Nattsudd

Jag har varit i stugan i typ 5 dagar nu. Övningskört, ätit jordgubbar, badat i 15 grader, cyklat enhjuling, umgåtts med kussarna, knäppt en väldig massa kort m.m. Det har varit en mkt trevlig vistelse. Min kusin, Cristofer (kallas kribbe, kippe, Christofilus Bifilus, chrille..) är väldigt korrekt av sig
ex. Marcus kastar pil. Han får 45 p på 6 pilar. Kippe: - Det är ungefär 7.5 i genomsnitt!

Maggie
kanin

Jag och bror min tittade på film igår när mamma och pappa var på dans. Vi såg "the skeleton key", "gangs of new york" och "den osynlige". ALLA tre var bra. Så tog vi en liten joggingtur (till saken hör att jag sprang ifrån marcus på slutspurten!)  och efter det badade vi i det kalla vattnet igen.

Nu är jag hemma. jag och Elise nattvakar. Vi ska åka til Danmark om sisådär 3 timmar..  Jag träffade Johan idag på ICA maxi-parkeringen. "Hej!" sa någon och öppnade en bildörr. Till min lättnad upptäckte jag att han hade håret kvar! Han berättade att han tänker spara lockarna ett tag till. Tjoho, tycker jag.

Det är jobbigt att nattvaka tycker Elise. Särskillt när Maria skriver blogg.

nu sticker jag..

"Carpe diem" tyckte Johan, så jag blev upphämtad strax efter 10 imorse, och lite nervös var jag då han satte sig framför ratten och skulle övningsköra mig ut till Furuvik. Det gick bra. Inte ett enda motorstopp blev det !

Väl ute i Furuvik bestämde vi oss för att paddla lite kanot. Vi paddlade ända till harnäsbadet, och tillbaka. Men det var motvind då så det gick lite trögt. Vi kapsejsade utanför bryggan sen, för vi ville pröva om man kunde göra som Pocahontas (sticka upp huvudet i kanoten när den är vält). Det funkade bra. Eftersom jag hade kläderna på mig fick jag låna Johans torra shorts efteråt, som var liite för stora.. Lite fotboll tyckte Fredde verkade kul, så vi lirade lite på gården. Han fick syn på min kamera och blev som fast vid den. Några (ganska många) bilder blev det.
Sen spelade vi kort med Fredde och Pär. Fille och Z kom senare, typ vid 3. Då tyckte vi att det var dags för lite båt. Jag hann nästan åka däcket innan det blev fel på motorn.

Pojkarna bråkade på bryggan och slängde varandra i vattnet hit och dit. (Fredde hade mobilen i fickan så han fick inte bli iputtad). Efter en mycket trevlig dag hos Johan kom mamma med torra shorts och hämtade mig.Nu träffar jag inte grabbarna på kanske 3-4 veckor ! Tråkigt..

johan
freddehopp

Vi skulle på grillfest hos kusinerna, där jag befinner mig nu. Bettan jobbar kväll, kommer hem efter 10, och jag har ingen större lust att leka men "småpojkarna" nu. Hector och Maja är i full gång. De ser ut att ha väldigt kul när de skuttar omkring här ute efter varandra. Nu vill Jonas ha datorn. de ska spela cs eller nåt annat dumt.
Jag åker till stugan imorn, där finns inget internet. Så jag hör inte av mig på ett tag.
Hej.


utan tennisboll

Vi skulle spela tennis på GTK-hallen, men de öppnade inte förrän kl 12. Jag och Bettan åkte hem till henne och lirade på gatans egen tennisbana i stället. När vi hade fixat upp nätet och allt var bra, kom vi på att vi inte hade någon boll. Vi letade ihjäl oss på tennisboll men icke. hittade dock en annan boll så vi kunde spela. Sen blev det O'boy och bulla. Maja fyller ett år idag, men hon fattar inte ordet grattis. congrats, feliz navidad.. Maja och Peppe leker ibland med varandra. Vilket innerbär: Maja jagar Peppe och Peppe springer för livet (Maja hund, peppe kanin).
Nästa gång tar jag med mig ett helt sånt där rör med tennisbollar!



