ekonomiplanering för de utan inkomst

Om farfar var min pappa skulle jag inte få åka på peace and love, eller måla naglarna lila, men till dansbandsveckan i Malung skulle han släppa iväg mig, säger han. Vilken tur att han inte har kontroll över mig. Johanna kom med den briljanta idén att redan nu börja samla pengar till nästa år. Alla som ska tillhöra campet ska leta fram en gammal glasburk och varje månad lägga 100 kronor där i. Om ett år borde man då fått ihop så det nästan räcker till ett festivalpass med camping! Strålande!

Nu sitter jag hos farfar och har läst halva körkortsboken idag. Halva kvar, och då har jag läst den 2 gånger.. Imorn är det dags för halkan i Falun.

Du ser stark ut idag

På tågstationen i Borlänge..
Jag hade precis anlänt från Gävle. Efter 4 dagars camping på peace and love har jag åkt hem, träffat familjen och pojkvännen, men inte hunnit samla ihop alla krafter.. nu var jag på väg till Malung. Jag satt och väntade på bussbytet i ca 40 minuter. Alldeles utanför fönstret vid stationen lår högar av skräp. Lastbilar och folk med krattor var i full gån i varje hörn. "I år har peace and love varit varmast, bäst och störst" säger recensionerna. Jag håller med! Med blåsor under fötterna, ett svettdoftande linne, nersmutsade jeansshorts, en svidande bränna, tre milkshake i magen, risigt hår, några ljumna öl i väskan, minnen, i snitt 3 timmars sömn per natt, och utan skor, pengar, eller röst, åkte jag hem i söndags morgon efter 1 timmes sovande i skuggan i en park den natten. Hemkomst, buss ut till furuvik, glömde badkläder. Kalsonger och en lånad topp får duga, lite mat i magen, kortspel i solen med hatt, somnar nästan, åker hem kollar tågtider, till sängs kl 21, sover till 7, upp och packa om, åka tåg, och där satt jag på Borlänge Centralstation. Ush så trött jag kände mig. Gick till press byrån för att köpa något uppiggande. När jag smaskat i mig nyheten "Solero berry berry", tar jag upp servetten och vecklar ut den. I en liten text har man tryckt dit "Du ser stark ut idag"..


midsommar

Nu när midsommar är överstökat vågar sig nog solen fram snart. Jag hörde att det skulle bli fint nästa vecka till PoL. Jag befinner mig i stugan på Sollerön just nu. Inatt sov jag 13 timmar för att försöka bli frisk. JAG HATAR SOMMARFÖRSKYLDNINGAR! Idag har det inte hänt så mycket förutom att Maggan tagit hit några av sina bekanta. De var 10 stycken, så för att inte vara i vägen tog vi en tur till tennisbanan, men då kom regnet och jag satt för det mesta i bilen med körkortsteorin medan de andra spelade..


tagen på bar gärning

Hahaha. Jag och Johan hittade pappa sovandes sin dagliga tupplur ute på altanen. I hans knä låg en dagstidning med en bild på en vältränad och solbränd kille. Endast partiet mellan bröst och knän var synliga och han spretade med benen. Tidningen lutade uppåt i knät. I samma ögonblick som jag höll ner avtryckaren vaknade han till och blev sur. Här är bilden:


- haha, så kul..

Kicken i kurvan

Idag fick jag åka mc. Har aldrig gjort det förut, men det var riktigt kul. Speciellt i kurvor och i hastiga accelerationer. Då kom kicken. Kicken jag saknar från störtlopp med hopp och brant. Kicken som ibland kommer i berg- och dalbanor. Sök kicken, det är det värt!

Snart har jag avverkat mina körkortsdagar här i Malung. På farfars övervåning håller jag till, i min ensamhet, då jag inte är på körskolan. Imorn åker jag hem. Det har varit lärorikt och jag rekomenderar att göra något liknande. Fokus har legat endast på körning och teori, i stället för att kompisar, och annat stört runt omkring. Suveränt!



sommarlov?

Det regnar. Matilda var nog mest festis igår på lagfesten. Jag ska isolera mig i Malung imorgon. Martina, Kodjo och Hanna har gått på sommarlov från p3. Blomman i mitt fönster vissnar utan vatten. Idag ska vi kolla på resor till London. Irene åker till Gran Canaria imorgon. Maria längtar till sommar och sol!

-Lagfest

bara njut nu

Äntligen! det sista är klart, alla skolarbeten för den här terminen, och det känns så skönt i hela kroppen. Alla spänningar liksom rann ur mig.. Nu är det SOMMARLOV! ..typ, vi har ju avslutning på fredag. Jag är värd det. Ett långt, soligt, roligt, härligt, mysigt, avslappnande, festligt, bra sommarlov.















- Jonas är också helt överväldigad över att finally få sticka från skolan!

SWOOSH

Sista skolveckan börjar med en försovning. Jag tror jag behöver sommarlov snart.

Vi som är lite sämre på poker och går all in vid fel tillfälle, kom igår på att man kan ju spela kort med tärningar. Banka bäver, manatza, och poker går hur bra som helst. Tips: spela inte tärning-bankabäver mot johan, han slåss.

Imorgon fyller bror min år, GRATTIS!


..och swoosh! Allt går ju så fort just nu!

Regnperiod

Regnkamp på dagens träning, och Tessans egna kokoskaka som fika på "mysstunden" i omklädningsrummet efteråt. Mobillös i en hel dag nu, är det någon som sett min laddare!? Man får ju panik! Imorgon ska jag och Filip sätta oss in i politiken på riktigt och besöka vallokalen. Får man rösta ska man väl göra det. Det är ju gratis..

Jag har en liten fråga: Vart tog sommarvädret vägen egentligen? Det är inte så kul att cykla till skolan längre. Och paraply blir bara svårare att hantera nu när det blåser..

Natt

RSS 2.0