matlagarmaria i farten

AJ! jag brände mig på pajformen!

Maja är så söt. När hon kommer innanför dörren vet hon vad som gäller. stanna, bli torkad, ta av kopplet, sen kan man göra vad man vill..

peppar, peppar, ta i trä!

tick tack

Jag har gått i flera timmar, nu tror jag att jag svimmar!
Det ända jag gjort idag, förutom att äta smarrig frulle, är promenerat. Vi hade ju en uppgift att fota dokumentära bilder av Gälve, så då tog jag mig en liten walkare genom staden i solskenet. Nu sitter min trötta kropp i myskläder och lyssnar på true colors med Cyndi Lauper. btw, så kan ni kolla in min gå-sträcka här till vänster (medsols).

Idag är en sån där mysdag, fast ändå inte. Mammas Rolf ska bo här i helgen, och den här gången har han sin unge med sig. Han är 10 eller nåt och jag har aldrig träffat honom. Jag passar på att ta det lugnt nu innan de kommer tillbaka från järnvägsmuséet.

Blir så jävla piss på att päron ska hålla på och snacka skit om varann genom en. Jag är neutral, som en vägg, så visst, tjafsa på ni!

Ikväll vill jag nog inte sitta här hemma och umgås, kanske kan kolla på wild child med fia?

Johan, jag saknar dig!


borta bra, men hemma bra också


Grattis på fettis-dagen! ..i efterskott
Våra semlor kom i alla fall från Fjällbagarn i Sälen. De var hur goda som helst. Du hade gillat dem, Fia.
Nu har jag kommit hem från allt friluftsliv. Hemkomsten "firades" med biljard och donkenlunch med Vican, Elise och Z. Nu har jag tränat. Riktigt kul träning var det, trots att vi fortfarande inte är ett helt lag..
  

Sälen

07.30 - Upp och hoppa! Vi ska ta första bygeln upp!
09.00 - Vi sitter i gustav express på väg upp till toppen.

Förmiddagen var kanon. I backarna var det helt orört, nypistat, och utanför pisterna var det en massa lössnö! På eftermiddagen körde jag med tessan, och drar man med henne ut på offpist så ramlar hon. Men vi körde runt ända tills Stina slutade jobba och liftarna stängde.

Nu äre mat!
hej

melodifestival.. wohoo

Snälla Sverige, vad är detta!? Melodifestivalen är liksom the activity of tonight, här i Malung. Okej, jag hade väl inga större förväntningar innan, men nu sitter jag och glor på en helt knasig musiktävling. Jag tror jag gjort rätt som skippat alla andra deltävlingar på tv och gjort något vettigt istället..
Är melodifestivalen det stora målet för svenska artister? Först blir de kända, sen försvinner de lite, sen gör de comeback i melodifestivalen. Lite så känns det.

Vad är det här för en låt egentligen? :
"I've got you, youyouyouyuyuyu I've got you.."

Nu kommer EMD in med höga hattar, frack och en otroligt snygg intränad dans.. "baby godbye, baby farewell.."

Nu är det fika, som alltid här. Ha en trevlig melodifestivalnight!

snö-scooter-äventyr!

Jag sitter på scootern. Framför mig åker pappa och Marcus. Jag ser hur det guppar för dem när de åker över några smågropar längre fram. Runt omkring mig hänger träd ner över scooterleden. Det ser fint ut. Allt är täckt av snö. På marken ligger en halvmeter med lös pudersnö. Det snöar fortfarande lite. Ute är det sådär lagom kallt för att man inte ska frysa. Kylan blir lite hårdare när jag gasar på, men det bryr jag mig inte om, för det är så kul. Snart kommer vi ut på sjön, där kan man köra maxfart, gasen i botten och nu åker vi jämnsides. Vi tar vägen upp till Milleniumkojan. Det är uppförsbacke och jag måste luta mig över hela scootern för att inte vicka ner åt vänster. Väl uppe på berget är utsikten magnifik! Vi tar en liten paus. När jag går runt där uppe lyckas jag få in snö i stövlarna, trots att jag har overallen nerdragen till fötterna. 

