Hoppas på sitski!!!

Jag sitter och övar repliker. Imorn har vi teaterredovisning och det gäller att inte glömma ett enda ord. Mitt minne har en förmåga attt svika mig, så jag är lite rädd för det..

Imorn åker jag till Idre också. Där ska vi spendera påskhelgen i en stuga med mamma och Roffe. Mamma sa att de hade skidskola för handikappade där uppe nu, så om det stämmer tänker jag självklart prova sitski! Woho!

Ett stort Grattis till Mästarnas Mästare Armand Krajnc!


Arnpaus

Eftersom Arn går på tv4 blir det självklart reklam var 20:e minut. Jag tar vara på tiden genom att skriva lite här i bloggen.

Jag och Marcus tog en nostalgitripp igår kväll genom att kolla på Matilda. Den såg vi jämt när vi var små, och vi älskade den. Så det var jättemysigt att se den med lillebror nu, flera år senare.

Inget spännande har hänt idag, förutom att jag spillde soya på tröjan till middagen. Ni märker ju vilken händelserik dag..


Vi som vill ha en egen apa som kastar bajs på folk man inte tycker om

Freaky Friday gick på tv4+ igår. Vad passar inte bättre för en tjejkväll? Det blev en mysig tjockispizzakväll med Mr. Böna, Astrid Lindgren-frågespel och Tomas Ledins guldskiva blhttp://publishme.se/151362/entries/article/new/and annat.

Jag fikar nu. Äter chips vill säga.. Vilket får mig att tänka på en facebookgrupp: "Alla vi som öppnar kylskåpet när vi är hungriga". Okej, vi har inte chips i kylskåpet, men ni fattar kopplingen. Det finns så otroligt många onödiga grupper på fejan. Känner inte ni att ni  bara måste gå med i gruppen "Alla vi som vill ha Pandoras ask istället för klassråd", eller varför inte "Vi som vill ha en egen apa som kastar bajs på folk man inte tycker om"?
Det är ju ganska kul, men vad innebär ett medlemsskap i en sån här facebookgrupp. Det enda jag tycker är kul är att "gå med", sen skiter man ju i det liksom.. Jag fattar nog inte poängen egentligen.


Tjejkväll med de här brudarna (..minus Vican som självklart är på slalomtävling någon annanstans i Sverige!)

Kul att man har förlorat en timme inatt också!

kommer bli många filmkvällar

Igår skulle jag titta på red eye som gick på tv. Men jag åkte till Jonas och kollade på 2010 med han, filip och alex istället. Misstag, för jag somnade efter halva filmen. och det var tydligen slutet som var bäst..

Idag blir inget annat än en pluggdag. Det var länge sedan, och det behövs verkligen. Men plugga kan man ju inte göra hela dagen, så kvällen planeras med Fisen.

Jag hatar att allt blir så krångligt just nu. T.ex. att bära frukosten till tv-rummet. Det kan jag inte göra själv. Eller att duscha. Måste linda in knät i plastfolie. Inte så lätt, eller så är jag bara sämst på det. Att gå på stan är numera jobbigt. Jag hatar det. Blir ju anfådd när jag går runt där, och svettig. Inte så kul att svetta ner alla kläder i provrummen kanske. Fräscht!


Jag ska plugga i Linköping. Kanske..

Jag har för en gångs skull blivit inspirerad av fortsatta studier. Linköpings universitet har fått mig på nyttiga tankar. Jag vill plugga där. Perfekt studentstad.

Jag, Sara och Rebecka delade på ett hotellrum. Kul att invalidmongo (jag) fick extrasängen som gnisslade FÖR mycket då jag duktigt gjorde mina knäövningar.. Det var hur som helst en mycket trevlig dygnsresa vi var med om, med massa information, rundvandring på campus, hotell, mat, supergoda fikapauser, busskort, shoppingtid och sittning med spex. Allt var gratis (förutom shoppingrundan då) Monki finns i Linköping och staden är därför komplett! Helt klart nöjd.

Idag var det fysikprov och jag hade inte pluggat tillräckligt kände jag efter tredje uppgiften ungefär. Typiskt.



