200-klubben

Har spelat lite bowling idag. Med oss hem fick vi två riktigt nöjda killar, som springer runt med sina T-shirts nu och tror att de är nåt. Att få över 200 i en bowlingserie är väl ändå värt lite ära, men bara det inte varar för länge.

Jag och Bettan gjorde "Grönland" idag också. Det tog en kvart och det ända som var värt att lägga pengar på var ett halstablettpaket. Stackars Malungsbor som inte har någon stad att gå runt och shoppa i.

Imorn beger vi oss till fjälls. Där bler det skidåkning och nyårsfirande!


Ett par kaxiga killar

ishallen varje jul

Fler än jag som är trött på julmat? Har ätit det i tre dagar nu, till varje måltid. Och för att inte tala om julgodis! Men det är ju så gott..
Träningsverk har jag skaffat mig också, blir väl så när man inte rört på sig på ett år, och sedan åker längdskidor och skridskor två dagar efter varann..



konditionen, var är du?

Då har det ännu en gång bevisats att jag är sämst i familjen på längdskidor. Min kondition, som inte varit igång på ett år, sattes på prov i skidspåren idag. 18 grader kallt. snor i hela ansiktet, och pappa och Marcus långt långt där framme. Jag är ändå ganska stolt att jag kämpade på och tog mig runt fem km.


Jullovet i Dalarna tar sin början

julstämmning

Julafton. väcks av mamma kl 9, för att sedan ta ett riktigt härligt julbad innan frukosten. Hemmagjord tomtegröt och julskinka. Pappa kommer med nya bilen, som han är nästa för stolt över. Vi åker till farfar. Tajmar resan exakt med Kalle Anka på television. Pustar ut lite.

Här i Malung är det -28,7 grader. Ingen vill sätta foten utomhus. Varför man nu skulle få för sig att gå ut såhär på julaftonskväll. Det är ju nu man ska sitta och leka med julklapparna ju. Jag är supernöjd med mina julklappar! Ska leka mer med dem uppe i Sälen sen. Nu är det Harry Pottermys med brorsan.

God Jul på er alla!

pyssel

Klappat och klart. Nöjd. Nu skulle jag ta det lugnt, men kom på att jag nog inte hinner. måste laga mat, och sen åka och köpa nya pjäxor med pappa. Ilska och irritation uppstod igår, då jag upptäckte att de gamla var för små.

Igår såg vi Moulin Rouge och knaprade grönsaker med den bästa ranchdippen. Idag blir det kycklig......värdelöst inlägg, förlåt, men jag börjar känna mig lite ringrostig. Kanske ska satsa mer på bilder i framtiden.


slapp, sen stress

Soooovmorgon! Inte en chans att vakna innan 10.
Chilla, kolla naturprogram, vinterstudion, äta julskinka och julgodiset från igår, och göra ingenting alls meningsfullt. I alla fall ett tag. Sen blir jag nog uttråkad.

Måste fixa resten av alla julklappar under dagen också. Attans vad det ska vara svårt att hitta grejer som passar..


Bettsson som varit borta i tre månader

snövräk vicanshopping julbak



Tog ut min efterlängatde Vican-dag.
Haltande vican och jag körde ner på stan och letade febrilt efter julklappar. Det är svårt, och jag är fortfarande långt ifrån klar. På myrorna hittade jag en julklapp till mig själv, och sen blev det inte så mycket mer. Snön bara yr här uppe i Gävletrakterna, men det är mysigt konstaterade vi.

Magen kurrar nu så jag ska ta mig upp ur soffan och söka igenom kylen.

Ikväll ska vi till kusinerna och baka julgodis. Ska äntligen få träffa Bettan igen då!

leva lyxliv!

Tåget i fyra timmar. Det var ganska najs, eftersom man fick sällskap av Axel och Jocke. En bit åtminstone... Och tro det eller ej, men nu är jag hemhemma. Mamma och lillebror välkomnade mig med nygrilierad julskinka, glögg och lussebullar. Snacka om service man får här. Har suttit i soffan och bara blivit serverad allt möjligt. Det är gött att vara hemma. Inget plugg har jag ju heller, vilket känns väldigt skumt. Men helt fri är jag tydligen inte, för Marcus tar tillfället i akt och använder mig som extralärare i matte och spanska. Självklart ställer syrran upp!

Nu ska vi se lejonkungen och sen somna.

Is this real life?

Andas fortfarande in musiken till Inception. Den var bra. Oh. så bra den var.



