Moussaka

Blev en eftermiddagscykeltur till Tornby. Allt för att fylla kylskåpet, och sedan ta två timmar av sin lediga kväll till att laga moussaka.
Min första moussaka i livet är nu provsmakad och godkänd!

Åkte sedan hem till min nyduschade pojkvän. Kanske blir ett avsnitt Pretty Little Liars nu innan sömnen.


Puss på (midsommar-)Axel!

Föreläsningarnas första dag

Nu är vi igång! på riktigt. Slut på allt lattjo lajban. Mekanik och CAD-föreläsning i ett svep. Har fått en tre timmars hål för att hinna smälta alla snabba anteckningar. Snart är det dags för första labben. Är rätt nervös. Ska försöka komma dit med inställningen att det är jättekul!


Snokade ännu en gång runt i Axel-arkivet. Påminns om hur roligt det är att gå i skolan.

Jag tar den!

Volleyboll-Jocke offrar sig för bollen.



:)

utedisco ikväller

VARM agustidag. 25 grader och stekande sol. Phaddrar och Nollan på volleybollplanen, taggade inför fest.
Sand på hela kroppen (verkligen överallt), men nu är jag ren och redo. Sitter på Axels tomma rum och ska snart slänga i mig lite pastasallad och sedan åka tillbaka till partyt!

Woooooooooop!



Eftresom det fortfarande är sjukt bra sommarväder så ville jag hedra sommarens alla roliga sköna soldagar, som den här. Taget på P&L. Bästa gänget! Längtar till nästa gång. (Letade igenom Axels bildarkiv en smula)

jippon

München Hoben var en succé. Ölsejdlar till folket och underhållning hela kvällen. Kvällen slutade dock tidigt för de flesta, och morgondagen blev en pina. Men det var de väl ändå värt.

Eftermiddagens stadsvandring har fått oss alla att leka ur oss leklusten, och nu är man trött på nytt. Trött, men det leder nog inte till ännu en bakfylla. Skolan imorn 08.30. Ses!

Dagens citat: "Tanten mätte min. Den var 19cm"
-Jonathan Brandtberg

det har varit fulsittning

Nykter fadder, lyckas ändå spilla ner hela ovven med öl.

Gårdagsnatten var svinkul. Dansade i Baljan som aldrig förr och stod ut hela natten bland alla drägg. Mysigt.
Nu är vi i skolan. Tidigt som vanligt, för att sitta här och döda tid.

Döda döda döda, för Nollans skull!

volley

Skön dag. Så mycket chill har jag inte varit med om på en vecka nu. Det var riktigt värt.
Kom precis hem från kycklingsalladkväll hos Gustaf. Nu blire duscha sova. Emma är på plats också (min inneboende). Det är ganska trångt här hemma nu, men mysigt med sällskap!
Godnatt.


fotbollssöndag

Ledig dag. Drog med dessa två grabbar på lite damfotbollsmatch. Blir riktigt sugen på att sparka boll när jag ser dem där ute på planen. Jag SKA börja spela!


ostis och vinis

Nolle-P är i full gång, och min dator har legat nere. Nu har jag fått igång den och tänkte skriva ett stressinlägg innan jag ska på ost&vinkväll i Ryd. Det är mycket som händer i stort sätt hela tiden, men idag har vi fått en förmiddag ledigt och ägna den åt volleyboll. Så himla skönt!

Lite mobilt från Nolle-P:

Phadderkräftis

Phaddertröjan luktar redan kräfta efter gårdagens skiva. Och Nolle-p har knappt börjat. Men kul var det, nu ska man vänja sig med allt detta som hör till Linköpings intensiva perioder. Upp tidigt bakis och fokusera, inte på plugg den här gången, men aggerra lillmamma till alla nya Nollan kommer det bli mycket av. Imorn kör det igång 0700 i rondellen!

see you there!


things

Att gå hem från Captain America med de tio som satt på rad i biomörkret och upptäcka att Movitz spelar i parken, då blir man lycklig!

