en tråkig liten ort i Dalarna

- Maria, vill du ha fika nu?
- Nej tack!
..jag fikar på tok för mkt här, som sagt.

Idag kommer Jonas och Erik, vi ska spela bowling då, på mimes bowlingcenter här i Malung. det är tur att det finns något att göra under dagarna. Annars har man ju alltid fysikboken som ligger och stirrar så oskyldigt på en varje gång man går in i rummet..

Farfar har en blå toalettstol.

bandy/hockey - jag åkte omkring för mig själv..

JAGSAKNARALLADÄRHEMMA!!! ..och det känns skönt att vara saknad själv också <3 kramar

Vaddå jul?

En jul som inte liknat någon av de tidigare. Det är vad jag har fått uppleva.
För det första har den där riktiga julmyskänslan inte slagit mig än, och vi har redan kommit till annandagen. Varför finns den inte där? varför går jag inte runt och är småler åt allt ljus och alla julens godsaker. Varför irriterar jag mig på allt det där som hör till? Allt detta fettet på julskinkan som man måste stå och riva bort så fingrarna blir kladdiga, skummet som blir när man är för ivrig på julmusten, allt julgodis som man går runt och tittar på men inte vill stoppa i munnen för man innerst inne vet att det inte är bra, man tränar ju så dåligt nu, måste börja tänka på beach -09.

Julafton brukar vara en lugn dag. Grejen är att man ska gå runt och vänta på kvällen, för då får man paketen. Men i år blev den där pirrande väntan väldigt kort, bara en timme efter att jag sett klart hitta nemo på morgon, var det dags att åka hem till mamma och äta julbord till lunch med kusinerna. Paketen delades ut redan innan Kalle Anka!? Sen satt man där på kvällen.. What to do, liksom?
Vi begav oss hem till farbror Erik som tillsammans med Åsa och hennes ungar firade jul med Åsas släkt. Jaha, då fick man alltså lära känna lite nytt blod (från Holland) på julaftonskvällen. Men vem i hela friden firar julafton med okända människor!? Jag bestämde mig i alla fall för att: Här kan jag inte sitta och äta upp Andreas "Bertie Botts bönor" hela kvällen, så jag begav mig till familjen Widlund, där jag faktiskt hade fler av mina släktingar. Vi såg en film och gick ner på midnattsmässan i gamla stan, som slutade precis då vi anlände..

Jag flängde runt hos olika släkter under julaftonskvällen, det kan varit därför jag inte upplevde den riktiga julefriden..

Nu är vi hos farfar i malung. Maggan, farfars sambo, föder oss med fett och socker. Vi får efterrätt till varje måltid, skulle inte förvåna mig om hon gav oss det efter på frukosten med. Idag har jag lekt isprinsessa medan de andra spelat bandy i malungs ishall.

Från mig hela, till er alla, En Riktigt God Jul!

 
Spark-race


klappat och klart!

Okej, så här ligger det till: jag bor hos mamma varannan vecka, och som läget är nu finns där ingen dator. Alltså: inläggen kommer i stim på jämna veckor, och under de ojämna.. tjaa, ni måste ju ha något att längta till, kära läsare! Men jag hoppas inerst inne på en bärbar dator till julklapp..

Det är inte ofta jag går på stan med min lillebror, men håll i er nu... Idag gick jag på stan med Marcus!? Efter att vi hade suttit på nian en stund och käkat friterad kyckling, drog jag med mig honom på en runda genom Gävle city. Det var nämligen en liten speciell julklapp jag hade kvar att fixa, och vad passade då inte bättre än lillebrors hjälp? tänkte jag. Men hur kunde jag glömma att han inte är det minsta intresserad av vad jag ska handla hit och dit. Det ända han ville var att gå in på någon affär med hårvax, åka hem, eller ta en fika..
- ..men jag måste ju fixa det här idag!
- men jag vill åka hem!
- ..varför kan du inte hjälpa mig lite bara?
- för jag orkar inte gå på stan längre!
- ska vi ta en fika då?
- JA!
- men du ville ju åka hem?
- mm.. men jag kan ta en fika..

Lata, bekväma unge!

btw. så kom vi kusiner på världens bästa julklapp till en mormor/morfar/farmor/farfar: en digital fotoram som man sätter in ett usb i, och kan byta bild när man vill! var inte det en toppenidé?

julstress

Jag tror mig se julstressen komma smygandes. På stan springer folk omkring i hysteri och köper första bästa onödiga pryl de stöter på. Inne på Lush går det ju aldrig runt folk i vanliga fall. Jag har bara några julklappar kvar nu vilket känns ganska skönt! Skolan slutar imorgon, men det känns ju helt sjukt att det redan gått en hel termin!?

