middan är serverad

Pasta, nudlar, fläsk, ärtor, wokgrönsaker, ris och köttbitar. Rester från hela veckan. Pappa tyckte det var bra om vi rensade kylskåpet lite, så han rörde ner allt han hittade i stekpannan, hällde på lite olivolja och Bon apetit!


jag sitter säkert nästa gång

Snö snö snö. Hela Gävle är täckt av snö. Igår tog jag en promenix i parken utanför. Jag ramlade och kom nästan inte upp igen. Igår tränade jag också för första gången på typ 3 veckor. Ett litet styrkepass på yoga-mattan gjorde att jag inte fick några som helst skuldkänslor för att jag sedan proppade i mig några chokladbollar.



Daniel Gillbert spelade på maxime igår. Jag, Fia, Jonas och Andreas var där. Och sedan hängde vi löst några timmar, vilket inte var värt det! Sämst! Dock ganska nöjd att vi lyckades dra med anti-disco-killarna på Hangan. Haha!



Nu har vi varit hos familjen Sörebo på söndagsfika. Jättemysigt. Jag älskar familjen Sörebö. De är så mysiga och lätta att ha och göra med. Vican hade precis kommit hem från Hassela och satt fortfarande med friluftskläderna på. Jakob Enmark var också med på fika. Ibland gillar jag söndagar faktiskt. Nu har pappa tänt en eld i brasan och på tv visas någon sport, såklart!

finally friday!

När Mölsä lämnade datasalen passade vi på att scanna oss. Snygga vi blev tycker jag..



Nu är det slut på veckan, det är inte dags för fredagsmys! (utan fest!) Ses i dimman på Goya!

läggdags!

Sitter och myser i min säng och lyssnar på Stairway to heaven. Utanför fönstret faller snön så fint och harmoniskt vilket gör att jag faktiskt nästan förlåter kaoset när jag skulle ta mig hem härom dan. Allt blir så mycket lugnare när man sitter inne och bara tittar på. Jag älskar faktiskt snö.

Idag var jag på ortopedmottagningen med knät. Doktor Henrik säger att jag ska få en titthålsoperation för det är tydligen en liten bit brosk som har lossnat och ligger nu ivägen och låser benet så det inte går att sträcka ut. Det känns lite konstigt för vissa dagar har den lilla biten flyttat sig till en bättre plats och allt känns fullt friskt och bra.

Hoppas bara jag får operera snarast möjligt. Imorgon måste jag ansöka om hisskort i skolan. Skulle vara riktigt najs!


       - And she's buying a Stairway to Heaven



Snöstorm i Gävle

Oväder. Cykel. Oplogad väg. Knäont. Trött. Det tog fan en halvtimme att ta mig hem från skolan. Nu har jag läst lite spanskabok, får sitta och slå upp minst två ord i varje mening så en sida tar typ 30 min. Nu börjar Andra Avenyn och här kommer lite bilder från Vemmis!


back on track

Hur fan kunde Cimon åka ut !? Nu hatar jag Paradise hotel! Sinnesstört!

Sitter i skolan. Idag har jag bara haft teater och "PA-dag" i två timmar idag. Teater är numera mitt favvoämne. Så flummigt och skönt att vara någon helt annan person och verkligen gå in för det. Idag var jag sjuksköterska. PA är mitt hatämne. Det är det tråkigaste som finns och gruppen är väl inte speciellt engagerad heller. Vi sitter i olika delar av datasalen och ni ser ju vad resultatet blir för min del i alla fall. Blogga.

Vemdalenresan var störtskön. Fin skidåkning, tusentals studenter och compact living med Kungarna! Fler bilder senare om jag orkar lägga upp några..

Nu är det någon typ av snöstorm ute så vi får se om jag tar mig hem någon gång.

PÖSS

öppna din dörr falken!

Jag och Fille sitter i stugan och chillar. Vic, Johan, Alex och falk är ute och glider i backen och Björn, z och pj bar lite hungriga så de stack till Sibylla. Vaktmästarna är också här. De har fixat toa-dörren som gick i baklås igår kväll. Så nu kan man uträtta sina behöv utan att behöva smita in på någon offentlig toalett här i närheten. Falk vart inlåst på toan i nästan en timme igår, innan han tyckte det var dags att hoppa ut genom det minimala fönstret. Pontus tyckte det var en bra idé att stå utanför och sjunga pepp-låtar som "öppna din dörr".