24 timmars fest

- Hej Malia. De känns som jag hal ett hål i läppen.
Mamma kom precis innanför dörren. Hon har lagat ett hål tanden och därför tagit bedövning. När hon pratar så skrattar jag åt henne. Haha.

Studentkryssning, gott folk. JAG KLARADE DET! Jag lever än. Jag har kvar mina kryckor och jag har lyckats dansa. Jag är nöjd, och det tror jag de flesta Galaxy-festarna är! 24 timmars fest, på kryckor. Otroligt stolt. Och tro mig, det var många som hade svårare att gå än jag.

Imorn far jag till Linköping så det blir bara en kort hemvistelse mellan hytt och hotell. Jag har vilat upp mig hela dagen, tittat på High School Musical 3, och pluggat fysik. Ikväll ska jag kolla på Arn som går på tv i 6 delar.
Pöss!


nervös på nytt!

Alla är astaggade! Facebook svämmar över med laddade statusuppdateringar om det kommande dygnets stora händelse. Studentkryssningen. Är jag taggad? Nej, jag är mest orolig för alla problem som kommer ploppa upp under resan. Jävla kryckor! Det här är inte kul..

tänk positivt tänk positivt..

Jag har packat klart nu och väntar bara på att mamma ska komma hem och skjutsa ner mig till Strömvallen där alla 20 (?) bussarna går ifrån. Det kommer vara sjukt mycket folk!

Äh! Nu kör vi. Alle man på däck!

pimpade!

Se varje dag som en utmaning!

Idag har jag lyckats sola solarium till exempel. Det tar sin lilla tid att få av sig kläderna som handikappad, men det går. Bara man vill så kan man!

Imorse vaknade jag och bliv mycket positivt överraskad. Lutade mot mitt sängbord stod kryckorna och log mot mig, pimpade med "handkuddar" och ispiggar nertill. Pappa är min ängel!

Fia tyckte dock att det hade varit snyggare om kryckorna var rosa.



Imorgon är det dags för studentkryssningen. Jag kan väl inte påstå att jag är övertaggad. Men har hört att det finns hiss i alla fall!

Nu är jag skittrött, skithungrig, och har skitont i kroppen. Om jag hade Skalmans mat&sov-klocka skulle den sprängas nu.

handikappad, men positiv!

- Andas bara normalt i den här, så kommer det kännas lite snurrigt nu när vi har sprutat in det här, men det är helt normalt... ååååå svart!

Vaknade två timmar senare (och hade drömt om Fias blogg, haha), spydde två gånger, åt en macka kl 17.00, som var den enda fasta födan på hela dagen.


Man får ju så snygga kläder på sjukhus, här till vänster ser ni en finfin strumpa for example..

Nu är jag alltså färdigopererad i knät och det känns ju bra. Dock var det inte så lindrigt som de påstod förrut, utan jag får inte stödja mig på höger ben på 2 månader. Jag har redan fått nog av kryckor på en dag, och imorgon bär det av till Uppsala uniiversitet. Hoppas man inte behöver vandra runt så otroligt mycket. Nu gäller det att tänka positivt. Jag ska därför lista nya saker man faktiskt KAN göra som handikappad.

Vad man KAN gör med kryckor:
-spela teater
-åka buss
-knyta skorna

Vad man INTE KAN göra med kryckor:
-Ta mat i matsalen själv
-leda step-pass på idrottslektionen

Skönt att den positiva listan vann idag. Bra start på mina 2 handikappmånader!
Ni som läser min blogg får alltså ta hänsyn till mitt lilla handikapp den kommande tiden, men ni kommer inte bli besvikna! I promise!

Studentkryssning, Here I come!

Renare kan ingen vara!

Nu så. Det drar ihop sig. Om 1,5 h ligger jag där nedsövd, helt borta. Jag är skitnervös för just själva sövningen. Tänk om jag inte får tillräckligt med narkos, och fortfarande har känseln kvar när de börjar sticka in saker i mig, eller att jag somnar som en stock och aldrig vaknar!? AAAAH!
..men det går säkert bra.