Att vakna en morgon med massa att göra, men istället följa med på parutflykt till Bergs slussar och spela minigolf. Det får en på myskänsla.


Allt börjar här

Phadderutbildning idag! Snart är allting igång igen. Passar på att städa rummet såhär i lugnet före stormen. Ska bli skinande rent! Badrummet - check, bara hallen och ...eeeh, det "vanliga" rummet kvar!


Fan.

Å vad roligt att komma fram tänker jag. Har svängt förbi Maxi och handlat två fulla matkassar och toapapper, Nu ska jag pyssla om mitt lilla rum, göra det lite hemtrevligt, träffa alla vännerna till kvällen och Axel, och mysa, och ååh vad kul det ska bli...

Kronofogden hälsar mig välkommen tillbaka till verkligheten!

Känner mig som en brottsling. Hade inte betalat bredbandsfakturan i maj. Jävlar vilken ångest man kan få efter att ha varit så uppspelt för allt. Skönt att glädjen och förhoppningarna finns kvar till kvällen åtminstone. Då blir det grill i Ryd!

Weho

LINKÖPING, HERE I COME!

Slut på sovmorgon, slut på nedförsbacke och medvind, slut på morgontidning, slut på tv-tittande förmiddagar, slut på Waynes-fika, slut på sommarlov. Nu börjar Linköping år två. Ikväll ser jag fram emot att träffa alla där nere!

Har packat alla mina väskor innehållandes en hel garderob och en massa prylar som bara följer med mig vart jag än åker. Vet inte om jag någonsin använder allt tjafs. Men lycklig som jag är får jag skjuts av pappa idag. Det blir en fullastad bil med cykel på köpet.

Gaaah! Jag är så taggad!


Jag styr kosan till Linkan nu! Inte i båt dock...

enchiladas

Förmiddags-skype med en rastlös Linköping-Axel. Vardagligt mysigt och ganska flummigt. Imorgon drar jag ner dit också, hoppas han inte behöver vara lika rastlös då!

Ikväll blir det fika och sen party med brudarna. En sista utgång här i Gävlet innan alla försvinner igen.


Axel är rastlös i skype

finally!

Det hanns med lite värdefull shopping idag också faktiskt. De tre vännerna Fia, Jonas & Andreas tog sig tid och gick runt med mig tills jag hade hittat ett par svarta jeans jag kunde vara nöjd med. Tack hörni!


Dagens häng. Sushi shopping cykel.

Nu väntar jag framför Sverige-Ukraina på att Fia och Elise ska komma och vara filmsugna. Komsi tjejer. Jag och pappa har bakat bullar. Nu doftar det i hela villan!


Äntligen ett par svarta jeans, har letat hela våren. Och ett bonusplagg från H&M slank med hem också

sushidags nu igen!

Börjar krypa lite i kroppen. Märks att höstterminen närmar sig. Nu har jag fått mitt jobbschema för Flamman också, ser bra ut! Längtar till Linkan

Ska snart cykla ner på stan för en träff med Fia och Jonas. årets sista sommarsushi står på görarlistan. MUMS


MELONAS!

Jag, Johanna och vattenmelonen Wilsson tog en dag på stranden. Vid totempålen( varför finns den där?!) på Brämmens strand låg vi och schtekte i vinden. Men det var skönt. Oja!

Nu ska vi grilla!


Johanna och Wilsson njuter av dagen på stranden


Strandragg: Gubben med de blå badbyxorna.

märks att tyskarna dubbar allt

Skönt att man hann med några dagar i stugan. Speciellt kul att vara med en gång och ta campingavgiften nere på byns camping. Det är alltid lika roligt att följa med pappa och lyssna på lite bristande engelska, både från honom och tyskarnas sida.
- I read english in school. It were long time ago.

