back to normal

Allt försvinner! Mina innegympaskor är borta, min deo försvann efter helgen, och mina nycklar tappades idag på väg till skolan. Polisstationen var inte till någon större hjälp.. Jag tröstäter upp mitt Vemdalen-godis.

Att bli buren av Jonas på ryggen upp och ner för trapporna i skolan, det är kul. För killen kutar verkligen, upp fort, ner fort, in i korridoren fort, genom korridoren turbofart, in i klassrummet skutt skutt skutt, Jörgen och klassen fniss fniss fniss.

Irenes lypsyl blir man rosa av, jag såg ut som en barbie idag.

Maria saknar vemdalen av hela sitt hjärta (..kanske inte riktigt hela, det får plats annat där också) Nu blir det matte, träning och hem till mam. puss <3

Vemdalen dag 2

Nyduschad och klar för kvällen. Hela ligan är på ICA och handlar tacos, utom Jag och fille, vi ser på konståkning i stugan istället. Jag kan inte säga "Vi hade i alla fall tur med vädret", för det hade vi inte, men allt annat är ju bra! Idag har det blivit mycket lössnöåkning bland träd och buskar i skogen. En del vurpor har man också varit med om. Vican ramlade på väg till barnbacken i en tunnel. Johan ramlade i liften, men släpade efter hela vägen upp, småungarna bakom garvade ihjäl sig. Fille tappade skidan i puckeln, och t.o.m. Björnen ramlade idag. Jag ramlade i lössnön nån gång, men det var meningen.. Sen har vi ju Falk, han faller lite här och där.

Det finns ingen bastu i hela Vemdalsskalet!?

fler bilder? kolla in min bdb : mariabond
 

Vemdalen dag 1

Skiddagen har varit bra, ingen sol men ändå kul. Vemdalen är bättre än Hamra!

  

Dagens lärdom: ta inte med fickplunta på Afterski, och ta absolut inte fram den där! detta hände Falk innan kl 6 på eftermiddagen..

Nu inväntas Vican, hon kommer med taxi snart, då ska vi käka fläskfilé!

Puss


resepirrigt i magen, så ska det va!

Gävle tillhör ju norrland, åtminstone enligt stockholmare och skåningar. Men varför kan då inte snön få ligga här om vintrarna? Den kommer ner i stora fina flingor, och så fort de träffar något som inte är luft, omvandlas de till vatten.


Jag har inte duschat, det är snö.. jo, det är sant, det är ju vinter i Gävle!
Jävla Gävle

Hur som helst, så är jag färdigpackad och klar, nästan. Om en timme och lite mer kommer Z och pickar up mig.

Hehehejdå !


hemma och vända

Det går bra att fylla 18 på slalomläger. På lunchen kom peter med en jättemuffin och alla sjöng för födelsedagsbarnet. På eftermiddagen hade gullis-Andrea och gullis-Malin bakat tårta med sprutgrädde på (..som hade smällt i kylen). men frukosten på sängenvart misslyckad.. eller jag fick ingen frukost på s'ängen. Där låg man och väntade i 10 minuter på "ja må hon leva", men nej, inte ett ljud utifrån köket, så jag gick upp i den mörka lägenheten. Marcus och jonas som sov i bäddsoffan i köket vaknade och sa "Oj".

I slalombacken var det kallt, som alltid i Hamra. Det var mulet, snöade och blåste isande vindar. fadderskidåkningen och tolkning efter scooter var mest kul. Johan tyckte jag var solbränd när jag kom hem, men jag tror mer att det var förfrysningsskador..
Väl hemma igen blev jag uppvaktad av släkten och allt det där. Maria har äntligen fått sin hp!

På torsdag, imorn, åker vi till Vemdalen, Jag, Johan, Björnen, Z, Fille, Falk och sen kommer Vic på fredan, ska bli superkul!


Hamra, here I come!

Att jag har fått byta individuellt val från bild och form till fotografisk bild är ju toppen! Att jag ska åka till Hamra på läger om några timmar är ju toppen! Att lägret pågår under min 18årsdag är mindre toppen. Att lillebror fått en ipod med 120GB är lite orättvist. Att vican avstår Vemdalen för andra gången är lite tråkigt. Att jag har en godispåse som bara är min i helgen är gott..
Onda och goda ting tar liksom ut varandra har jag kommit på, så jag är okej, trots vissa tråkigheter..

Igår fyllde mamma år, och snart är det min tur! I'm sooooo looking forward to it!



Bye Gävle ett tag


uno dos tres, toca la pared..

Barnhemmet är den läskigaste filmen jag sett på länge! (vi såg klart på den idag) Små barn som bara står, är det mest otäcka man kan ha med i en film!

Vi satt nere i cafèet idag, då Fia sa att hon ville ha "beach-hår".
- Vad är det?
- Det är sånt där långt fint.. Hon kikar drömmande ner på sitt eget och drar ut det lite i topparna så det ska bli längre..
- ..Du menar så att du kan slänga med det!? säger Jonas, såhär.. Han förbereder sin sving med att vinkla huvudet åt vänster, sedan svingar han sitt 2cm långa blonda hår i luften, men istället för att håret flyger, så swishar brillorna iväg, studsar på några stolar och bord, och lägger sig 3 meter bort på golvet.
..en exotisk sving, Jonas

Idag kör fotbollsträningen igång också, ska bli skönt att bli av med alla skuldkänslor över, tårta, kakor och noll träning..

tog solen ledigt idag?

