Var ställde jag cykeln idag, egentligen?



13 vakna timmar har spenderats i skolan idag. Vi hade programeringslabb ända till 21.00. Tur att man jobbade två och två, för jag är nog ingen bra programerare på egen hand. Men vet inte om Gustaf tyckte det var så lätt heller..



Sen är det ju så att solen har tagit sig hela vägen hit till Linköping äntligen. När man ska sitta inne hela dygnet, då passar den på, men under rasterna har jag hunnit få mig några små skutt i det gröna gräset!

Jag, Gustaf och Matilda tog vara på solen idag!

tejp x 100

Idag har vi alltså kört igång lite mer på riktigt med en massa andra kurser och så. Dock känns det ganska chill och spännande. Ett projekt går ut på att designa och skapa en grill. Som redovisning kommer vi sedan ha en grillfest.
I kursen "produktgestaltning" har vi fått som läxa att skissa 100-150 skisser av en tejprullehållare. Jag har gjort 16 st och börjar redan få idétorka... O, så kreativ jag känner mig.

Mpire (Fadderiet) har rakat av sig skägget nu och tagit av sig samurajdräckterna och solglasögonen! De har liksom blivit normala och det känns jättekonstigt faktiskt.

Nu ska jag gå och lägga mig för att orka en ny lång dag imorgon. Ser fram emot kaffe och klägg i Baljan!

enchilada!

Det regnar alltid i Linköping. Jag skojar inte.


Före och efter en oskyldig liten cykeltur.

Jag och Olle käkade enchiladas ikväll. Han ville tydligen bjuda på en liten avskedsmiddag, väldigt gulligt av honom tycker jag. Nu är magen mätt, och jag sitter och försöker hitta på undanflykten för att slippa Grunken. Vi har dugga nästa vecka och jag kommer nog aldrig hinna ikapp. Räknar med att kugga den här gången tror jag..


bästa tvättiden

Utediscot igår var jättekul.. om man hade varit lite piggare! Men det var man ju självklart inte efter två veckors slit och festande. Så folk gick hem långt innan 3, då det slutade.


Bild 1: Mellanfest/inflyttningsfest hos Ina och Jocke. Nolle -och Fadder-gyckel var mycket fint.
Bild 2: Klasskompisar på SoF Utedisco


Sängen och jag hade en mycket skön natt tills alarmet började tjata klockan 8 imorse. "Nu ska du tvätta", tyckte han. Så nu håller jag på att tvätta. Nästa maskin blir skorna. De älskade vita tygskorna som var med på München Hoben, och hade där lite för roligt. Hoppade i lera och bytte färg till brun.



När jag har tvättat klart, och när alla andra har vaknat, ska vi samla några sugna plugghjärnor och ha lite mattemys!

on the go

Har inte lyckats göra så mycket idag. Var förstås till Biltema, Maxi och Ikano-huset (Gävle kan jämföra med Valbo köpcentrum) en sväng och införskaffade lite prylar till den kommande "klipp-och-klistra-kursen" (produktutveckling). Nu ska jag snart åka till Ryd. Där blir den förfest med klassen och sedan SOF utedisco på Kårallen.

Då kör vi igen då, klassen!


framtiden tar ingen skit!

Gårdags-Maria och Gårdags-Olle har lämnat en massa disk. Jag hatar Gårdags-Maria. Bara för att hon var lite trött så behöver hon väl inte lägga över allt jobbigt på Framtids-Maria. Så här sitter Framtids-Maria helt oskyldig och måste ta reda på allt.

Igår var det filmkväll. Först såg vi Killers. Sen gick jag och la mig, så Olle kollade vidare på en rymdfilm från -68. Den var tydligen jätteseg, eftersom allt går i slowmo i rymden...

Idag har mamma skickat med en lasange med Johans päron åt mig. Så då får jag matlåda för hela veckan hoppas jag. Yeeees!


Ashton Kutcher var inte helt fel i "Killers". "Som Bond, fast lite charmigare" kom vi fram till.

minnesvärt

München Hoben visade sig vara sjukt najs helt enkelt.











Hittade lite fina bilder på fejjan också. Jag och Lisa skulle försöka oss på att häfva lite öl. Slutade inte perfekt...

München Hoben!