Marcus lagade pannkakor idag. De blev perfekta, tyckte både han och jag. Det jobbiga med blåbärssylt är färgen. Man måste ju nästan ta en extra borstning av tänderna när man har ätit lunch. Jag hör ljud uppifrån tv-rummet. Grabbarna spelar x-box. Det låter typ : "Aaaa!.. neej!", "Jaarå!", "hahahaaaahah", "passa mitten, jag är fri!", "Nej, vad gör du!?".
Ikväll är det fotbollsträninginfördanmark. Imorn är det Johandag.
Hej.


-bästa stället för picknick eller kvällsfika

Det blev cbg-fika med till Alderholmen igår kväll. Myspys var det. Musiken från Å-krogen var en stämningshöjare. Jag och Elise fick för oss att vi skulle dansa lite och Fia tog massor av bilder när vi buggade.
Sen åkte vi till macken för att köpa snacks till filmen, men det var inte öppet så det fick bli en kväll med saft och inget mer.


                                                                              

Jag vaknade av världens regnskur imorse och tänkte att nu blir det mysdag ! men så kom solen fram. Då kan man ju inte bara ändra inställning och skippa mysdagen. Linnéa kom hit, så tittade vi på Ice age.
Gefle - Trelleborg var det ikväll och jag jobbade som vanligt i kiosken. Sen var det BBQ party hos Sandra som bor jättelångt bort. 

Min cykel har punka. IGEN! Jag vet inte vad jag gör för fel men den här gången så upptäcktes det efter en mkt kort tur på stan med Fia. Det märkliga var att både hon och jag hade utpyst däck på bakhjulet. g å  ä n d a  h e m  t i l l  m i g  f r å n  s t a n. Så nu lånar jag pappas cykel som har en ouppskattad hög ram. Tur att man har långa ben när man måste stanna.

Nu ska jag krypa ner under täcket och somna. Lillebror sover redan. Det ser skönt ut.
Godnatt.

Längtan efter det mesta nu

Jag har köpt nya benskydd. De gamla var helt koko, så jag tänkte att det kan vara bra med nåt nytt nu till Dana cup. För övrigt är vädret också koko. man vet liksom inte hur man ska göra om dagarna. Man kan inte åka och sola och bada för solen går i moln hela tiden, men man kan heller inte sitta inne för det är ändå 22.2 grader ute. Tydligen har jag valt att sitta inomhus.


Jag skissade ett självporträtt, Men jag vet inte vem det blev på bilden ?

Musiken hamnade precis på Backstreets Boys "As long as you love me". Jag låter det gå och se vad som kommer liksom..
Har blivit beroende av Guitar Hero lite gran. Nu vill jag att Z ska komma hem från stugan så jag kan komma och spela hos honom.. (jävla ego!).

Bujs kommer hem från turkarnas land idag. Hon har säkert haft det hur härligt som helst. Varför kan inte jag åka utomlands !? Bort från den här lilla hålan vill jag. Vi kanske ska tågluffa nästa sommar, det skulle vara super! Inga tvivel! Jag längtar till tågluffen.. Jag längtar tills alla som är borta nu kommer hem, jag längtar till Dana, Jag längtar till Sollerön, jag längtar efter min enhjuling!

Nu ska jag äta. Det blir väl nå rester som ligger i kylskåpet. Sen kommer Fia och Elise tydligen hit sa de. Kanske åker ner på stan och tar en fika, spelar biljard eller nåt ?
Hej.

Friluftsliv i Järvsta

Bapapapapapa aah bapapapapapa aah..  Jag har gått på lina, plockat blåbär, druckit kolhydratshake och nästan stått på en balansboll. Nu blir jag tatuerad av Linnéa. Jag undrar vad det blir för något..

blåbär tinne

Vi kanske ska se på film, kanske spela halo, kanske tjocka, kanske bara göra ingenting. Något tips? 
Ahja, nu är min tatoo färdig, det blev "Bond 007" med elledningar dragna rakt över :P
Hej.

Update.

Mamma kom hem från jobbet 10.44. "semesteeeeer!" var ljudet jag vaknade av. Marcus har 4 kompisar hemma. De spelar Halo och fifa 08. Jag gör ingenting. Jag vill också spela halo, men det finns ingen mer dosa. Vican har åkt till Resö (inatt kl 4), hon kanske är framme nu? jag saknar trollet redan! <3 kanske ska hem till Trongen och gå på lina när hon har tränat för andra gången idag. Ibland förstår jag mig inte på henne.


