får ligga hemma i ett hörn i 2 månader! När jag är fri från det här handikappet, då jäklar blir det High heels! Det är givet!


Marias påsktips!

Nu är ju påsken slut och till nästa år skulle jag vilja ge er några små tips som förgyller denna högtid.

1. Äggvästar. Till påsken vill man kanske måla ägg. Men enligt mig erfarenhet blir det inte alltid så snyggt. I år har jag upptäckt något suveränt. Det är en plastgrej med en bild på, som man bara trycker över det kokta ägget, och sedan håller ner det i kokande vatten i 3 sekunder, när man tar upp det har plasten krympt ihop och sitter som slickat runt ägget. Skitsnyggt!

2. Sola! Det är påskhelgen man ska utnyttja för att ligga steget före. Vårsolen är ju väldigt stark just nu så placera en solstol utomhus och sätt dig där mellan 11 och 2 mitt på dagen. Hur skönt som helst!

3. Håll koll på tv-tablån! Precis som runt jul, visas en massa bra filmer i påsk. Man kan ju till exempel aldrig se Harry Potter för många gånger..


Mina små påsktips: äggvästar, sola och HP!

angla gädda!

Traditioner. Aktiviteter man längtar förväntansfullt efter, men egentligen redan vet vad man får av det. Man vet exakt vad det går ut på. Angla gäddor i Mörttjärn i påsk. Det är nog den bästa traditionen jag har. Trots att det kräver tidig morgon. Uppe med tuppen kl 5, så är det värt det. Ut till den lilla viken med skotern, och sätt i angeldonen, sen är det bara att vänta i solen. Kanske hugga en damm åt fiskarna om man blir rastlös. Love it!




Så nu luktar jag skogsbrand om kläderna, men mår så bra ändå.

RSS 2.0