så kallt ute nu..

"Dålit skönt lr!"     - Fisken

Vår bästa tid är nu, vem minns den snö som kanske föll i fjol..

Lalala, den här värmeböljan gör mig så glad, och tött. Pling, solsting! Idag åkte jag och Johan ut till Brämmen. Första doppet i år, och det var hur skönt som helst! Träffade Ella och Matilda på playan också. De låg och stekte sönder precis som alla andra. Johan har fått en jättekonstig bränna på ena armen, det blev liksom nåt knepigt rött mönster..? Det hettar i ansiktet nu, och det är för sent för volleyboll!

Grattis gävlerobinsontjej!

slutspurt

Den sega veckan är snart över. Bara några dagar kvar nu, innan man äntligen får gå på helg. Det finns bara ett ord för de här dagarna, stress. Stressad i skolan, stressad efter skolan, stressad på kvällarna, stressad t.o.m. när jag vaknar på mornarna. Men snart har jag klarat grisveckan, som sagt!

Just nu sitter jag och förbereder min fotografpresentation tills imorn. Här har man haft hela terminen på sig. Varför spara allt till sista sekunderna? Alltid ska det bli så!? Tycker lite synd om matte och jocke som måste sitta hela kvällen och redigera vår spanskainspelning. Men ska bli kul att se den, en riktig c-film.


Candy cigarette - Sally Mann

håller vad jag lovar!



Spexet var värt pengarna. Efter festen och allt kul begav jag mig hem till Vican, där mina små vänner väntat på mig hela natten. De var på väg in i sovstadiet alla tre då jag anlände, så jag drog upp dem ur sängen/från mattan, och satte igång en film. Efter filmen hade de smittat mig med sina gäspningar och det tog inte lång tid innan även jag somnade till på Vicans rum. Vid halv 7 ville Vican ha sängen för sig själv så jag, Fille och Alex kunde väl inte göra annat än att åka hem. Fåglarna kvittrade och solen var på väg upp.. GÄSP!

Jag hade ju lovat mamma att äta upp jordgubbarna innan de blev ruttna. Så jag kände mig  tvungen att ta dem till frukost..

en grupp nybörjare i rummet brevid

Väntan är lång. Jag sitter i ett litet rum på Mockfjärds trafikskola. Här har jag varit sedan kl 1 idag. Då gick jag kursen "riskettan" som var tre timmar lång, och nu, eftersom jag inte kan ta mig någonstans härifrån, sitter jag uppkopplad på internet i Rolfs arbetsrum medan två av mina familjemedlemmar går handledarkursen. Den har hållt på i 1 och en halv timme nu, och under pausen har jag fått en macka, och MMMMMMm! vad den satt fint! Nu återstår halva tiden och jag väntar och väntar.. Till mitt sällskap har jag teoriprov-tester. Jag har gjort två. Och för att ha läst 1/5 av körkortsboken måste jag ändå vara ganska nöjd med mig själv. 53 av 70 poäng.


 Hoppas jag inte somnar framför ratten på väg hem bara!

medan jag spanar på grannarna i huset mitt emot..


Klockan är 21 och solen har inte gått ner än. Häggen blommar och luften är varm. Snart är det sommar på riktigt!

En 3 dagarsvecka är precis vad som behövs just nu. Torsdag, fredag, helt fria att göra vad som helst! Inga direkta planer än, men lite extra fritid skadar ju aldrig.. För att citera Fisken: "Dååli schteeek eller!?"
Rawaz ligger nog sömnlös inatt, med tanke på hur mycket han ser fram emot vår "cykeldejt" imorgon bitti. Haha! Jag ska övningsköra till Borlänge imorn i mammas lilla toyota, för att gå den där nya riskutbildningen inför körkortet..

Ikväll är det Lost så jag måste hålla mig vaken ett tag till. Godnatt!

mtv breakfast club

- Sluta blåsa på mig så jag kan sola någon gång då!
Sovmorgon till 11.40 idag. Det är inte alltid jag får unna mig något sånt heller.

Jag som är en klantskalle ibland. Jag har faktiskt inte råkat ut för något dumt på senaste tiden. Som när Jonas spillde ut en hel kopp kaffe över sig i aulan på matteprovet igår. Jag tror jag har växt ifrån sånt nu..

Jag har fått på tok för långt hår nu. Alla hårtoppar är klyvna dessutom! Och det är inte ok!



onsdag den 13 maj 2009

Eva är bra på att skrämma upp ungdomarna, som så mycket ser fram emot feriepraktikresan. "Ni kommer få träningsvärk av arbetsställningarna, ni kommer bränna er i solen, ni måste städa upp efter alla andra, ni kan bli stuckna av sjöborrar, ni kan bli av med passet så gör en kopia, lita inte på någon, inte ens på era kompisar.."
Om jag var henne skulle jag nog försöka uppmuntra dem lite mer..

