att vara ledig

En ledig dag och jag är rastlös på stört.
Det funkar inte alltid det här med att gå runt hemma och ta det lugnt. Jag är riktigt kass på det. Pratar gärna i telefon mycket, och hittar på onödiga saker som känns jättebra att göra. T.ex rensa jordgubbslandet, som ingen jävel har brytt sig om på år och dar. Det fanns faktiskt plantor kvar där vilket var ganska chockerande. Eller som att ta cykeln till Systemet uppe i Hemlingby istället för stan, bara för att få en längre cykeltur. Mer luft i lungorna.

Jag är nog ganska bra för mig själv egentligen, jag liksom drar med mig på olika saker som jag uppskattar efteråt. Vilken tur att jag har mig.

Nu väntar jag på en liten middagsfest. Grill och vin blir det, så vi kanske ses på krogen sen

Studsmattan är helt klart min bästis idag




vi var där

Well well. Jag ska inte klaga alls. Är så nöjd med gårdagen i Borlänge.
I år blev det lite kortare varsel men oj så kul ändå. Vi såg Slagsmålsklubben, Den svenska Björnstammen, Laleh, Mumford and sons och Veronica Maggio. Lagom fint väder och lagom degig langos var det också.




Thanks, you beautiful people!

Peeeeeeeeeeeeeeeace

När alla coola kids köper shm-biljetter går man själv och kirrar peace and love-ticket. För fjärde året i rad ska jag dit nu alltså. Men det blir bara en dag i år. Imorgon spelar Mumford and sons, så det var ju ett måste att åka dit med tjejerna. Blir kul. Kommer vara astaggad på jobbet imorn hela dagen!
Woooooop

Det var på P&L som festivaldjuret inom mig vaknade till liv för första gången. Året var tvåtusennio och jag minns inte när det hände, men plötsligt var jag bara fast.
Kanske var det när vi åt langos på en gräsmatta som luktade öl, eller när vi lyckades smuggla in öl till festivalområdet mellan benen, eller när vi tvättade oss i en hink på campingen, eller när vi stod längst fram på Mando Diao och grät, eller när vi vaknade och sippade efter luft i det 50-gradiga tältet.
Jag vet faktiskt inte. Men något var det. Något magiskt som trollband mig till denna underbara känsla som jag än idag har svårt att släppa taget om.

Peace and love 2012, here I come!


P&L 2009. Jodå. En och annan fjortisaktig bild kan man ju skrapa ihop

mini-midsommarbilder

Här har vi lite bilder att mysa till och tänka tillbaka på den härliga dagen onsdag!


Stockholm

En helg full av solsken, vänner och glädje. En sväng med ambulans in på S:t Göran för att dra Axel i led efter årets första dopp. Midsommarhelgen kom och gick. Jag hade det bra i gott sällskap med Axwell och alla de andra vi hann hänga med dessa dagar.

Jag har hunnit lära mig mer om tunnerbanor och pendeltåg, mer om hur man ska gå på Sthlms central för att inte bumsa in i någon och sånna små saker som redan är så självklart för en Stockholmare, men inte för en Gävlebo.

Nu är jag i trygga händer i hemstaden igen. Återstår bara för mig att på något smidigt sätt samla in alla prylar som jag spridit ut runt omkring mig på resan hit och dit. Kameran från Ekerö, check. Det blev en fika med Ina utanför sttionen på vägen hemmåt. Boken, jackan... ja det får vi ta en annan gång!




Sparkling

Fick en body lotion av mamma med glitter i. Idag var jag den enda som sparklade i solen på förmiddags-tak-fikat.

Igår spelade Sverige bättre än någonnsin. Typiskt dåligt att det var enda matchen jag inte hade tippat bra resultat för dem. Glider ner i tipstävlningen... Mysigt var det iaf att sitta på Söderhjelmska och heja fram hemmanationen i gott sällskap och ett par öl. 

Det här blir en kortvecka på jobbet. Jag sticker redan om tre timmar faktiskt, mot sydligare breddgrader, eller ja, Stockholm åtminstone. Kommer bli en hejdundrande långhelg det här, med start på Ekerö (om jag hittar dit med tunnelbana och allt vad det heter). En sommarmiddag med lekar, mys och Linköpingsfolk som spridits ut under sommarn. Det blir megakul!

Möt mig här om ni vill. GLAD MIDSOMMAR ! ! !


Bilder från midsommarfirandet förra året

allt flyter

Satte femma på ekonomitentan, klarade den omöjliga hållf-omtentan, drog in 500 spänn på skadeförsäkringen, suttit på jobbet i snart en vecka och inte alls varit avis på ledigheten eftersom vädret ändå inte blir bättre förrän jag släpps ut härifrån (förmodligen). Något säger mig att man kan ha lite flyt ibland. Hoppas det fortsätter så.

Ikväll blir det brännboll med jobbet, fika och bio med Elise och Fia. Mysig kväll att se fram emot!

onsdag den trettonde juni

Nu har det regnat. Blir ingen springtur ikväll, trots att suget sitter i mig. Ikväll blir det nog bara fotboll och köttfärssås.
Hej på er


JAG SPRANG

För första gången på två år har jag hittat tillbaka till härligheten med att springa. Ni anar inte hur bra detta känns. Mitt knä har inte pallat en kilometer innan idag, men nu orkade det tre. Jag är lycklig. Nu fasiken ska jag försöka komma i form under sommarn när jag ändå inte har något bättre för mig.

Grattis mig själv :)

jobbjobb

Nu sitter man på kontoret igen. Då vet alla andra här att det snart är semester. Många glada miner när man kommer första dagen till jobbet. Kul att se!

Andra dagen idag. Det rullar på och jag börjar känna mig bekväm. Har fått eget rum i år så jag ska inte klaga. Sverigematchen var förjävlig igår. Det hinns nog med att diskutera en del på fikat om en timme

Sjung om studentens lyckliga dar

När pojkvännen visar mamma och pappa hur man häfver öl eller när gamla mor- och farföräldrar fnittrar åt allt de hör, då är det studentfest när den är som bäst.
Dagarna som gått, studenterna som sprungit ut, ölen som flödat och tårtorna som tagit plats i magen, det har varit helt okej.

Nu är det äntligen lugn och ro och fotbolls-EM. Axel, papp, marcus och jag i soffan och bara en stor skål med chips (som ingen egentligen är sugen på efter helgens fett i alla sorter) Det här är mysigt!



sista festen i Linköping idag

Idag är det SOMMAR-X!
Wipiwoop! Björn Rosenström på scenen
Hoppas vädret håller sig tort, annars blir jag ledsen...



Siesta?

När man är så pass ledig så man kan se Let's Dance en fredagkväll, då är man ledig.
Nu har alltså sommarlover börjat, och det märks på något magiskt vis. Man kan ha spontanhemmafest mitt i veckan och man kan traska runt på stan och bränna CSN-pengarna på nya sommarkläder och bara chilla runt. Ikväll tar jag det chill och märker först nu hur ledig jag faktiskt är. Det känns helt sjukt.



Farväl-Linköping-dagen som känts så långt borta hela tiden, är snart här. Nu ska bara ta-farväl-dagarna bli riktigt grymma här nere innan jag kan känna mig lugn och komma hem till Gävlet.



RSS 2.0