Om två timmar befinner vi oss i kön utanför München Hoben-området. Där hittar ni oss med en fin bag-in-tha-box och säkert med dyngsura kläder (det regnar alltid i Linköping). München Hoben är för övrigt en stor fest, för er (Gävlebor) som inte har någon koll. Plats: Universitetsområdet. Artist: Markus Krunegård (!) Besökare: Jättejättemånga studenter. Köorsak: de första får en stor ölsejdel. Måste ha, måste ha!

Taggaaaaah!


Bildsök: München Hoben

ginger

Igår var det fulsittning, och vi serverade som nolleuppdrag. 400 pers i ett stort mysigt tält, uppskattat. Som belöning fick vi en extra öl, och en eftersittning med M-pire. De sjöng sina fina sånger om studiemedel, sex och pulvermos. Jättefint. Idag har vi mest pluggat matte. "Grunken" (Matematisk grundkurs) är lite dryg, och det går väldigt fort fram. Egentligen borde jag gjort klart inlämningsuppgifterna nu medan jag hade lite tid, men se så det kan gå. Stadsvandring har vi varti på idag också, så nu hoppas jag att jag hittar lite bättre. Lite lekar och sådant ingick ju säklart, och det gillar vi! Speciellt att leta skruvar i Phadderist Thomas skägg..


Lite bilder från gårdagen.

blå

Attans. Tvättstugan upptagen --> handtvätt i badkaret. Funkar ju det med. Idag har vi haft ännu en lekkväll, det var återigen väldigt roligt, och M-pire var ju såklart bäst på brännbollen. Lite fusk är tydligen tillåtet för dem. Man får spela lite hur som helst om man är samurajer från Japan.

Imorgon är det Nollans phest för phaddern, och det ska bli roligt. Faddrarna säger i alla fall att det kommer bli det, så jag litar väl på dem. Eftersläppet är senare på Kårallen Ganska sjukt att festa i skolan, men riktigt kul också!

Nu har jag för första gången på ett långt tag fått några minuter över till manikyr. Synd att man inte har någon nagelsax. Sitter och filar som en galning istället.


-Här är det ingen som tjatar på att jag måste städa och bädda sängen hela tiden, men fan vad man saknar livet i lyx där hemma, all god mat och alla goa vänner!

Ölhäfv

Idag hade maskinsektionen ölhäfv-uttagning. Eftersom jag igår upptäckte att jag inte duger till sådant så avstod jag och tittade bara på istället. Fattar inte hur man öppnar strupen sådär och bara låter det rinna ner på 2 sekunder..



Nu har jag varit och tittat på ett korridorrum i Flamman, som jag också hunnit tacka ja till. Så snart blir der flytt på nytt!

Mina lediga timmar nu innan ost&vin-kvällen ska jag utnyttja till något bra. Vad, vet jag inte än.




Trött NOLLA

I skolan klockan 8 imorse. Hemma först klockan 21. Och det var en av de korta dagarna... Idag var första tillfället sedan i helgen som jag fick liten lucka där jag kunde klämma in mat-shopping. Matlåda orkar jag inte laga inatt, så det blir ravioli imorn också.

Idag har det varit lunch-tävling. Alla sektioner  är med och tävlar. "Packling" hette detta event, och gick ut på att packa in så många NOLLAN som möjligt i en liten bil. Jag tror det mesta blev 19 små NOLLAN. Sen om man verkligen känner att man vill vinna, så kan man muta domarna med kakor så man får pluspoäng.



Kvällens aktivitet var grill och lek. Igår var det sittning och sedan eftersläpp på nh (nationernas hus). Det händer ganska mycket som ni kanske märker, och det är skitkul!



Här ovan ser ni vårat stora allsmäktige phadderi, M-pire. De ska man passa sig för.

Nu tänkte jag försöka ta igen lite förlorad sömn!

första dagen

Intensivt? Javisst! men kul också.
Idag var ju första dagen på nollningen m.m. så vi har träffat det allsmäktiga phadderiet (är ganska skräckinjagande), våra kära faddrar, och klassen. Alla NOLLAN har lärt sig att hoppa, sjunga M-sången och hälsa på phadderiet m.m. Kom hem först vid 23-tiden nu ikväll, och imorgon har vi diagnosistiskt prov kl 8! Yes...