För att skryta: mvg på Ma C- NP !!
Jag har haft Amy Winehouses hals idag, och nu försöker jag rimma på julklappar..

Diktning till fia

Fia du är en gosig tjej
Men att reta dej, det är min grej
även om du blir rätt grinig
när jag är som allra mest svinig
så vet jag att du tycker om
mina små pikar när jag säger dom
men en sak skall du veta
att flera andra brukar jag reta
dock ingen annan blir så sur
när jag hittar på nåt lurt
men om du vill att jag ska vara snäll
säger jag: sluta med ditt j*vla gnäll!
för jag är född till att dryga
du får försöka att runt mej smyga
du kan ju alltid försöka dryga tillbaka
oj, vad hemskt, jag börjar skaka

nu har jag lekt klart poet
och skriva dikt om allt mitt ret
ha en helt fantastisk jul
och räkna med att jag kommer fortsätta reta dej i fortsättningen åxå ;)

/ hemlig beundrare av Sofia Johansson <3



ett inlägg till Fia



Om jag nånsin hittar en tia,
ska jag ge den till dig, Fia.
Jag lovar och svär
att hålla det där.
Sofia är vad du egentligen heter,
folk tror att vi är stuck together.
En sak ska du veta,
att du är rolig att reta.
Oftast är det jag som har rätt
på något konstigt sätt,
men elda inte upp dig över det,
för innerst inne är det du och jag som vet,
att jag gör det för ditt fniss
..och Sakib åker hiss!

God Jul Fia, önskar Maria

vinteraktiviteter

I made it! jag kom upp ur sängen innan 10 imorse. Jag älskar vinterstudion. Inte så mkt som lillebror, som t.o.m. älskar musiken till vinterstudion, bara för att när den spelas vet han att det blir vintersport.. Men jag gillar det. Helg-förmiddagar framför tv:n med de sporttokiga familjemedlemmarna. Det är liksom mysigt, att sitta där i soffan och knyta sina nävar för Sverige tillsammans. Men alltd, alltid  kommer det gnäll, antingen från pappa, eller från Marcus. De låter precis likadant:
- Vafan! typiskt Sverige, sämst när det gäller!
- NEEJ, så dåligt !

Efter skidskyttestafetten bestämde vi oss för att själva ta ett varv i hemlingbys längdspår. Jag och Betsson var trötta efter 1 km.. Men vi tog oss runt i 6:an (och jag vann). 

 
fotofinish

carpe diem, för tusan!

Nej, att vakna halv 4 på eftermiddagen är inte okej. För det första så känns
det jobbigt för man får aldrig uppleva att det blir ljust utomhus. För det andra
hinner man inte göra vad man kanske har tänkt. Pappas kompis sov över här
inatt, jag hann aldrig träffa honom.. Lucia movie night var mysigt i alla fall. De
bjöds på "Yesman", "Allt flyter" och "Zack and Miri make a porno".

När jag skulle cykla hem på morgonkvisten märktes det tydligt att det hade
frusit på under natten. Det tog många blås och varma andningar på cykellåset innan det gick att lirka upp. framhjulet snurrade inte, så Elise hjälpte mig att 
sparka bort isen ett tag innan jag kunde cykla iväg. Jag fann ingen bra idé i
att ens prova om någon annan växel än 2:an (som var i) fungerade..

 Idag (..eller ikväll) har jag tittat på tv, tittat på tv, och tittat på tv. Jag ska gå och lägga mig innan 12 denna lördagkväll, så tredje advensts-söndagen inte också försvinner!


4 olika små ting

Dario är människan med absolut mest inlevelse när han lyssnar på musik.
- Alltså det går inte och sitta still när man lyssnar på en sån här bra låt! Jag kan inte få min hand att sluta pumpa i takt!?

Just nu känns allt plugg riktigt jobbigt. Jag och Johan har läst marinbiologi ett bra tag nu (..eller jag har läst högt, och han har lyssnat, förhoppningsvis?)

Irene går från "Blåbert" till "Skogens röda guld" på bara ett dygn, och Jonas hatar alla med röda jackor (okej, det var ganska internt)..