Kungen själv, Linnéa Troeng!


Sol och bad

Jag var på fjärran idag. Jag har tidigare sagt att jag inte gillar fjärran och jag står fast vid det nu också. Visst, det är mysigt att ligga och sola brevid volleybollplanen och så, men poolen är pisstråkig. Vad är det tänkt att man ska gör i den egentligen? simma? motionssimma? undervattensimma? flyta? stå på botten? inte så kul. Men solningen var efterlängtad, och jag är glad att jag har fått bättra på brännan lite.

Jag hittade en gammal dagbok med tre sidor skrivna:
9/1-2000. Hej hej halå dag-boken.
Idag sitter jag i flygplanet. Vi ska flyga till Fuerteventure. Just-nu flyger vi över Amsterdam. Jag hoppas att det blir fint väder.

10/1-2000. Hej hej halå dag-boken.
Idag är vi på stranden Olivia-beach. Vi byger sandslott men vågorna förstör hela tiden. Vi har fint väder. Nu ligger jag och solar. Jag har inte träffat någon kompis en men det går bra att leka med Marcus. Vi har vart på en strand-rasurang och vi åt kykling och mamma och pappa åt soppa men jag fick pappas soppa för jag tyckte inte om kyklingen.

11/1-2000. Hej hej halå dag-boken.
En ny dag på Fuerteventura. Idag åckte vi mini-tåg ett och ett halft varv sen gick vi av på stan och tittade i affärerna. senn gick vi till en bad-strand nära en restaurang som hette Waikiki. Vi bygde sand-slott och vi ville att vågorna skulle komma och göra en vall-grop och då matade vi dom med sand, och där trefade jag en kompis.


Teater på hög nivå

Koller cyklade hela vägen från furuvik idag. Vi spelade minigolf med elise, vic och hennes kusiner. Glass och chill, sen drog vi till barnvakten vic för vi hade hört att de skulle baka muffins! De hade inte bakat några muffins, så vi fick dra igång det hela. Koller kan inte knäcka ägg. Han splaschar dem bara så det kommer på golvet och allt. Chokladmuffinsen blev goda i alla fall. Lite avundsjuk är jag dock på vicans kusin som fick en mer än oss andra för att hon ville ha det (och för att hon var minst, 5 år). 

Grillen var seg ikväll. Efter maten, efterrätten, tv-spelandet, "minglet", leket med hunden och studsandet slog vi oss alla ner i soffan och tittade på gammal film från 2000. Det var jag och Bettan som hade teater och sjöng egenskrivna sånger för våra familjer. Vi var minst sagt söta. Och vi skrattade, både då, och nu i soffan. Vår "teater" bestod av en massa fyndiga trick. Ett av dem vid namn "små fötter", då vi tog fram en badrumsspegel och satte den på våra tår. När man sedan vinklade spegeln lite neråt kunde man se tårna i den och det såg ut som att våra fötter endast bestod av tår, åt bägge håll, vilket vi hade väldigt roligt åt då.

Det gulligaste var kanske: 1. Att jag och Bettan hade precis lika kläder. Röda dräkter med luva på, för då såg vi ut som den snälla häxan Wendy i "Casper möter Wendy". 2. Att när vi presenterade våra egenskrivna låtar så fick vi varje gång en komentar av småbrorsorna "den har vi hört. pust" eller "Den kan jag." 3. Att i den så kallade mellanakten busar pojkarna framför kameran och är hur söta som helst! Jag älskar att se på gammal film!

grillkväll

Jag och papp har suttit och översatt tyska. Vi beställer en enhjuling från deutschland som kommer innom en vecka, hoppas vi.  Godnatt.


Nästan död

Gårdagen:

Tennisen gick bra. Förutom att det kom en tjurig gubbe och ville ha banan för tidigt. Vi fick kanske bara spela 75% av tiden vi betalade för!. Jonas och Fia gillade inte "mitt" sätt att ge poäng (15, 30, 40, 45). De tyckte att det var mycket lättare med 1, 2, 3.. så jag vet inte vad det blev riktigt.


Svedlund slår sitt hårdaste.