Inom nollegruppen har vi även skrivit eget gyckel som ska framföras någon gång (vi får aldrig veta när saker och ting ska hända). Det blev nog ganska bra. Hoppas M-pire (phadderiet) blir stolta över oss!

Godnatt!

NOLLAN är redo

Idag har mamma lämnat mig här. Ensam i en lägenhet med Olle. Men det går så bra så. Vi har invigt tvättstugan idag och varit duktiga. Jag har fått upp lite mer möbler i rummet, så nu ser det faktiskt ut som att någon bor där, tycker Olle.


en liten färgklick behövdes i denna svartvita lägenhet tyckte jag, så jag införskaffade ett rött överkast och lite mysiga kuddar. Skrivbord och stol från IKEA också.

Tjejfika var det idag, så nu har jag sett några ansikten som jag kanske kommer stöta på varje dag här framöver. Har även lyckats tillverka min egen nollebricka nu ikväll, som faddrarna rekommenderade oss starkt att göra. Annars får vi phösarna på oss direkt, och det är väl inte en nollas högsta önskan. Imorgon klockan 9 börjar nollningen!



Nu har Olle tryckt igång kvällens Bond-film. Han kör tydligen en per kväll. Synd att jag inte gillar Bond, men man kan ju skratta lite åt dem i alla fall.

@ Olles!

Nu har jag flyttat in. Haft nyckel-överlämning, ställt cykeln i cykelförrådet, kopplat upp mig till internet och skrivare, fyllt garderoben, monterat upp en sänglampa från IKEA, handlat mat m.m. Har inte lyckats bädda sängen än dock. Nu ska jag och mamma käka nudlar. En bra start på studentlivet tänkte vi!

Var och hälsade på Gävle-grabbarna också, i Ryd. De får det nog trevligt där också. Johan är kung över Hemköp. Bor liksom ovanpå, ganska lustigt läge..

MAAAAT!

Linköping!

Efter en grekisk sallad och en stor stark sitter nu jag och mamma på vandrarhemmet och myser. Det har varit en lång dag, och vi har kanske, eventuellt hittat ett boende åt mig. Jag är i alla fall välkommen där och det känns ju bra. Så jag kanske flyttar in redan imorgon hos Olle i hans 3:a. Men imorgon är det en ny dag och vi ska leta vidare, så ingenting är ju klart än. Förresten så tog vi en promenad genom stan nu på kvällskvisten, och satan vad mycket ungdomar det är ute (till skillnad från Gävle). Studentstaden sätter verkligen sina spår, och här kommer jag nog att trivas!


nedräkning!

Om 10min är det fika. Om 7h och 10min slutar min sista dag på jobbet. Om ytterligare några timmar står jag förhoppningsvis färdigpackad i mitt rum. Om ca: ett dygn lämnar jag Gävle och åker på äventyr i den nya staden. De två följande veckorna går jag under beteckningen NOLLAN. Men jag försvinner inte. Ni hittar mig här, på bloggen, för den ger jag inte upp i första taget!

Så mycket jag vill hinna göra innan jag åker, och så lite tid. Igår hann jag åtminstone träffa kusinen och Maja, och sen kom Vican och Stina Grahn (som tydligen är i stan). Ikväll kanske det blir en sväng på tant grön eller så, bara för att umgås lite innan avfärden!


Här är ju en annan kille man kommer sakna. Lillebror! <3


giving up the gun

Nu har jag lagt till två vänner i min lista för "möjligt sällskap till en eventuell surströmmingsskiva". Jonas och Andreas åt hela två stycken vid gårdagens middag! Jag är så glad att jag äntligen hittat jämnåriga att fylla min lista med.

Efter maten kom Irene och vi stömmings-rapade ner hennes bil (usch, sa Irene)på väg till Fia. Där kollade vi på när hon bakade cupcakes och spelade sedan spel. Det var väldigt roligt, och jag börjar inse hur mycket jag kommer sakna Gävle och alla vänner här.




surströmmingsonsdag

Dagens prestation: Hissen var nere men jag tog trappen upp på taket ändå.

"Vad har jag gjort idag på jobbet?" är en dum fråga. Jag har letat bostad såklart. Johan hade tydligen fått tag på en, så varför ska det vara så svårt för mig? Nu har jag i alla fall öppnat några dörrar, så jag och mamma funderar på att åka ner redan på lördag och leta vidare på plats, vilket vi tror blir lättare. Så nu jävlar är det nedräkning till flytten. Bara, få se nu.. 3 dagar kvar i Gävle. Måste vårda dessa värdefulla dagar väl!