Eftersom det hos familjen Widlund ikväll går hockey på tv, finns det inte en chans att jag ens skulle få sätta mina fingertoppar på fjärren för att göra ett pyttenutte smygförsök att byta kanal till ettan, där Andra Avenyn visas för sista gången i år..

inget utmärkande

Eftersom Malins dator pajade var vi tvugna att börja om på ny kula i GGKS. Mötet är nu slut, och jag trampade hem i full fart för att börja med kvällens plugg.. också hamnar jag här!

Jag har inget att skriva, och Andrea har en supersnygg T-tröja!
Hej.


hissfniss i väntan på passagerare

7 luckor är öppnade. Jag väntar ivrigt till imorgon då den 8:de står på tur.

Jag och Johan hade precis ätit. Dags för plugg!
När? nu på momangen
Vad? marinbiologi + matte
Var? ..hmm..  I  HISSEN!

Sagt och gjort. Vi tog med oss böcker och två stolar. Så satte vi oss längst in i hissen med näsorna mot dörren, satte på lite musik och började plugga. Men det spännande var ju själva väntan på att rätt som det var skulle någon kalla på hissen, och vi skulle åka ner till bottenvåningen för att hämta upp en passagerare. Eftersom trappuppgång 1C är väldigt lugn, blev väntan lång.. Men tiden utnytjades till förberedelser. Vad skulle vi egentligen göra när det väl kom en hissåkare?
1. Sätta på Hoffmaestos Higwayman i mp3:n
2. Sitta och sjunga högt till låten och hålla sig helt för skratt
3. Stampa i takt med fötter och händer
4. Säga "Tja" till den som träder in

Efter en mycket lång väntan börjar vi åka neråt.. Vi passerar våning 3, våning 2, 1 och tillslut når vi botten. En kille i skinnjacka kliver in. Med sig har han en kompis (Pontus, vasa, fias friend). Efter dem kommer en äldre man och tillsist en gubbe. Var de tvugna att komma alla på samma gång!?
Hur som helst börjar vi nynna på highwayman. Johan säger  "Tja", precis som i planerna. Då börjar gubben prata med oss, och vi tappar focus. Alla fyra går av på första bästa våning. Det vart inte som väntat..

Nästa gång vi åker ner med hissen står en tjej i 17års-åldern där nere och pratar i telefon. Vi börjar sjunga. Hon kikar tveksamt in och överväger en stund om hon ska ta trapporna istället. Men tillslut öppnar hon dörren och ställer sig där inne. "Tja" säger Johan. "..eeh, hej.." svarar hon och vänder sig mot dörren. Hon pratar tyst med sin kompis i luren och hoppas att hon är framme snart. Högst upp går hon av.

Denna betéendeundersökning hade funkat bättre om det kommit lite fler folk.. Men det var en kul tok-idé ändå. haha..

Idag har jag joggat och lyssnat på julkalendern på radio för första gången. Jag trampade rakt i en istäckt vattenpöl och vart blöt!


en god gärning per dag

Jag ska börja utföra en god gärning per dag. Igår lånade jag t.ex. ut min jacka till Cia som skulle till fjärran och hämta skåpnycklarna som Anna hade. Vi får se vad det blir idag.. Fia tillägger att jag i alla fall inte gjort något speciellt snällt mot henne, så.. good luck!

Vi har seg håltimme nu. Jag vill åka hem!

tidig hemkomst

Idén med att ha klassfest på en söndag blev något nedröstad. Vem ville vara bakis i skolan liksom? tyckte de flesta..

Jag lyckades försova mig en halvtimme imorse, missade julkalendern, folk säger att den var sämst, men jag ska ändå ge den en chans!
Precis som alla andra härliga måndagar slutade jag rund elvasnåret. Jag tog mitt pick&pack och skyndade mig hem till.. jaa, till vaddå? just det, ingenting!

Radiopratarna på p3 är ju lite mysiga, folk ringer in idag och berättar om konstiga saker de gjort på sina lediga dagar.. En kille hade bokat flygbiljett till Paris, men han försov sig och missade planet. Efter att ha gjort en sån grov tabbe, tyckte han att det var så pinsamt, så resten av veckan satt han isolerad hemma, med släckta lampor och degade. Han svarade inte ens i telefonen, och när han sedan kom tillbaka till jobbet frågade arbetskamraterna om han hade haft det bra. "Jaa, mycket trevligt" svarade han.

 

Jag hittade några peruker när jag plockade lite här hemma.. snygga, ellerhur?


RSS 2.0