Igår var det sol i backen. Hur härligt som helst. After skin och nattklubben var också najs. Marmelad-orkestern spelar här ikväll igen, vilket vi gillar!

Det ligger kalsonger och tröjor på alla stolar, soff-dynorna ligger lite här och där, mattan ligger knölig halft under bordet som är proppat med mobilladdare, tuggummipaket, chips och plastmuggar. I köket ligger kastruller odiskade på diskbänken sedan gårdagens och lördagens middagar. Väskor finns på varje ledigt utrymme och i hela stugan ligger två kortlekar utspridda. Det är student ski week, och vi borde städa..


party?

På plats i Vemdalen. Idag har vi (några tappra själar) varit och hejat på vican i storslalomtävlingen i Klövsjö. Det var kallt. men lite kul att återuppleva alla gamla tävlingsminnen. Hela eftermiddag/kvällen har spårat ganska rejält. Det började med After ski, där ett riktigt najs band spelade, och många svettiga skidåkare hoppade runt. Sedan har vi mest suttit i stugan och haft det lite festmysigt. MEN att börja kröka runt 4 var inte en jättebra idé kanske. Jag tänker inte nämna några namn eller annat privat om denna kväll, men kan säga att den har varit helt utom förväntningarna. Först imorgon börjar studentveckan, så vi har inte orkat pallra oss ner på nattklubben än. Men man vet aldrig. Folket här kanske kommer igång snart igen och blir sugna att betala 100 spänn inträde..

Bilder från resan lägger jag upp senare! Nu fortsätter festen!

ta mig till solsken!

Vill ha solbränna, blondare hår, studentmössa, nya klänningar, lov, plattare mage, starkare armar, studentjippon, mindre skola och prov!
Vill inte ha knäont längre, vill ha en simpel värld utan krav och press. Vill leva livet, åka utomlands med vännerna, have a great time!



Idag var jag på röntgen. Så typiskt att sköterskan var norska. Jättegullig, men jag fattade typ hälften av allt hon sa. Lyckades urskilja "du kan ga hem nu" och "hör av oss". Så nej, jag vet fortfarande lika lite om min skada. Nu är det bara att vänta igen, som man brukar få göra i samband med svenska sjukhuset. Otur för mig att jag inte kunde göra biptestet på idrotten idag..

satsa på hemmafru?

Ehmm, jag försökte designa bloggen igår, men som ni ser kan jag tydligen inte sånt..

Idag var jag på Hälsocentralen och undersökte knät. Doktor Lerner skickade mig på röntgen som jag ska på imorn, och han menar att det kan vara en skada av menisken. Jag blir så irriterad. Knäskador är ju så vanliga bland tjejer, och fotbollsspelare, men jag har aldrig räknat in mig själv i riskgruppen. "Sånt där händer inte mig!" har jag tänkt. Men plötsligt gör de det, och här sitter jag nu.

Nu ska jag försöka sluta tycka synd om mig själv. Jag ska ju för fasiken till Vemdalen i helgen! Kommer bli såå mysigt. Jag kan ju aggera hemmafru när de andra är ute i backen på dagarna. laga mat och städa stugan blir en perfekt dagssyssla! Ingen ska i alla fall stoppa mig från After skin! är ju studentvecka där uppe nu också, så förväntnigarna blir högre. TAGGA!



Och jag vill passa på att tacka Fia för det fina inlägget om mig! Tack :)
Besök: www.fiaham.blogg.se !


exotisk chock

Nu har jar flyttat hem till mamma. Hon hade minsann shoppat grejor i Thailand. Bland annat fick jag den efterlängtade balklänningen, som inte var som jag tänkt mig, men satt väldigt bra ändå. Mamma har tydligen blivit lite influerad av värmen där nere också, för det jag fick mer var två bikinis, två sommartunikor, två saronger, det mesta i rosa. Rosa som jag oftast undviker att bära. Men nu har jag en rosa balklänning, så jag får väl för en gångs skull känna mig lite barbie. Sen fick jag lite nytt smink också. Det kommer säkert till användning!
Nu kollar jag på idrottsgalan och gör slut på julens förråd av lussebullar, och snart blir det paradise hotel, har ju sett på reklamen att det blir mycket känslor ikväll. Ser fram emot det!


