julaftonskväll :)

Hej alla tomtar!

Jag är en hurtig plutt som har jobbat mig runt 7,2 km i längdspåret såhär på juldagen. Igår var det julafton. Vi kom hit till Malung strax innan Karl-Bertil Jonsson på tv. Två julbord på samma dag fick mig att förlåta sodexo som inte gav oss ett enda i skolan. Jag är riktigt nöjd med alla fina julklappar! Senare, när vi hade slängt alla pappersrester, och smällt årets presentbomb, tog vi en tur med våra kära Gävlebo-vänner: Systrarna Bergdahl. Det visade sig bli en mysig liten julaftonskväll, med spark ner till byn, snöänglar och Galenpanna. Idag åkte Emma hem till kusten igen, och jag kommer alltså få dras med lillebror idag och imorgon. Men det är väl det som julen är till för. Att umgås med släkten. Dock är jag lite avis på alla som ska ut ikväll, den 25e december. Det hade jag inte tvekat på om jag var hemma!

Harry Potter och de vises sten på tv nu, supersött!

Garanterad lycka!

Julen - att ge kärlek och glädje till dem man tycker om. Varför inte ge sig själv en liten julklapp?



Detta gör man om man:
1. är ett litet ego,
2. är väldigt schitzofren, eller
3. om man vet att man aldig får det man önskar sig av släkten...

För mig gäller nr 1.  Så ikväll har jag slagit in ett litet rött paket till mig själv, och på det viset garanterat mig åtminstone en julklapp imorgon. Julen är räddad och jag kan knappt bärga mig tills jag får öppna den lilla perfekta julklappen! Här kommer ett litet rim så ni kan gissa vad det är, eftersom det är onödigt att jag ska gissa själv..

Med denna julklapp som du får, blir du redo att välkomna nästa år
kom ihåg att bära jackan över, det säger kylan att du behöver,
annars fryser dina armar små, men snyggare julklapp kommer du aldrig få!
Skål!

Hihi, jag är så kreativ. Bättre än uppesittarkvällens rimstuga, hoppas jag får en plats där nästa år.
Men vässa era små julhjärnor och gissa nu ;)

GOD JUL!

nu äts grisen

Jag äter julens första julskinkmacka! Skinkan togs nyss ut ur ugnen och den är god, kan jag lova!
Imorgon är det julavslutning och talangjakt. Hoppas man hinner på båda. Ikväll har jag varit otroligt pysslig. När jag slår in mina julklappar nöjer jag mig liksom inte med papper och snöre. det ska vara något speciellt med varje litet paket. Alla ska vara unika på sitt eget lilla vis, och ja, då tar det tid. Men resultatet blev bra, och fantasin tog slut för ikväll. Nu har jag bara några kvar, som får vänta tills imorn.

Dagens samhällskunskaplektion var trevlig faktiskt. Vi hade ideologi-lekar-drycker-godis-musik m.m. Kul jul, och Peddy vann i hela havet stormar.


Snart är det jullov!

Det närmar sig dopparedagen. Helgen har varit den mysigaste på länge. Jag har äntligen kunnat sätta mig ner och tänkt på vad jag önskar mig i julklapp, och vad alla andra kanske önskar sig. Fredagsmys med tjejerna inledde denna myshelg. Igår hade vi julgodisbak hos kusinerna. Stina och Tessan var också med och gjorde fettbomber av all honung, choklad, grädde, dumle och alla nötter som låg framme och aggerade ingredienser denna afton. Mycket godbitar blev det och nu är skafferiet redo för släktbesök till jul!
Idag har jag och lillebror varit nere i staden och fixat julklappar. Waynes bjöd på lussebullar utan saffran. Inte så konstigt eftersom ett halft gram numera kostar 30 spänn. Jag misstänker att de hade blandat i karamellfärg eftersom de var gula åtminstone.

Nu blir det mer mys. Film med mamma!

bli inte lata bara för att Gud häller socker på er!

- Jag vill dra på mig en varm scoteroverall och kasta mig ut i en snöhög, simma runt fär ett tag och sedan bli inropad av mamma på glögg och lussebullar!

Snön har kommit till Gävle, Äntligen! tycker många (inklusieve jag förstås), andra tycker det är jobbigt (vilket jag har noll förståelse för). Morgonäventyr är ju bland det härligaste som finns. Att slira hela vägen ner till skolan på cykel i snöunderlag med gömda isfläckar här och där får en ju att verkligen vakna. Backen vid konserthuset var nog största utmaningen den här morgonen. När jag närmade mig den mötte jag en gubbe som vinkade och skrek till mig "Det är JÄTTEHALT i backen" Med blicken fortfarande fast på marken framför mig och kinderna inburrade i halsduken hörde jag ändå vad han sa, och gick snällt av cykeln, vilket var tur. Jag hade svårt att inte ramla FAST jag gick ner. I kurvan längst ner skådade jag cykelspår som ledde rakt fram, bort från cykelbanan och ut mot ån. Hade jag inte följt gubbens goda råd hade det nog blivit ett plums för mig imorse.