Jag bjöd hem de två vännerna på en fjärdedels pizza, som var kvar sedan min lunch. "Den var inte så god" sa Fia. Pajbak och kortspel sen åkte Jonas hemmåt. Jag följde med Fia hem utam att veta vad vi skulle göra. Men när jag kommer upp för trappan till övervåningen får jag syn på ett akvarium. Väggarna är helt gröna av alger. "Bor det några fiskar där?" tänker jag och föreslår rengöring !? Nu ser man två fiskar simma runt där inne i alla fall.

Kinamat hemma, sen begav jag mig till Zätas place igen för att kolla på två filmer. Denna gång blev det "blondnånting", och "dead or alive". Den sistnämda var läskig. Jag blev rädd ett flertal gånger, men mest då David skrämde liver ur mig med en dum screamliknande mask på huvudet. Jag dog. nästan. Tack Z !
Jag är lättskrämd, och jag är sämst på guitar hero.

Pizzan ska snart in i ugnen !

Gårdagens filmkväll var lika trevlig som filmkvällarna brukar vara. Dock blev det inte lika sent, vilket är possetivt. För annars sover man ju bort hela morgondagen.  Det blev 2 filmer; "Sydney White" och "The happening". den var läskig men Alex påstår att han inte vart ett dugg rädd. Jag har inget bevis, men jag vet att han, liksom jag, hoppade till i soffan vid minst ett tillfälle.

Jag har nu satt ugnen på 225 grader, för att om ca: 10 minuter värma en pizza.
Lillebror är på Fjärran med kompisarna. Jag hatar fjärran. Det är dyrt (eller, jag har fått för mig det. egentligen vet jag inte vad det kostar), det är tråkigt (inga utomhurrushkanor eller stora vågor att leka loss i), det är alltid mycket folk (kan kanske också vara en bra sak). Tacka vet jag Brämmen!

Jag pratade nyss med Svedlund i telefonen. Han ville bara höra om jag hade koll på samlingstiden. Vi ska nämligen spela tennis idag, jag, Fia och han,  vilket vi har planerat ändå sedan höstterminen om jag inte minns fel. Så det ska bli skoj. Hoppas de har öppet bara. Lite taggad är jag också på att få se hur Fias hår ser ut, efter att hon har besökt maggans nu på morgon.

TennisTennisTennis..

rabarber, cykel och VHS-filmer !

Smulpaj är gott! , men inte i för stora mängder.. kom jag fram till när jag stod och åt upp det som blev över till rabarberpajen idag. Tänka sig att smör, mjöl och socker kan bli så bra ihop ?

Jag har under de senaste dagarna uppfattat härligheten med att cykla. Inte motionscykla mountainbike eller så, utan mest bara cykla. Extra härligt är det när solen är framme, vilket man inte har fått uppleva nu på ett tag, men det funkar ändå. Med en mjukt rullande damsnurra, lite bra musik i öronen och nedförsbacke blir det perfa! Jag vill prova tandemcykel, någon som har en sån?

Det var barnen i bullerbyn på tv4 film idag. Fick mig att tänka på alla dessa inspelade AstridLindgrenfilmer man har här hemma, och ingen video att titta på dem med! + en massa disneyklassiker som inte heller går att se på !

Slutsats:
jag vill ha en video och en tandemcykel.

Alla har väl någon gång en "dålig dag"

Z och Fille utmanade oss på badminton. Jag och vic lånade pappas proffsgrejor och begav oss till lmv 12.30 på förmiddagen. Vican hade en dålig dag, eller var nervös, eller hade inte spelat på länge, eller flummade för mycket, eller var trött, eller hade problem hemma.. men vi kom fram till att det bara var "en dålig dag".
Efter enochenhalv timmes spel var tiden ute och David  var tvungen att återvända till "jobbet". ( vilket innebär: sitta vid datorn och vara inloggad på msn, ta en fika, jobba i 5 minuter, msn, fika, jobba 5 minuter..).
Nu har jag kommit hem, duschat och ätit fiskgratäng som smakade smask. Jag upptäckte också för inte så länge sedan att info om Dana cup hade dunsat i brevlådan ! så då hade jag något att läsa. Men nu, jaa nu.. nu har jag inget att göra. Därför kom jag på den utomstående, härliga, alldeles underbara idén att starta en blogg. Någon måste ju ta över skrivandet efter att Johan tyvärr har lagt ner sin  "armsvett.blogg.se".

Om jag orkar uppdatera återstår att se, men det tror jag nog :) välkommen tillbaka,


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0