najsiga måndagar

Igår kom mamma och Rolf hem från Thailand. De har varit där i två veckor och de hade uppenbarligen inte gömt sig för solen. Jag hade noll lust att ställa mig nära någon av dem i rädslan om att själv se ut som en jävla albino. Jag fick en present eftersom det var min födelsedag. Ett färskt hulahula-halsband. Fraktat direkt Thailand beach-Gävle station. Stark blomdoft stank i hela bilen på väg hem. Tack mamma, stort tack.

Nu sitter jag i skolan utan att göra något vettigt. Måndagarna kommer se ut såhär för mig hela vårterminen. En lektion i samhällskunskap sen är dagen slut. Jag har nu tagit ledigt från skolan i början av nästa vecka, för då blir det skidsemester i Vemdalen! och så har jag precis ringt och bokat undersökningstid på hälsocentralen. Jag haltar nämligen mer än någonsin nu.

Idag gick vi till Gimlins för att kolla på balklänningar. Kul att den affären ligger på andra sidan stan, och att folk glor bara för att man vaggar lite charmigt när man går!


19 år, so exciting!

Här är den, min nya älskling! Sony Ericsson c903. Nu är det äntligen dags att skrota min gamla samsung. Äntligen har jag, som alla andra, fått en mobil med bluetooth, musik, och möjlighet att överföra bilder till datorn! Aldrig mer ska jag låta mig bli nertryckt av alla andra ungdomar som skrattar pekar och dissar min telefon.

Idag är det min födelsedag, därav händelsen ovan, och det börjar bli dags att samla alla släktingar för tårtkalas. Men i år blir detta lite av ett fiasko faktiskt. Av alla dessa förfäder, kusiner och bekanta kunde endast en dyka upp idag. Morfar. Alla andra hade inte tid. Känns ju bra att nära och kära har räknat med mig..

Så eftersom pappa har bakat bullar och tårta tänkt till hela släkten, får vi ganska stora bitar, om man nu ska se det positiva i det hela. Grattis till mig själv! Jag är nog tjock imorgon, så om ni ser någon rulla förbi konserthuset på väg till skolan imorn runt 8- halv 9-tiden, vinka gärna!




svårslagen utekväll

Imorgon är dagen det. Min nittonde födelsedag. Idag har haltande familjen varit på IKEA och därmed valbo köpcentrum. En tur in på teliabutiken blev det där jag tog lite tid på mig men bestämde sedan att jag skulle önska mig en Sony Ericsson 903.
- Då är det väl lika bra att slå till på den, säger pappa till expediten.
- Det är ju nu du ska vara lite hemlig, så jag inte vet i förväg vad jag kommer få, säger jaglite snyggt och går bort till Marcus som står och spelar fiskespelet på en utställnings-iPhone.
- Maria, du måste tydligen skriva på en grej här borta! hör jag från kassan..

Så även om jag inte vill veta så vet jag nu att jag kommer få en ny mobil imorgon! Så alla ni som kagat på min gamla, ni vet vilka ni är, in your face!



Gårdagskvällen som såg ut att bli ännu en soffliggande tv-tittarkväll blev istället en spontan utgång. Jag och Skarpen drog ner på Saints och mötte parallelklasstjejerna där. Trevligt trevligt vart det. Och den sista timmen på Goya förblir oförglömlig. Jag tror jag skrattade konstant hela denna timme. Så jävla knasigt vart det. Vi vart omringade av alla möjliga typer av weirdos och det gick inte att göra något annat än att skratta, skratta och skratta. Sara Eskers gjorde det ju inte lättare eftersom hon vart precis lika fnittrig som jag.
1. Killen som körde strutshuvud och dampvifftningar med högerhanden.
2. Stekarkillen som stog och viftade lågt med tummen i hopp om att någon skulle tycka det var häftigt.
3. Linus, idrottslärarn, som körde robot- och "plocka äpplen"dansen.
4. Tanten som gick ifrån sin man i baren och började dansa med alla dessa weirdos!