ÄLSKAR SNÖ <3 KUL JUL!


hoppas jullovet har något härligt att komma med!

Musikhjälpen i p3 är mysigast just nu, men samhällsboken som ligger framför näsan är mindre mysig. Pepparkakorna som mamma hängt upp i fönstren är gulliga. Irena är också gullig som bjuder på lussebullar en jobbig skoldag. Min power point-redovisning kommer inte att vara speciellt gullig på torsdag. Godast idag var pepparkaksdegen jag åt innan middan, vilket ledde till skuldkänslor över magen som jag bestämt mig för att hålla i trim till beach -10. Med allt positivt kommer något negativt. Det är väl bara så antar jag..

Nu ska jag tänka positivt, hoppas jag lyckas! :D
Snart är det jullov!!!

mörk söndag

Spelas just nu: Deppskivan jag fick av mina kära tjejkompisar i 18-årspresent. Kändes passande. Jag är på intebrahumör.

Gårdagens galej vart mysrummet med de sköna människorna, och fjortisfylla på våningen nedanför. Björnen får man passa sig för när han hällt i sig några öl. Han har en tendens till att bli ganska våldsam då.

Dagens träning: KUL! Jag älskar att få springa av mig all skit. Bara tänka på fotboll, fotboll, fotboll. Skulle kunna spela hela dagen.

För övrigt har jag ätit upp all pepparkaksdeg som vart över från bakningen imorse. Den var god och jag skulle kunna baka en hel ny, bara för att proppa i mig den.

Ikväll ser jag fram emot en sak. Gissa vad?
Svar: -Paradise Hotel!!!

Vasanatt

Nattinnebandy 2009. What more can I say?
Oturligt nog vann vi inte i år heller. Eller, ja, vi vann en match... Men vi var i alla fall snygga och glada. Det roligaste var när New purple cobras feat. orange boy slog ut Kingsize i kvartsfinalen. Efter den matchen försvann hälften av all publik. Min näsa knäcktes i en match, och det gör fortfarande ont. Vi i gamla GGKS kom tvåa bland alla föreningar, vilket vi är stolta över! GGIF skulle ju skämmas om de inte vann.



Captain Morgan stank i hela väskan. Alla kläder, kameran, skorna, rubbet som har legat i den under gårdagskvällen var nerdränkt i rom.  Jag vräkte ut allt som hade det minsta lilla att göra med nattinnebandyn på altanen när jag kom hem inatt, och tur det, annars hade det luktat i hela huset nu. Så min morgon har gått ut mycket på att tvätta.

För övrigt är detta en ganska härlig morgon. Vinterstudion flera timmar på tv. Sara Hector bästa svenska i världscuptävlingen idag, och jag är så glad för hennes skull! Nu sitter jag och knäcker julnötter. Gefle if:s kostrådgivare har sagt att nötter är bra. Speciellt om man inte vill bli sjuk. Det har snöat och känns äntligen lite vinterlikt ute. Nu är det nog dags för lunch snart!

Trevlig helg!

ringdans lagom till jul

Juldans.
Juldans. Dagens idrottslektion var juldans. Vi dansade till små grodorna, räven raskar, prästens lilla kråka, hej tomtegubbar, och bäst av alla Olle går i ringen. -går ut på att en är mobbad och går ensam i mitten då alla andra trallar runt i en ring två och två, men i skedet då alla byter partners ska Olle med lite stil knycka någon annans tjej. Sjuk idrottslektion, men tydligen ska vi lära oss om, och bevara svensk kultur och tradition.. Efter lektionen fick vi pepparkakor och julmust i mysrummet! Jag gillar vår idrottsgrupp mer och mer faktiskt. En liten tapper skara bestående av endast idrottsälskande naturvetare. Haha, kan det bli bättre?

Happy Gilmore rullar på tv 6. Så himla kul. Ska ta och koncentrera mig lite mer på filmen nu..

tankar om dagen

Fysikplugg blandat med musik?
Det går faktiskt, men inte om musiken överröstar hjärnan., vilket den oftast gör. Man hör ju det man vill höra.

Jag har precis varit och handlat med pappa på krysset, där vi fann hans tvillingbror, Erik, och gissa, med lika jacka. Är tvillingar tvugna att ha lika outfit även som vuxna människor? Fast det är ju samtidigt väldigt gulligt...

Om man vill kittla fia räcker det att kittla hennes aura, den är minst lika känslig som hon själv!

Alltså, fiskburgare? det är ju helt okej gott, men hur tusan ska man äta dem? själva fisken är ju så tjock så om man lägger den mellan brödskivorna tillsammans med dressing, (mos?,) ketchup, sallad och allt nödvändigt blir det ju ett torn. Hur ska man kunna äta ett torn som en burgare. Enda lösningen jag finner är nog att skära den i bitar, och då är ju själva grejen med brödet helt kastat åt skogen!? Tänk lite, sodexo, tänk!