Nu ska jag snart sluta jobbet för idag. Sen kommer Jonas hem till mig för att käka surströmming! "Jaha, är han nybörjare? Då äter han nog bara en, så det borde räcka" sa pappa.

Och kom inte och gnäll på mig bara för att jag tycker det är gott, snälla.




vakna, du har massor att göra

Jag är dödstrött. Jag orkar knappt gå in till kopiatorrummet. Ingen pigg och fräsch arbetskraft här inte. Hur som helst slutar jag för dagen snart, och det ska bli så fruktansvärt skönt! Jag och pappa var ner på CO och shoppade lite pennor och block idag på lunchen. Sånt kan ju vara bra att ha, tänkte jag..

Cykeln är lagad och spotify-listorna rensade. Bitarna börjar falla på plats, men bostadsproblemet hänger i luften som ett gift och gör mig trött, så trött.


redo? icke! men jag kör ändå!

Sista jobbveckan. Sen har jag en helgs sommarlov innan skolstarten. Yes!

Jag är vaken fast ändå inte. Den här sommarn har tagit hårt på mig, vet seriöst inte om det kommer funka att börja med plugg såhär tätt inpå, men jag gör väl ett försök. Är det något jag är bra på (som jag gjort i hela mitt liv) är ju att plugga!


Här har jag spenderat hela mitt "sommarlov"

slutet på nåt gammalt, början på nåt nytt

Det börjar dra ihop sig. Jag har letat lägenheter och korridorsrum överallt i Linköping, men det går inte framåt. Om en vecka sticker jag. Har ni några tips så lägg gärna fram dom! Det ska bli så himla kul att flytta ändå, nästan som att börja ett nytt liv, vilket ju känns lite sorgligt men ändå spännande. Nolle-p är början på den nya tiden, och det kommer nog bli skitbra. Jag har aldrig hört någon klagat på nollningen, vilket i mina öron betyder att det bara är kul. En intensiv, ny tid väntar mig nu, och jag ska ta den med storm!


Kan detta vara sista natten på storfavoriten Goya?

kiorren och jag

Fia och jag tittade på film. Det är det bästa man kan göra på en söndag. Vi har nog sett Mean girls tusen gåger, men den håller måttet fortfarande! Nu har jag kravlat mig hem till mamma för att få lite mat i magen och snart ska jag pina mig ner till Strömvallen och souvernirkiosken...


let's play the hula hula game tonight, woho..

Två timmar kiosk. Fem kunder. Åh, så händelserikt.

Nu ska jag och min cykel trampa till Haga och träffa Johanna. Shoppa mat, sen blir det en liten återträff med tjejerna! Mys. Får se om det blir utgång eller inte. De andra verkar inte vara så sugna, men vi får se vad som händer. Ha en trevlig kväll!

loppis

Jonas Svedlund i egen hög person ringde klockan 9 imorse och väckte mig i min skönhetssömn. "Nu ska vi på loppis hos Jan (vår gamla klassföreståndare)" sa han, och så blev det. Jag införskaffade en bok och en kladdkakeform och blev endast 30 kr fatigare. Jonas handlade böcker så det stod härliga till. Nu sitter jag på mammas balkong och tar det lugnt. Om en timme ska jag jobba i kiosken på Strömvallen.

http://fuldans.se/?v=ndmkyenmhf


Check this out! Det var väl ungefär såhär jag såg ut på Goya igår natt!

Järngänget

Nu är det alltså bara 10 dagar kvar tills jag börjar skolan igen. Inget sommarlov har jag fått heller, hur ska detta sluta?

Det finns inte ett enda boende i Linköping just nu så jag vettefan hur jag ska klara mig. Köpa husvagn för lönen och leta upp en schysst camping där nere, vad sägs om de?

I helgen ska jag i alla fall ha kul och försöka att inte tänka så mycket på min stressiga tillvaro. Den här kvällen tänkte vi tjocka pizza och ha en liten avskedsfest för det s.k. Järngänget. Jag har haft en sjukt mysig och rolig tid med er och nu ska vi skiljas åt, det känns ganska konstigt, att alla bara kommer försvinna snart. Men några flyttar ju ner till Linköping så er blir jag inte av med i första taget!



