årets glögg, saffransglögg

Gjort Tornby OCH stan idag med mamma och lillebror. Mysigt med lite shopping och finsällskap idag tyckte jag. Har införskaffat hängare, halsduk, hostmedicin, plåster (tyckte mamma att jag skulle ha ifall jag gör illa mig någon gång), en julstjärna m.m. Imponerad över att mina besökare funnit ro här medan studenterna dunkat järnet ute i köket båda kvällarna.
Nu har vi druckit saffransglögg och myst en massa. Imorgon blir det troligen adventsmässa i domkyrkan!


go & glá

Fredagspuben i Baljan är guld värd efter en slitig vecka på liu. Några öl och lite glada klasskamrater får en att må riktigt bra!
Så nu mår jag bra. Jag har hunnit städa rummet också, vilket bara tar 10 min, en stor fördel med att bo i korridor!
Om någon timme kommer halva familjen, måste ju hinna käka innan dess också.

Nog med blogg, viktigheter måste gå före.

morotskaka

..så, Csn såg oss och ändrade sina orättvisa regler. God Jul, CSN! <3

Har jag varit på stan, köpt julklappspapper och myst runt i adventsstämningen med all snö och julbelysning. Ikväll har jag inget speciellt att göra, vilket betyder städa rummet och fixa andra tråkigheter. Hoppas "Mys-Maria", på andra änden av korridoren, är sugen på skräckfilm eller så. Glögg passar bra nu också. Ikväll blir det glögg och skräckis, förhoppningsvis!



Det har snöat konstant här nu i flera dagar. Ganska vitt och så.

Se min kula, CSN

Manifestation idag har det varit, så nu hänger det en massa julkulor i linor ute på blå havet, med upprörda studenters namn på. Hoppas vi INTE blir återbetalningsskyldiga tillslut..

I helgen kommer mamma och lillebror hit. Och det är korridorsfest på fredag. "Äh, jag tar med mig öronproppar" säger mamma. Undrar om hon vet vad hon ger sig in på.
Hur som helst ska det bli supermysigt att ha dem här, och jag längtar tills helgen.

Och snart kommer första advent, SOM jag har längtat!



HHH




Hic Haec Hoc var nog den bästa festen jag varit på här i Linköping faktiskt. Den var helt enkelt [As:omm]. Efter en hel dags buss-fest-resa med vikingatävlingar satt det så in i nordens fint med lite kött. Och kött åt vi, med våra bara nävar, och hoppade i badtunnorna till efterrätt, och trängdes 16 pers i en och samma, och satt i värmetältet och tinade fossingarna. Fåret, fåret, grisen, kossan, tuppen och sälen.

listar lite oviktigt

Snart har jag inga rena underkläder eller mat kvar. Måste göras något åt, men skjuter upp det tills imorgon för idag orkar jag inte.
Har gått och fått en sån där mysig vaxpropp nu också. Döv på ena örat och ska ligga med revaxör inatt. Mums!
Har snöat in mig lite på Paradise Hotel nu för tiden också. Är ju så himla kul! Jag har svårt att fatta hur störd man kan vara här i världen, och hur roligt det kan vara att störa sig på sånna människor!
Till helgen är det Hic Haec Hoc också, det kommer bli as:omm!


nu blev det kväller

Som Elise redan berättat så är hon här och bor med mig denna helg. Det är mysigt. Ikväll har vi vinat, sett hela sagan om ringen, och paradise. mest myst alltså.

Igår var det tacokväll och Ina tog med sig sin dubbelgångare:


trevligt besök i Linköping



Gästbloggning!

Den här helgen bestämde jag mig för att prova på studentlivet hos Maria i Linköping. Efter tågresan hit igår blev det tacomiddag med några av Marias klasskompisar, korridorsförfest och utgång på studentstället Flamman, som ligger i samma hus som Maria bor i. Perfekt!

Idag har det regnat hela dagen men efter en sovmorgon och lite städning har vi tagit en tur på stan, ätit och shoppat lite. Ikväll står mys på schemat.

Jag blir riktigt sugen på att börja plugga själv faktiskt, studentlivet verkar hur kul som helst, fast jag inte riktigt förstår allt de pratar om och knappt känner en människa här, så är alla jättetrevliga. Kanske blir Linköping för mig med i framtiden, vem vet!

//Elise


snÖ, inte sna

Vaknar. Drar upp persiennen och bländas av vitt. Vitt på träden, vitt på marken, vitt på bilarna utanför. Årets första snö har kommit till Linköping. Den är blaskig, men den är snö.

På cykel med Sophie, Ina, Matilda från skolan genom rydskogen, köra av vägen, och slira runt. Nu är det vinter, snart kan man åka skidor och nu ska jag tända ljus.


tic tac toe

Jag och Frizz har gjort ett luffarschack. Vi är sjukt bäst på progra!

Veckans uppgift i PG är att skissa sfärer och cylindrar typ. Det kommer ta upp all min kvällstid. Men ikväll valde jag bort allt som är drygt och hängde lite i Kärleksköket ist. På fredag kommer Elise hit! Min första besökare förutom pappa. Kul kul kul!

Jag längtar lite till advent nu. Vill ha glöggmys och baka lusse.


Oh this town

Hyrfilm på Hemmakväll, och mysfilmkväll i Sophans soffa med klasskompisar, och film på spanska och remember me, och pizza, godis, popcorn.
Ikano-bussen har slutat gå. Man fick cykla till Tornby. I tornby shoppades underkläder och IKEA-bulle och IKEA-kaffe, och mobil som lämnades in på ONOFF. Och den sega servicekillen som tog för lång tid att vänta på. Och fest, kravall med glada människor, och dansa i laser. Och vakna och städa kök med Maria.
Och  idag har jag ätit sushi för första gången i mitt liv. Jag är fast nu. Älskar sushi. Tacka Isak för att han drog med mig dit idag!
Jag har inte lagat egen mat på hela helgen.



kills you when you are young


Familjen

Efter en tvåtimmarsföreläsning med Jan i Linjär Algebra är man skapligt trött. Kommit hem från skolan nu. Men tar en ipren och taggar till för Familjen på HG ikväll!

Fisfördelsedag

I helgen är det kravall! Varför ska alla åka hem nu när jag är som mest sugen? Nästa helg kommer Elise, och förhoppningsvis Fia. Är lite tråkigt att träffa dem så sällan, men nu jäklar ska de få uppleva Linkan och därmed  studentlivet ;)
Idag fyller Fia år också! GRATTISGRATTISGRATTIS! <3 Saknar dig

..och eftersom det är din födelsedag tänkte jag hylla dig just här:



Nu sitter jag och skissar kuber (inlämningsuppgift). Alla ser ungefär likadana ut och jag börjar fatta poängen. Tråkigt. Ska ta mig ut till köket och laga mat nu istället...




Elise och Fia, saknade Gävlar!

 


RSS 2.0