-För att illustrera hur jag kittlar Fias aura

ofrivillig smärta!

Scarred. Vad är det för program egentligen? Jag mår dåligt av att titta på det. Varför tittar jag på det?
Jo, Marcus har paxat fjärrkontrollen för resten av kvällen. Och eftersom jag precis tittat klart på Paradise Hotell så sitter jag fortfarande kvar i soffan. Jag mår illa nu. Det här är riktigt vidrigt.

Jag skulle blogga lite för att skriva om något kul eller så, men nu kommer jag inte ihåg. Sorry. Jag sätter mig in i dårarnas smärta på tv just nu. För er som inte sett det här "grymma" programmet: Scarred, Handlar om olika klantskallar (oftast skejtare) som visar sina klipp på när de skadade sig som mest. Benbrott är typiskt. För att verkligen få uppleva smärtan får man se klippet om och om igen, i slowmotion, så man ser exakt hur armen knäcks eller benet vrids åt fel håll i deras mindre perfekta landningar. Jag lider i mina leder! Ush, kan inte slita mig från soffan heller. Vad ska jag göra?


Konditionstestad och förväntansfull

Åskådare av förfest, Harry Potter-tittare, gnälliga syrran som slänger ut brorsans kompisar från lägenheten när hon vill sova, hon som vispar grädde för hand på morgonen för att ta sig en kopp varm oboy, tjejen som skriker och blir förbannad på Mattias Nilsson i skidskyttestafetten när han sabbar för sverige, hon som inte kan släppa facebook och läsa fysikboken, den glada flickan som i hopp om en fotbollsträning cyklar till IP, tjejen som blir överraskat konditionstestad, hon som åker hem till pappa efter träningen bara för att hon vet att där finns nybakta lussebullar (ruggigt stora), hon som tar in datorn i badrummet och sätter på spotify för att det inte ska låta hemskt när hon sjunger högt i duschen, hon som tar ännu en lugn kväll och väntar på "vem kan slå filip och fredrik", och "paradise hotell", den förväntansfulla spelaren som lääääängtar tills veckans slut och nattinnebandyn på skolan..
Det är jag.

TAGGA NATTINNEBANDYN TJEJER! :D

Julefrid?

Ännu en helg, och jag är sjukt stressad! Stressad över äckelprov och redovisningar och julklappar som ska inhandlas. Jag har inte ens börjat tänka på vad mina nära och kära kan tänkas bli glada för i jul. Jag vet inte ens var jag ska fira jul. Jag kommer ersätta allt glatt och härligt i advent med stress och depressioner de två kommande veckorna. Jag kommer gå under i denna julefrid.

"Julefrid"! ska detta vara julefrid!? Jag hatar allt som har med skolan att göra! Allt! Det bara förstör ju.

Släng dig i väggen, adventsljusstake

Nu har jag inte tid att skriva nå mer aggressioner, har en känsla av att det kan gå överstyr. Måste PLUGGA.

Eskimåer i poolen

Jag önskar innerligt att jag hade åtminstone en ynka liten bild från dagens aktivitet på fjärran höjder-badet. Islivräddning stod på schemat. Ella tog täten, drog på sig täckbyxor, jacka, skor, vantar, isdubbar, ryggsäck och samemössa för att sedan bli nervickad i poolen. Hon tog sig upp på "isflaket" smidigt som en ål och sedan var det restens tur. Dario gick och spände sin muskulösa nakna överkropp, Jim stod inte ut länge med ryggsäckens fångrem mellan benen, Martin hoppade upp och ner i sin vattenfyllda betongtunga utrustning och Koller showade runt som vanligt. Övningen i sig var ganska spännande och kul.

Jag och Ella tog oss ett litet bubbelpooldopp efter lektionen. Mys! Länge sedan man var på fjärran har jag kommit fram till efter denna dag. Men ändå minns man så väl doften av pommes frites, de ljumna (på gränsen till för kalla) bubbelpoolerna och badvakterna som passerar var och varannan sekund. Röken från utomhuspoolen visade att det fortfarande var kallt och minusgrader utanför.

Den här eftermiddagen har varit min första fria på flera dar! Werners biologiprov överstökade jag på fort som attan, för att få mer tid för annat. Jag och mamma har varit en sväng på Erikshjälpen och på öda korset. Dels för att skänka, dels för att införskaffa. En ny flannelskjorta för 20kr blev mitt resultat.

Om 10 min är det de sökande böndernas tid, där jag ännu en gång ska sikta in mig på att skratta högt åt Roger och mysa framför Toves äventyr.

Ella Tapia, du är mer än bara trevlig ;)


RSS 2.0