Att sova är iofs väldigt skönt, något man ibland ser fram emot. Men är det verkligen värt det att sova så länge på mornarna?
Folk tjatar om att man ska leva livet, ha kul, skaffa sig roliga minnen medan man är ung. Men ungdomen vll sova länge, ändå in på eftermiddagarna ibland, och festa, det är kul.. Men hallå!? vad händer då med alla underbara minnen man ska samla på sig? Man sover ju bort sin tid? och kom inte och säg att "det är lätt värt det", för det är det inte. Fester är ju inte sånt man alltid kommer ihåg.. Jag blir så uttråkad av att sova länge. Jag ska bli en morgonmänniska. Det skulle ju vara lite trevligt att någon helgmorgon få se solljuset och inte bara skymningen.. (förlåt Johan, jag vet att du gillar att sova länge..)


senast införskaffat: skidjacka, datorväska och linne

Idag var jag och pappa i Valbo, and guess what? jag fick min efterlängtade dataväska! "Och jag är SÅ glad för de!"

Nu inväntas Fia, som ska komma med glädjen och se på körslaget med mig, vi orkade ingen film..

nedräkningen har börjat..

I'm gonna kick your ass om du inte grattar mig på min födelsedag!

//<3

kallt överallt

Att se fem orienterare med pannlampa jogga runt i kvarteret är ovanligt, men att se de där två killarna (en med långt stripigt svart hår och puckelrygg, den andre med..jag vet inte vilken frisyr han har, men han pratar högt och sjunger för sig själv ibland..) gå och promenera runt i kvarteret är inte ovanligt. Jag har sett de minst 5 ggr de senaste två dygnen..

Idag drog skolan igång, med buller och bång! Vi såg Barnhemmet på spanskan och den är sjukt läskig!

Det är så kallt nowadays, eller Idag iaf. När jag vaknar är det kallt utanför täcket, när jag går och äter frukost är det kallt i köket, när jag cyklar till skolan är det ännu kallare, när jag går i skolans trapphus är det kallt också, och när jag kollar på skräckis i Vasasalen ryser jag så jag huttrar resten av dan..

2008!

En liten typ av årskrönika, sammanfattning, resumé.. kalla det vad ni vill!

Januari

  
- Maria och vican börjar det nya året med tuttmemory i Sälen
- Årets självklara! En hel del ski

Februari

  
- Vican tar fel på hund, det var visst en ren!?
- Årets tradition! Poker- och filmkvällar
- Maria övervinner sin rädsla för störtlopp efter hjärnskakningen

Mars

   
- YJSM i Åre!
- Årets fight! Maria vs. Vican i Rockparallellen
- Flum med Vic & Gran i Gopshus
- Laddnig inför stövelbranten..

April

  
- Bokstavskexens uppkomst
- Maria och Linnéa rular i Sälen!
- Årets mysiga! Glassrast

Maj

   
- Årets drygaste! Maria jobbar i gif-kiosken, mer än hon vill..
- Maria bakar finaste tårtan, men vinner inte
- Klasskompisar stöttar Oskar i Magic of dance
- Maria och Trången har skoj i trädgården

Juni

   
- Klassen firar att sommarn kommit
- Storkusin tar studenten
- Volleyboll i Bourlongern
- Årets oväntade! Midsommar med the Gunnarsson's

Juli

    
- Mysfika på Alderholmen
- I Furuvik hos världens bästa kille 
- Dana cup
- Dana - at the beach
- Årets sämsta! mamma och pappa, tillsammans.. vad hände sen?

Augusti

    
- Mmm.. Marabou
- Crazy frog-fia
- Kräftskiva a lá Bujs
- Årets tråkigaste! ponnyridningen på Leksand sommarland!

September

   
- Årets pose! Exkurssion i Harkskär
- "Klassfest"
- Halsfluss
- Vican välkomnar hösten

Oktober

   
- Maria och Fia försöker ta fina höstbilder
- Krabbfiske i Norge
- Årets "ovänner"! Marinbiologikamrater som bråkar dygnet runt
- Maria och Fia i huvudstan, shopping-väntan på Håkan Hellström

November

  
- Halloweenhäxa
- Årets snyggingar! The body's äger planen på nattinnebandyn!
- Johan bakar de godaste lussebullarna

December

   
- Marcus fotofinish i H-by
- Peppad på Ice cart
- Årets depp! Kallt, men inte mkt snö, i Gävle..

Nu är 2008 avklarat också! Sammanfattat har det varit ett bra år, vilket ger 2009 höga förväntningar..


fjällen week

En vecka i Lindvallen får mig att känna mig aktiv. Jag har bl.a. åkt slalom (såklart), längdskidor och ice-cart, (go´cart på is, jättekul att sladda runt i svängarna, synd bara att alla åker om en). Jag har också letat runt i hela Sälen efter en ny skidjacka, men det är ju omöjligt att hitta något som passar.. Vican har jag våldgästat på andra sidan berget, där de inte ens har 4an.

Nu visas sagan om konungens återkomst, eller "sagan om de tre tornen" som bettan skulle säga. Så vi har lite mysigt i tv-soffan ikväll. Imorn åker vi hemmåt!

nyårslöfte: försöka sluta bita på naglarna

       
jownass innan ice cart  | me y chrille innan ice cart | Maria önskar gottnytt!


RSS 2.0