 

Nu åker vi vidare till nästa topp. Där står fyra racerscootrar, och vi stannar, skämms lite för att våra är från stenåldern, vänder, och åker iväg. På Kyrkberget blåser det lite på grund av höjden. Jag klättrar upp i tornet och ser jättelångt. Nere i slogboden tar vi matsäcken. O'boyen är lagom varm, inte så man bränner sig på tungan, korven smakar bra, även om ketchupen glömdes hemma, och chokladfingrarna är pricken över i:et. 

 

På vägen hem kan inte pappa låta bli att göra sina egna spår. Jag följer efter. Uppåt går det, brant uppåt. Och där kör jag fast. Marcus och jag försöker få loss den nersjunkna scootern medan pappa åker iväg på egen hand. Jag pallar inte, slår en signal till Johan som står i Mora och har kollat på tjejvasan, men samtalet bryts eftersom jag står mitt ute i nån tät skog.


En perfekt start på lovet, love it!


Astrid, you made my childhood

På tv4 film går numera alltid en Astrid Lindgrenfilm, imorse (sovmorgon) gick pippi på de sju haven, och nu visas Ronja Rövardotter. Tänk vilka bra barnprogram vi växte upp med. Inget var överdrivet och skrikigt, som nu med alla tecknade hysteriska, overkliga figurer. Jag tycker bokstavligt talat synd om barnen! Själv blir jag lite nostalgisk när jag sitter och tar upp sånt här gammalt mysigt. Tänk rumpnissar, tänk herr Nilsson, tänk körsbärsdalen och allt annat som har med bra barnprogram att göra.

..men nu är man ju faktiskt inte unge längre. Här sitter man, 18 år, och tänker tillbaka på tiden då man slängde sig framför disneydags efter middan, och såg fram emot det där allra sista, som brukade vara alladin, lilla sjöjungfrun eller något annat spännande.

När man var liten lekte livet.

lov snart, snart lov

Äntligen har vi fått kamerorna från fotografisk bild A. Men temat för den här gången känns jättetrist. dokumentära bilder om Gävle, fota byggnader m.m.

*Jonas fick ett mindre utbrott då vi spelade svarte maja på hålen idag.
*Rawaz lovar att spara ut till afro!
*Mattes mun ser gullig ut när han säger "youtube".
*Oskar tycker att Andreas borde ta livet av sig om han vill leva i en färgglad värld.
*Dario muckar med tjejerna, slänger ner dem på golvet och kittlar dem.
..det här är mina klasskompisar.

Jag ska åka skidor och snöscooter på lovet!

Johan kommer hit efter träningen, sen kommer jag inte se grabben på hela lovet!? buhuu!
torsdag = pappas PANNKAKA!

who are you, enemy?

jag ska alldeles strax hoppa in i duschen, har varit på träning.

Om det är någon som inte gillar mig, säg det i så fall. Det blir inte bättre av att lägga spottloskor på min cykelsadel!? äckel, var det kanske du som förrut gjorde punktering på min stackars cykel också? Vad har han gjort dig?

jag ber om ursäkt

Förlåt kära läsare för att jag har kryddat lite dåligt med bilder på sistone. Därför tänkte jag att jag kunde ta allt på en gång nu!

 -min ensamma dag då jag gick på stan m.m.

   -Malfunction hade spelning på träffen, (varför var ni inte där och kollade!?) sen hade vi lite feststämning hemma hos z.. igen.

   - möte, vi byggde en rymdlegobas

blooood

Om jag hade kamera här och nu skulle jag bevisa för er att jag fortfarande blöder på läppen. Den sprack för ungefär 2 timmar sedan, men läcker än. Alltså: två timmars blodsugare! Fia tycker jag är blödig

Nu väntar Mölsä på svenskalektionen. Jag måste stå ut, jag stör mig så fort jag hör rösten! Irene och Fia insisterar

peppa MANDO DIAO!

Jag tror Jörgen misslyckades med sina drömmar, han skulle ha blivit standupkomiker istället för fysiklärare. Innan varje (då menar jag varje) lekton, står han där framme och drar några skämt, ibland samma som tidigare. Ofta handlar det om oss eller "några gamla elever". Det är synd om Jörgen, stackars lilla Jörgen..