Hoppas det blir en trevlig kväll!

Antagen!

Å shit å shit å shit! Jag har fortfarande inte lugnat ner mig, men kan försöka skriva ändå!
Jag kom in jag kom in jag kom in! Kollade på studera.nu och upptäckte att jag blivit antagen till Linköpings universitet! Design- och produktutveckling blir det till hösten! för ja, jag ska nog tacka ja och köra på ba!

Men herregud. Det börjar tisdag 17/8 och så slutar man jobba fredag 13/8. PANIK. Jag måste börja planera nu alltså. Men hur som helst, jag är superlycklig, och överraskad, för inte trodde väl jag att man som 15:e reserv skulle ta en plats!

GAAAAAAH! Om jag inte satt på jobbet skulle jag skrika och skutta runt ett tag, men nu siter jag här, och låtsas som ingenting..

Wingardium leviosa

Zombie-fikat med Jonas är passerat. Nu väntar en lunch på taket, vi tänkte att det kanske vore bra att få se en gnutta av ljuset utanför denna mörka hemska byggnad.
Och på tal om byggnad: Efter att ha sett världens bästa film igår kunde vi inte slita oss från den magiska världen och satt därför kvar i soffan och tittade på extramaterialet. Visste ni att de håller på att bygga en Harry Potter-värld? Ett rikitgt Hogwarts! Alla små barns (och vår) dröm har ju alltid varit att få bli inskriven på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Nu har vi snart chansen att besöka den! Den ända tabben var ju att de aldrig berättade var i hela friden de skulle slå upp detta paradis!


...och NEJ Johanna! Tom Felton är inte snygg! Haha

nothing compares to you!

Ikväll är det tydligen Goya-onsdag igen p.g.a. påtryckningar från partysugna ungdomar. Jag har missat varenda Goya-onsdag av de fyra som hittills varit. Det irriterar mig ganska mycket eftersom alla som varit där säger att det är den bästa kvällen för utgång i sommar. Så jag vart ju himla sugen att utnyttja min sista chans till en perfekt utekväll..
MEN! Jag tog mitt förnuft till fånga! Ikväll blir det Harry Potter-mys med min äventyrskompis Johanna istället. Halvblodsprinsen, en efterlängtad vän, och lite gott att knapra på. DET, mina vänner, slår Goya-onsdagen med hästlängder!


Ikväll myser vi i min soffa!


den fulaste flickan i världen

Jahapp. Då var fikat över. Dags att börja tagga till lunchen. Woho.

Kan ju passa på att visa det "fina" huvudet som står i fikarummet. Den ger mig rysningar för den är så hemsk, läskig. Varför står hon där? Ett huvud iksom?


Little miss sunshine

Nu har mamma kommit hem så man slipper laga middag på egen hand. Det är ju guld värt! Då kan man utnyttja hemkomsten på eftermiddagarna till att slappa, sola och umgås med Harry. Sommarn är inte slut än, så jag passar på att ta vara på varje sekund solsken! Idag när jag cyklade till jobbet märkte jag att det var hur schysst väder som helst, så detta blir en dryg innesittar-dag!

Längtar till kl 9










fall down!

Arbetskamraterna droppar in nu en efter en. Semestertiderna börjar ta slut, och jag har fan inte haft någon semester jag inte. Är inte ett dugg utvilad och vill helst bara sova. Kaffe på taket nyss, och idag var det lite mulet. Men rasterna är ju liksom höjdpunkterna på dagen. Speciellt med Jonas, då kan man spela Fall down på hans Iphone. Ta inte illa upp Jonas, du är ett fint sällskap också!



En bra låt: Love the way you lie - Eminem, Rihanna.

sena bilder


Elise 19 år




Mia baba

Har legat ute på studsmattan i det (tro det eller ej) soliga vädret nu på förmiddan, och svettats ur lite alkohol. Igår vart det lagfest, ja. Jag är tjejen som aldrig kommer ner på en träning eller håller kontakt med laget nu när jag är skadad, men är det fest, ja då kommer jag självklart! Bra det låter då..

Nu ska jag åka och picka up kusin Bettan, så tar vi en liten tur till Sälgsjön och badar!


RSS 2.0