Att gå och lägga sig nu känns lite läskigt. Man kanske inte vet vad som är verklighet när man vaknar.
Vad som ÄR verkligehet är iaf baka morotskaka, packa, och åka tåg hem till "Norrland". Så som morgonaktivitet kan jag ju läsa det här och försöka fatta att jag är tillbaka.

A, nä, nu får det vara nog med tjaffs

Dagens verklighet har varit julklappshandel och Subway.

slutet gott allting gott

Sista tentan avklarad, och det verkar som det flöt på ganska bra. Med Gustafs hemgjorda julkola var det svårt att misslyckas. Nu är det jullov, och därför kör vi hårt på Platå ikväll. Tagga!
Hem åker jag på söndag. Längtar till skidåkning och pudersnö!

vinterstudiolinjäralgebramyssöndag

Helgen var tänkt att gå åt till plugg, och bara plugg, men istället blev det Flamman i fredags, vilket jag inte ångrar ett dugg. Man är ju värd lite kul nu innan tenta-P. Idag har jag tagit mig i kragen och slagit upp algebraboken. Seeegt, men mysigt, speciellt då vinterstudion underhåller på tv:n samtidigt.

Här är några utelämnade bilder från funktionstestet av grillarna. De hör hemma i förra inlägget...




BBQ!

Redovisning och funktionstest idag, nervöst, men kul. 30 nya koncept av grillar utanför Kårallen invigdes. Och med en middag firades kursens slut. Nu är det bara algebratentan kvar. Men innan dess lite julshopping, chill, och mys. Ikväll kör vi idol/poker/flamman. Vi får se vart det leder helt enkelt.



Fint jobbat med projektet gruppen. Jag är stolt!

julskinka

Slitiga veckor blir det såhär mot slutet på terminen ju. Idag var det redovisning av smyckena vi kämpat med alldeles för länge. Programmeringsrobotarmen är färdig, sista linalg-föreläsningen är förbi, på fredag har vi redovisning och test av grillprojektet. Ska bli spännande att se om grillen verkligen fungerar nu också..


Luciakraballen förra helgen.

Nu har vi tillagat julskinkan här i köket. Fyra studenter helt utan erfarenheter inom området, men vi grejade det, så imorgon bitti blir det julskinka på frukostmackan. Scooooooore!

En kryddstark gästbloggare!

Hej allihopa!

Idag kände jag på mig att Maria hade tråkigt, så jag bestämde mig för att hälsa på för att sätta lite krydda på tillvaron för henne. Därför bjuds ni kära läsare på den fantastiska inledningen till "En kulinarisk berättelse" av mig, Jonathan Brandtberg.

Det var en gång en tjej som hette Rosmarie Nilsson.
Rosmarie N. jobbade i en kryddbutik där hon trivdes mycket bra, lönen var skaplig,
hon tjänade ingefära 100 kronor i timjan.
En dag knackade det på dörren, kummin ropade Rosmarie och in kom två bröder.
De hette Fran och Sam. Se Sam, sa Fran!, dom har halva priset på (s)alt.
Brödernas lycka blev tyvärr kortvarig eftersom lamporna i butiken slocknade.
- Ingen fara, sa Rosmarie, jag kan-elen. Och snart var allting som vaniljgt igen.
Dagarna gick, livet var bra men lite långsamt för Rosmarie och allting var ganska chill(i).


Kanske kommer ni någon gång få höra den spännande fortsättningen...
Tack för mig, kram bloggen.


Glitter

Taggar till med mikrofonkåt innan alla kommer.
Ikväll är det Luciakraball och Soundtrack of our lives. Vi ska vara på plats och jag är grymt taggad!
Woooooooooooooooooooooooooooooooooooooop.


ingenting om allting

Trogen julkalendertittare som man är kravlar jag mig upp ur sängen och ut i den kalla korridoren och kryper ner under en filt i soffan till kl 07.15 hela december månad. I år har jag upptäckt att julkalendern är en modern kopia av Mysteriet på Greveholm, vilket stör mig en del. Heliga julkalendrar ska man låta bli!

Imorgon har vi dugga. PU-dugga. Och jag kommer antagligen kugga. Har inte pluggat ett dyft, så måste ta tag i detta nu, plugga med Sonja ikväll. Först köpa mjölk, så jag slipper torrgröt imorn.

Kallt är det också. Svinigt kallt här i Linkan nu. Och snön fortsätter vräka ner..


provar mammas bil-mössa!

I helgen väntar den stora Luciakraballen. Ser mycketmycket fram emot det, Soundtrack of our lives kommer ju dit också! Blir awesome absolut!

RSS 2.0