Vad som inte är riktigt lika kul är att skrubba dassen där nere. I år slapp jag. Bettan och pappa fick sköta skiten -->

Nu är jag på säker mark i Gävle. Imorn blir det Johanna-häng. Hoppas på solsken!

morgonfiske

Imorse tog vi en båttur ut till laxodlingarna och drog upp fyra regnbågar. Sen började regnet ösa ner på oss, så vi åkte tillbaka. Ikväll kommer jag hem!


fisketävling

Idag har Bondarna arrangerat (svårstavat) Kulåranappet. Det är en fisketävling som går här i byn varje år. Trots allt slit med förberedelser och jobb under dagen hade vi tid att själva ställa upp i tävlingen, så jag kom trea faktiskt, och Jonna vann(!)

Lite vattenskidor och grillning var också några av dagens aktiviteter. Imorgon åker vi tillbaka till Gävle!





Gotland - Dalarna



Nu är tiden på Gotland över. Det har varit superbra alltihopa. Jag har under dagen varit på resande (och sovande) fot. Nu är jag på plats i stugan på Sollerön iaf. Tog mycket energi att hålla sig vaken i förarsätet på vägen hit. Jag och pappa har bakat bullar, som vi nu sitter och kalasar på efter ett hårtvättande kvällsdopp i 20 gradiga Siljan. Alla kusinerna på plats samtidigt, det händer inte alltför ofta numera, så jag är nöjd


Gotland, Fårö. Kanoners

Fårö

Ina hade rätt om Fårö. Det var sevärt. Och oj vilket härligt kalkstensbrott vi hittade senare, Blå Lagunen.

Nu ska vi ha någon typ av nattvaka. Färjan går 03.30 imorn...

vi mår bra

Förmiddagssol på Tofta strand, och sedan tandem-bikade vi in till Gotlands huvudstad, Visby. Där har vi vandrat runt, provat på restaurang Trossen och lite saffrans(-och allt möjligt-)glass nere vid hamnen. Imorn beger vi oss norrut till Fårö. Vi tänkte följa Inas måste-tips.

Gotland fortsätter leverera!


Liten strandpicknick i gårdagens solnedgång


iskallt vatten. Innanför muren i Visby. Axel i brant backe. Mysmiddag vid hamnen.

nyraukad

Längst ner på Gotlands södra udde. Där har vi hälsat på Hoburgsgubben idag. Det är en stor rauk som tydligen ska likna en gubbe. En liten besvikelse. Men det var väldigt fint där runt omkring.

Nu har övriga familjen åkt till bekanta så jag och Axel får vara för oss själva en stund. Vi ska grilla korv och sedan ta tandemcykeln ner till stranden och mysa med ost, kex och en flaska rosé. Bra kväll.



Dagens lilla äventyr. Axel fastnade lite i en rauk.

Stockholm-Nynäshamn-Gotland

Nu så!
På säker mark efter en helg i Sthlm. Det var så himla kul! Ina välkomnade oss till ekerö där vi mös med lite vattenskidor, hallon, och en mysig Bradley-familj. Dag söndag blev det grönan för hela slanten, så nu är man stel i både nacke och rygg efter alla tuffa åk.


Några mysiga bilder från helgen i Stockholm

Från Stockholm till Gotland var ingen dans på rosor kan jag lova. Först var vi tvugna att sitta en timme på pendeln och lyssna på fjortisbabbel, innan vi kom fram till Nynäshamn där färjeterminalen var stängd mitt på natten. Vi sov riktigt obekvämt i våra ponchos 2 timmar på en mörk gräsplätt vid stationen och tittade lite på stjärnorna. Inatt ska vi sova i säng, för nu är vi framme på Gotland, och det är jättefint här.

Har redan fått en av mina största drömmar uppfylda idag. På en röd tandemcykel Visby-Tofta med Axel framför mig. Helnöjd.



Godnatt på er

RSS 2.0