Det finns bara en sak att säga om kvällen och det är: HAHA!

går mot en handikapphelg

Skidskytte på tv hos familjen Bond. Jonsson på sista sträckan skjuter fullt och går upp i ledning.
- Jaaaa, Jonsson jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! pappa ligger i fåtöljen och sprattlar med armar och ben upp och ner så det knakar.. (vet inte om det var fåtöljen eller hans ben som knakade dock)

Dagen som gått har inte varit så märkvärdig. Werner har efter funderingar beslutat att ge mig MVG i Biologi B [glädjerop!]. Matte hade sina nya jeans, Dario, även kallad Asshunter, har jagat rumpor mest hela dagen (och tagit körkort), Irene har hängt gubbe med biologiord som hypofysen, thalamus och powerpoint. Naturvetare är hetare! woho..

That 70's show har rullat ett helt varv och nu har man börjat visa de första avsnitten igen. Fick en shock när jag slog på tvn idag och fick se en hårigare fez och Kelso, Rödtotten Donna och Erics första kyss och Jackie med ännu pipigare röst. De enda som var lik sig var Red Forman och Steven Hyde. Så nu ska jag följa denna underbara serie från start!

Helgen är lite förstörd pga knät. Pissiga knä! Hejdå Sundsvallscupen på söndag! Lycka till laget, jag tror på er!

mobbad och helt flummig

Andra dagen i skolan avklarad. Bara några kvar till studenten..
Jag blir mer och mer mobbad för min gångstil. "ÖÖh, har du bajsat på dig?" "Ey, Maria, körde hårt inatt eller?" Men nu har skolsyster givit mig en mirakelsalva som jag smörjde på direkt när jag kom hem. Hoppas den hjälper!

Under en av dagens håltimmar  kom vi fram till att om vi gick på hogwarts så skulle Jonas antagligen vara Harry Potter (glasögonen), Jag Hermione (så smart!), Matte Dumbledore (vis man), Irene Dobby (liten och söt!).. m.fl. Vi satt länge och spekulerade i vilka roller i olika filmer man passade in på. Ni vet hur man höll på som barn när man till exempel lekte Mysteriet på Greve Holm och alla tjejer ville vara Lillan. "Jag pratar mest likt henne!" "Men jag har lika hår som henne" "Nej, du har för långt, du får vara Melitta!" Melitta ville ingen vara. Ingen ville heller vara Draco Malfoy idag. Slutade med att Rawaz fick ta den rollen.
"Bra, då har alla en roll, ska vi leka nu då?"...

Flum.

Matte berättade om Pinochios paradox.
- Vad händer om Pinochio säger: "Min näsa kommer växa"?


Lillebror härmar paradise-patrik, "Jag sänker dej, fattaru!"

Mr. Tumnus första skoldag

Jag börjar skolan med en försovning. Så värt det!
JAG HATAR SKOLAN! Kan man inte bara få komma dit för att träffa klasskompisarna och sen bara göra vad man vill? Fast iofs så är det nog det jag, fia, jonas, andreas och irene gör också. Jag tycker om er, lilla gruppen. Finns alltid saker att diskutera och spekulera i med er. Jag har faktiskt saknat er under jullovet!

Jag haltar fortfarande pga knäet och det ser lite mongo ut. Frågar ni Fia säger hon troligen att jag ser ut som Mr. Tumnus i Narnia när jag går, vilket faktiskt stämmer..

Haha, skrattar åt likheterna. Imorn blir det förhoppningsvis hiss med Sakib!

Yeah Gefle IF, ge aldrig upp



Bilma Cup.
Jag gick upp kl 07.45 imorse. Min näst sista lovmorgon och jag väljer att skippa sovmorgonen bara för att följa med ut till Ockelbo. Utan att ens kunna vara med och spela fotboll (men i hopp om att kanske få se en skymt av kronprinsessan). Hur som helst blev det en heldag i idrottshallen där 8 damlag och lika många herrlag gjorde upp om platserna till morgondagens slutspel. Vi är inte vidare, med lite otur som vanligt. Tråkigt att åka ut på ett mag-touchande självmål. Men jag tyckte tjejerna gjorde bra! Väldigt frustrerande att sitta i båset på sidan med bara rösten som hjälp. Man vill vara med, man vill göra bra brytningar, passningar, göra mål. Men man kan bara sitta där, med russinpaketet i högsta hugg och skrika "Bra!" "Kom igen!" eller "Skjut!". Det ända jag gjort i Ockelbo idag är egentligen att äta. Min matsäck tog slut så efter sista matchen hade jag fått nog och ville åka hem så fort som möjligt.