Sitter nu och lyssnar på mando diaos nya album, peppar till konserten en abril! wiiihooo!

det ända som pratas om på radion idag är pirate bay's rättegång, okej, visst, lite spännande, men hallå!? hela dan? Maria ska vara pigg imorgon och komma i tid till skolan, så godnatt!

kvällsrapport

Brokeback mountain är så fin! Anna tycker att man borde tagit bort tältscenerna, eller i alla fall visat lite mindre av det, men jag tycker det hör till. Det känns som en sån där film man bara måste se, speciellt när Heath är med, och jag hade inte sett den tidigare!? Två sorgliga filmer på två dagar. Mina tårkanaler spricker nog om jag ser en till..
Annars har hela dagen gått åt till att vara på ggks-möte. Ikväll kommer mammas "älskling" och jag längtar såå mkt..


nej, det är INTE OK!

- att få munsår lagom till alla hjärtans dag
- att hitta glidmedel i mammas badrumsskåp
- att det är -16 grader när man i strumpbyxor ska cykla till skolan
- fia.. (inte alltid dock ;) )
- att förlora alla matcher i helgens cup

supergulliga älsklingsJohan <3 bjöd mig på bio idag, "Benjamin Buttons otroliga liv", mysig film tyckte jag.

kalla mig arbetslös, för det är vad jag är

Nu är jag igång! efter två misslyckade försök att vara överartig och gå och söka sommarjobb, har jag nu skickat in två snyggt skrivna ansökningar på gavlegårdarna samt ica maxi, plus en liten najs bild på mig själv i mitt glada tillstånd. hoppashoppashoppas..
OCH, jag har gjort klart alla dryga val inför 3an!
Nu ska tjejen gå och lägga sig riktigt tidigt för att inte känna av ännu en zombiemorgon.

4 månader <3

mmmm..

status: pluggsjuk, trött, rastlös, glassmonster, ensam hemma.. (låter som en liten depression)
Jag har nästan spöat en kines i fifa 08(?), men han hade lite tur och vann på golden goal..
Jag har de senaste veckorna insett hur galen jag är i glass! helt sjukt. så fort jag kommer hem slänger jag mig in i köket, rycker upp frysdörren, och letar ivrigt efter det frysta guldet. GB vanilj med krossad choklad har blivit en trogen mellanmålsvän. Vilken är din favorit?

Jag har aldrig:
druckit pucko, kunnat lipa eller stått på händerna i mer än 20 sekunder (..jag har klarat minst 10 i alla fall)

Nu måste megamysiga matteMaria plugga vidare..


ska jag yla under månens sken också?

Jag har betett mig lite som en ensamvarg under dagen. Promenad har varit the activity of the day! Och jag måste passa på att tacka alla vädergudar för det fina solskenet idag! tack! Jag har införskaffat två nya plagg, en T-shirt och en kjol, båda från Gina tricot.. En nolla stod i kassan och skulle lära sig hur man tog betalt:
- okej, då kan du ta den här kunden.
- ska jag? okeeehj.. Hej (till kunden = jag)
- så tar du och scannar in dem..
- bara såhär?
- nej, du måste trycka på knappen på scannern
- vilken knapp? den här?
- det finns bara en knapp..  Sen kan du säga hur mkt det blir
- okej.. vart står det någonstans?
- där (pekar), längst ner i hörnet
- okej, eehh.. 278.
(jag betalar med kort)
- hur gör jag nu då?
- då drar du kortet där
- åt det här hållet?
- nej, andra
- okej, så
- har du leg?
(jag tar fram det)
- vad ska jag göra med det här då?
- slå in personnummret
- okej.. 1991..
- nejnejnej, du behöver inte skriva hela..
- nehe, okej.. men vad ska jag skriva då?
- jaa, vad står det? ..910117..
- sådär?
- jaa, också de fyra sista.. enter.. så, också får hon skriva på där.. bra!

pust..hade jag inte handlat där, hade jag kanske haft tid att springa ett varv runt jordklotet idag!

Ensam hela dagen, man får ju nästan ont i magen!
Jag har sytt om ett gammalt nattlinne till en tunika! jag är kreativ!