Mamma kom in med frukost på sängen halv 7 imorse, så himla mysig är hon, min mamma. Sen somnade jag igen och vaknade på nytt vid 10, tog en kopp te, och utförde sedan hela duschproceduren igen med Descutansvamp. Renare än jag är nu kan ingen vara!

För att tänka på annat än operationen kan jag skriva att jag gjorde ren mina skor igår. Putsade och fettade. Det vart en jäkla skillnad ska ni veta. Borde ha gjort det mycket tidigare..


operation, kryssning och allsvenskan såklart!

Imorgon är det dags för operationen. Jag är supernervös, har aldrig blivit sövd förrut. Så ni som har det, ge mig stöd snälla!
Jag måste ta bort naggellacket också, får inte glömma det, för imorgon måste jag vara helt ren, sminkfri och nagellacksfri. Jag får inte heller äta något efter kl 7 på morgonen, så det blir en tidig frukost.

<-- Jag vill slinka in här och rekomendera Willys lösgodis. 4.90kr/hg och så får man plocka i en söt liten burk istället för påse, vilket gör det hela så mycket roligare.

Studentkryssning på lördag också, jag är taggad! Men har dock lite panik över outfiten! Köpte ett kanskeplagg på HM idag, men måste ha lite betänketid för detta..

Idag avslutar jag inlägget med en liten hejarramsa såklart, eftersom GIF har hemmapremiär i allsvenskan mot Elfsborg.

-Yeah Gefle IF, ge allt ni har, yeah Gefle IF, segern är klar! GoGoGo! :D


korv, korv, massor av korv

GrattisStinaMiddag igår. Myspys och utgång på det. Helt klart nöjd med kvällen.

Idag har jag sålt korv på City Gross. Också ganska trevligt faktiskt. När jag, Fanny och Maja kom dit började lunchruschen såklart, så vi sålde säkert 200 korvar på 1,5 timme.

Nu sitter jag och gruvar mig för att städa rummet. Det har nått sin maxgräns av stökighet och något behövs göras åt det!

Well well.. alla älskar väl att städa?

“When I’m sick I just stop being sick and be awesome instead”

Mitt i all PA-panik behövde själen lite glädje tyckte jag, och köpte en Peace & Love-biljett! Nu vart det bara ännu svårare att skriva slutrapporten. Det är mer intressant att sitta och undersöka vilka artister som kommer till Borlänge i år, och checka in nyheter med mera.

Idag har jag suttit nästan fyra ensamma timmar på stadsbiblan. Det var nog ganska bra för mig- Isolerad spännande omgivning var precis vad som behövdes för att jag skulle knata på med min rapport. Varför har jag inte tänkt på det tidigare?

När något är väldigt centralt och jobbigt har jag för vana att tänka på annat. Som nu med PA-inlämning imorn. Då sitter jag hellre och funderar på sommaren festival, morgondagens kvällsnöje, studentkryssningen som närmar sig och allt annat färgglatt!

Rapporten är svartvit rakt igenom, och kommer nog förbli det. Jag har ingen färgskrivare, och även om jag hade det skulle den bli grå, eftersom jag inte har med några bilder..

Snart är det helg! Imorgon har Stina födelsedagsmys! Jag ser framåt! Tut tut nu kör vi!

PA-panik

Sitter nu helt slutkörd framför tv:n och Andra Avenyn. Det var ett tag sedan jag såg det men det blir ju inte roligare. Det ända som är kul numera är att ICA-Stig fortfarande är med med sin rynkiga luffarshack-panna.

Jag har aldrig pluggat såhär mycket PA på en dag. Glömde nästan att äta middag..

MVG på idrottslektionen. High Five på den, Ella Tapia! Synd att det bara var typ 3 stycken som kunde vara med..


Gruppbilden från förra veckan. Vill tillbaka till soliga dagar nu :)

anyway

Jag ska till Linköping på studiebesök om två veckor. Och det blir inte vilket studiebesök som helst. Bara för tjejer och resa, hotell, frukost, lunch, trerättersmiddag gratis! Najs! Hoppas jag blir lite inspirerad på köpet (..eller förresten, vilket köp?)