Lillebror och jag sitter nu och spelar gamla önskelåtar som this is the way med Etype.
Godnatt!

den som väntar på nåt gott..

Knäskadan är fortfarande inte bra, och cupen är utom räckhåll för mig. Dock åker jag med imorgon för att titta på. Första matchen 11 och sista 19, så det lär bli en lååång dag.

Dagens bakning slutade i en upplevelse. Kladdkaka med äpple & kanel, blev KLADDkaka med äpple och kanel. Så, ja, man kan säga att vi lyckades. Någon grädde behövdes ju inte eftersom vi redan hade inbyggd sås i kakan. Men seriöst. Ska man behöva vänta så länge när den står i ugnen om den ändå smakar bra (om inte bättre) som smet! Vilken idiot är det som har kommit på grejen med att förstöra något så vackert som kaksmet genom att värma den till en hård kaka? Inte jag i alla fall.


Mysiga bakbrudarna, Fia & Emma.


Äppelkaka alá smet!

Nu ska jag göra pastasallad. Måste ju ha matsäck imorgon i Ockelbo!

en klumpig period

Allting bara talar emot mig just nu. Jag är lite idiotisk. Lite dum. Lite tankspridd tycker pappa. Lite som J.D. i scrubs. Lite drömmande.

Man ska inte lyckas glömma legitimation hemma när man planerat flera dagar innan att gå ut.
Man ska inte lyckas ta med fotbollsskorna med dobbar när man har träning i gympasal.
Pappa har fått köra mina glömda prylar genom stan i dessa nödsituationer. Men nu har jag börjat fundera på om det är ödet som försöker varna mig. Det var nog inte meningen att jag skulle träna idag eftersom jag nu sitter med lindat knä och kan inte gå eller sträcka ut det. Just det! Knäskada! Äckliga, så opassande knäskada! Vi har ju cup i helgen för bövelen! är så irriterad..



favorit i repris, snälla!

Är det meningen att det ska bli snökaos som -98 så är jag på! Hoppashoppashoppas att jag snöar inne. Att skolan inte kan öppna och att vi slipper sista terminen. Jag orkar inte. Har precis hittat en bok som jag skulle läsa under jullovet. Candide. Den är lite gammalsvensk och därför sjulkt dryg! En annan grej som är sjukt dryg, det är jag själv. Blir så irriterad på mig när jag inte gör saker. När jag bara sitter här till exempel. Jag vill måla taket, men pappa måste spackla klart och slipa. Jag måste åka och borsta av mammas och roffes bilar och flytta på dem, men det är ju riktigt onödigt att göra nu om det ändå tänker fortsätta snöa såhär..

Snöflingorna är förresten typ 3 cm i diameter ser jag när jag tittar ut genom fönstret. Ganska stort.
Tjolahopp!

damm

damm.
Hela huset har en instängd känsla av damm.
Männen i familjen rustar rum. Jag stängde in dem för det flyger ut damm.
Ute är det KALLT och jag vet inte vad jag ska göra idag, kanska ta mig ut en stund för att slippa allt detta damm.

Igår var det utgång och jag har äntligen hunnit utforska Goyas Schlagerrum där jag stormtrivdes! Mycket folk var ute i svängarna natten till trettondagen så det var kul. Jag är dock lite seg idag, men det släpper väl..
Nu har jag tagit ikapp de missade paradiseavsnitten. Det blir bara bättre och bättre, längtar redan till nästa avsnitt. Nu ska jag ta tag i dagen!
(Vad det innebär i det här fallet är jag osäker på, antagligen blir det till att servera lunch åt grabbarna i snickarbyxor)


efterlängtad make over

Skönt att cykla när det snöar? Nej, inte så värst. Jag och Vican hade varit nere på Waynes och käkat och uträttat några småsaker på stan. Hemfärden var.. vit. Vi hittade i alla fall hem i den lilla stormen. Nu börjar rustdagar här hemma. Vi börjar med Marcus rum, sen blir det mitt som står på göraom-schemat! Längtar till att få bort mitt flickrum ur världen. Och, neej, det är inte okej med ljusbå randig tapet, bård med flygande eklöv högst upp på väggarna eller en vit ful 100 år gammal bokhylla med säkert en massa leksaker i. Jag orkar inte kolla vad som finns i alla lådor. En total make over är vad som behövs!