Imorgon har vi matteprov, Nationella. Så nu känner jag bara "pluggapluggaplugga, ta vara på all tid som finns kvar!"
Pappa har skaffat en spikmatta nu också, så det blir en halvtimmes avkoppling varje dag, varje vecka nu! Mmmm!
Grattis Fille, 18 idag! <3

molnig helg eller

Mission imposible 3 på tv nu.
Gårdagskvällen var lyckad. Ella hade ordnat chilensk tårta och lekar, (vilket inte var så uppskattat av alla..) men jag är alltid peppad då det gäller lek och tävling, en lite vinnarskalle bor i mig. Grattis Ella en gång till!

Idag har varit en slö-dag. jag har bara pluggat och ätit typ.

saknarsaknarsaknar dig<3

det närmar sig..

Teoriprovet är inbokat! och nervositeten tar sin form. men just nu väntar bara en ny helg med sol, 18årsfest och matteplugg. Och sen på måndag kommer Johan hem! 
       Idag hade vi ju engelsk nationellt prov, som var ush! Men det löser väl sig. Skolans temavecka är slut nu också. Haha, det är så patetiskt, tema "världens mat", Den ända skillnaden på maten är ju namnet..

Imorgon ska jag sola så jag inte ses som blekfis när han kommer hem. <3
      

Heja oss i kvällens match!

Att man kan somna så fort som Pooya på en lektion, och verkligen somna, är för mig obegripligt. Vi satt i grupprummet och skrev ihop en pjäs och helt plötsligt har han slutat svara på tilltal. Peddy förklarar att han nog sover, han brukar göra så. Okej om det hade varit fysikgenomgång, för då sitter ju alla och rycker upp huvudet med jämna mellanrum. Peddy kan föresten göra sin underläpp jättelång. Det ser sjukt kul ut och jag kan inte låta bli att fnissa när jag tänker på det.

Jag vill inte verka desperat eller så, men jag saknar faktiskt Johan sjukt mycket nu. Han har snart varit borta 5 dagar, och i sommar åker jag till Gran Canaria i 3 veckor! Jag tror jag smugglar med honom i resväskan då..

Ikväll har vi seriepremiär på Strömvallen. Jag brukar inte gilla att locka publik, men kom och titta om ni vill.
..Det är säkert dåligt väder ändå, så det kanske inte blir så mysigt att sitta på läktaren. Men visst, kom och titta, gör det!

tv and me

Helgen har varit lång, och den är inte ens slut. Morgonträningen tvingade mig upp i skaplig tid imorse. Strömvallen 11-14 inklusive fruktstund. Sen har jag övningskört med Roffe, som ju är körskollärare, vilket var lärorikt och kändes mycket bra. Fia väntade på stan och var otroligt glass-sugen, så vi cyklade till Boulognercaféet och köpte några kulor. Till kvällen lagade vi god mat och kollade på robinson. Nu sitter jag hemma helt ensam och ser på tv. Har lite svårt att bestämma mig om jag ska titta på Forest Gump eller Dreamgirls..


gonna miss you so much!

Killen med sifferminnet, killen vars favoritprogram är text-tv, killen som gör hejaramsor av allt, Marcus Bond, min lillebror..
En skrattmås flög runt balkongen. "Var har du doppat huvet, ooh var har du doppat huvet.." (melodi: ni har sämre klack än häcken).. jaa, han är ju rolig, min bror..

- Här kommer jag och min lilla bil, säger mormor och kommer sakta gående med sin rullator.
- Ja, här kommer du, svarar Kippe. Har du döpt den än?
.....
- Va? säger mormor efter 10 sekunder.
- Vad heter han då?
Mormor tänker efter ett tag
-.. Rull-ator heter han.

Rune tyckte hon skulle döpt den till Anton.

..nu visas text-tv på tv :P

Jag saknar min älskling så mycket redan, och han har bara varit borta 16 timmar :( <3
Have a great time in Italy, baby!

Första maj!

När man kommit till första maj känns sommaren liksom mycket närmare än på sista april.

Idag är dagen då Johan stack till Italien, dagen då Maria ska på släktmiddag, dagen då man sover bort förmiddagssolen, dagen då man inte riktigt vet vad man ska hitta på, dagen då Maria sitter och försöker lista ut vilka som blir musikens sommarplågor i år.. (gissning: svennebanan - promoe)

Ha en riktigt härlig fortsatt dag!

sista april-bilder

RSS 2.0