Nu har jag börjat få ihop lite aerobic-steg till morgondagens elevledda lektion. Ella är en fitnessare. Hon kan allt sånt här redan. Men jag, jag har fan ingen erfarenhet! Varför gör jag detta? Får hoppas på det bästa imorgon..

Jag har tokpanik för PAarbetet ska in på fredag. Blir till att jobba varje liten ledig minut nu efter skoldagarna! Fritid kom!


Well I am what you see, I am not what they say

but if I turned out to be could you love me anyway

You'll ask for me - Tyler Hilton. Älskar den

Don't stop believin' Hold on to that feelin'

Back in school och därmed slut på lovet. Men som tur är så är det inte slut på det fina vädret. Jag mår så bra av att blicka ut genom fönstet på morgon och se att våren står och väntar på att få komma in. Nu börjar det bli dags för vårshopping, och vad passar då inte bättre än en studentkryssning med beach-tema. Jag är dock väldigt förbaskad på att få en operationstid 4 dagar innan. Men jag tänker pina mig, inga kryckor, ingen rullstol. Jag ska åka på den där studentkryssningen om det så är det sista jag gör! Så om ni ser en tjej släpa sig fram någonstans på Silja Galaxys dansgolv den 20e mars så har ni mig framför näsan! Var då inte rädd för att hälsa, jag tycker oftast om människor.

Ikväll är det premiär för Svenska Hollywoodfruar. Mobilen påminde mig imorse, där jag hade noterat det i kalendern, så kl 21 vet ni var jag finns.

Måsta plugga lite nu, ciao!

Jag älskar sol och skidåkare!

En hel lovvecka utan sovmorgon. Men det var det värt för nu är man ju skidskolelärare. Vi har haft rigtigt tur med vädret och jag är så himla glad för de! Bilderna är från lunchflummet igår. Härligaste lunchen på länge! hehe





Jag har haft ett jättebra lov, så tack för en toppenvecka alla ni underbara människor! <3

alla skidlärare är inte snygga

Idag blev vi tilldelade en varsin skidlärare att åka med under en lektion på morgonen. Vi var lite småtaggade eftersom vi alla tidigare dagar suttit och spanat efter de riktigt snygga skidlärarna. Men min var inte snygg. Ingen var speciellt snygg, en besvikelse som kanske ändå fyllde sin mening eftersom man inte blev distraherad utan istället lärde sig något! Haha..

Solen har gjort sitt jobb hela dagen, vilket den lyckats med större delen av veckan faktiskt. Så jag är ganska nöjd.

Nu ska vi källarråttor (Jag & Vican) bli bjudna på finmiddag uppe hos familjen farbror. Trevligt trevligt

Barnbacke!

Det trodde man ju inte. Att det kunde vara så kul att åka runt och ploga barnbacke en hel dag. Haha. Lite galet. den övningen som vart mest överdriven idag  har väl varit att förstå sig på barn kan man säga. Vi har glidit runt 9 ungdomar i åldrarna 16-22 år i knappliftarna och barnbackarna, och betett oss precis som barn. Som barn har man inga stavar och ingen balans. Man kan bara åka plog (om ens det) och man tycker det är kul att leka. Därför har vi lekt ganska mycket. Jag tänker inte rabbla alla knäppa lekar, men den roligaste var en typ av ramsa som Martin kom med. En liten and med vingar kallar jag den. Den här kursen är nog den roligaste jag gått. Men man blir väldigt trött. igår orkade vi faktiskt åka till Gubbmyren där Vican har sin kusse bosatt med 6 kompisar. De hade en liten fest som var ganska seg, men vi klarar ju att roa oss själva!

Nu ska jag och Vican (som ligger i soffan och halvsover) laga lite mat snart. De andra ska på Lammet och Grisen ikväll (världens godaste mat har de där) så vi är lagom avis..


lek i backen hela dagen

Dag 2. Uppe 20 över 7 imorse för att göra pastasallad.

Åkt skidor hela dagen och haft ett teoripass om ledarskap. Nu är man bra slut! Jag och Vican har tryckt i oss en varsin bulle från ICA, den satt riktigt fint. Nu är vi bara sega, och bastun är fortfarande trasig..

RSS 2.0