Ikväll blir det filmmys hos Hammar!

Pappa försöker överrösta min datamusik med sina mobillåtar. Men Marcus Fagerwall har inte en chans mot mina Pet Shop Boys! Yes

finns det ett annat bra ord för trött?

Efter dagens aktivitet:
Uppvaknande i den överdrivet härliga sängen kl 06.45. Jag hade ju knappt somnat tyckte jag! På Andersbergs IP 07.45. 10 spelare, 4 matcher 2x20min i hallen. Kämparglöd så in i bomben. Varför har Gif damlag aldrig turen på sin sida? Vi tar nya tag till Bilma cup nästa helg. Efter sista matchen cupen direkt hem till pappa och skotta snö igen. Mjölksyra i benen, och ingen mat i magen. Sjönk ner i soffan när jag kom hem, åt kalla pannkaka med socker och ett glas O'boy. Degar framför Åter till Cold Mountain, med snygga Jude law i huvudrollen. Orkar inte göra något, har inte ens duschat..
Äcklig.


-Igår åkte vi pulka och grillade korv, en perfekt jullovsaktivitet!

Senare samma kväll:
Jag är trött trött trött, fick med mig datorn, handväskan och en fet väska med kläder på cykeln, Jag glömde vantarna så det var kallt. Klockan är 1 och jag börjar fundera på att sova en stund för att sedan orka se på jvm-matchen någorlunda vaken. Ja! så får det bli, godnatt ett tag!

åka pulka? acapulco?

Jag har varit dålig på att sköta bloggen, men okej en sak i taget nu, annars rör jag om i grytan på mig själv.

1. Sälen
Som så många andra mellandagar har jag vistats uppe i stugan i vintervärlden. Tagit till vara på varje dag, åkt slalom, längdskidor, och besökt den oslagbara fjällbagarn nedanför backen! Vi fyra kusiner slog läger i källaren. Där kan vi tjoa och stimma bäst vi vill, och spela pingis, rappa kalja, och basta! Men för första året i hela mitt liv åkte jag hem till Gävle på nyår.

fyra kusiner i en källare

2. Nyår
Jag drog med mig tjejen på andra sidan berget, Vican, och tog första bussen hem på självaste nyårsafton. Resan tog ca: 6 timmar och vi var hemma i lagom tid för lunch och fix inför kvällen. Jag älskar vicans spegel. Den sätter verkligen "guldkant" på sminkningen: I alla fall drog vi vidare ner på skomakargatan när kvällen närmade sig. Vi åt skosula med bränd potatisgratäng med festglada tjejer hos Linnea. Drack champange och firade tolvslaget bara någon minut för sent, från balkongen där det snöade för fullt. Mysig nyårsafton! Doch känns det lite skumt att inte fira i Sälen och gå och titta på fackeltåget kl 12 i backen. Aja, nyår blev det i alla fall, och jag ångrar ingenting!


3. 2010
Det nya året börjas med ett sent uppvaknande i Vicans föräldrars säng. Mums. Det hade snöat hela natten och så vi tog jobbet som snöskottare. Efter skotteri av vics uppfart med grannar som Rolf Lassgård, lastandes snö till samma hög, var det dags för pappas uppfart. Där hade ingen skottat på hela julen. Kul! Mot kvällen hade vi yttrligare en återträff med los Grandes Canarias. Vi spelade mysiga spel, som rappa kalja (kaos), svammel och charader.

Inga bilder här, men hade det funnits hade de varit kung.

4. Mamma drog till Thailand imorse, och jag såg precis bilder från tsunamin på tv. Nu försöker jag dra ihop vännerna och köra lite pulka, men alla klagar på "snöstormen"!!!

RSS 2.0