Igår åkte jag och vican skridskor på IP så länge, att belysningen hann slockna. Nu är hon, Elise och Fia i storstan och spenderar. Johan har åkt kinespulka på kullen.
//ensamvargen.


socks sucks

Herr bakis ställde in mötet igår, så gårdagen var ungefär lika seg som idag (vilket innebär top model-marathon hela för- och eftermiddagen). Kvällen var däremot najs! jag och min kära kusin gick ut och hade lite skoj på hang loose.
Städade garderoben idag, vad kommer alla ensamstrumpor ifrån? eller snarare, vart tar deras partners vägen? och ibland upptäcker man gamla kläder som man kanske lite kreativt skulle kunna sy om till nya fräsha plagg. Synd bara att man inte är syslöjdsmästarinna.. haha!

..Det här är de fulaste, konstigaste strumporna jag äger

update.

Jag och Jonas chillade på "Old saints" igår kväll. Jag kan inte påstå att det var värsta draget där inne. 5 gubbar i baren, och allt som allt var det 10 pers där, inklusive oss, men det var mysigt ändå. Jonas lärde mig tycka att öl inte är det hemskaste som finns. Tack Jonas för en trevlig kväll, verkligen!

Idag har jag, en massa andra tjejer och tre killar varit på afrikansk dans. Det var annorlunda, apigt, svårt, men framför allt kul! ..man kanske skulle gå nån mer gång. För första gången i mitt liv har jag också ätit på Subway. Gott, och jag åt dubbelt så mycket som Johan

Man börjar undra om vi får ihop ett fotbollslag till sommaren.. På dagens träning kom 4 träningssugna tjejer. Alla ni som är sugna, kom och joina Gif damlag! ..hehe

träningsvärk

Precis som efter de flesta träningarna nu för tiden blir benen spaghetti dagen därpå, alltså idag. Då är Vasaskolans trappor blan det värsta som finns. Har man lite tur kan man lifta med Sakib eller Jan i hissen..

Jag blir näst intill frustrerad när jag ser en gul bil och inte har någon att slå på !?

Nu börjar matten, he de gött.

read me today

Startskottet har gått. Vecka 6 är nu igång..

Imorgon har vi "bara ett litet kunskapstest" om Antiken, som Mölsäe beskriver det. "Det är inte för att sätta dit er, men ni ska ha koll på alla rapsoder och vem som har skrivit vad.."

Förlåt alla rockälskare, men det finns bättre radiokanaler än 106.7. p3 är den bästa, där snackas om allt + att de spelas bra musik också!
p3 in my <3.. som fjortismaria skulle säga. Men nu är jag ju inte fjortis. Har aldrig varit, kommer aldrig att bli!

Jag hatar vissa människor, eller förlåt, hata är ett starkt ord, men jag stör mig nåt fruktansvärt bara jag ser vissa personer. Jag vill inte nämna några namn, det är fult gjort, men iiiiiiiihh! Mina aggressioner måste ju få komma ut på något vis! .. okej, vad jag än gör, var inte elak på bloggen, vem som helst kan se..

Vi närmar oss alla hjärtans dag, och jag vet i alla fall vem jag vill spendera dagen med då! <3

Nu "ska" jag plugga tills träningen kl 8, Go'kväll


trött festis

Zätas 18-årsfest var lyckad! Men ända sedan dess har jag varit seg i hela kroppen "..från fötterna till knoppen". Igår (lördag) var det upp 10.45 som gällde, hopp in i duschen och iväg till Täby på 50-årsfest! Jag var hur trött som helst, men hoppas att det inte påverkade Rolfs (mammas nya) första intryck av mig. Han kanske ser mig som den där hemska, sovaborthalvadagen, elaka, envisa tonårsdottern.. i så fall bryr jag mig ändå inte.


bilder från zätas 18årsfest. vilket röj!

50-årskalas, vilket knas. Där kom par efter par, och man lyckades aldrig koppla någons ansikte.. jo, så var det! jag kände ingen, ingen! ..förutom släkten och Widlundarna då. Men i Cribbes rum körde vi Sing Star tills vi tappade rösten och hade vårt egna trevliga lilla kalas. 

Jobbig, som han är, kom la Fred och skakade sömnen ur oss på morgon kl 12, "upp med er!" sen åkte vi hem igen, och nu sitter jag här och försöker få tag på pluggmatrialet till på tisdag..


Vi ungdomar höll dörren stängda medan vi roade oss med Sing Star, man ville ju inte halka ut på russindiscot..

Jag beskriver helgen med ett ord: festlig.
Försök att beskriva mig med ett annat ord än trött..


RSS 2.0