In my dreams

Jag har blivit jagad av en våldtäcktsman, räddat min familj från en ond häxa, svävat 1 meter ovanför marken, blivit kysst av Björn Gustafsson, sprungit naken runt i stan och letat efter kläder.. men bara om nätterna, in my dreams! Egentligen är det ganska kul att drömma. Man vet ju aldrig vad som väntar, man kanske inte ens får vara sig själv under natten. När man vaknar blir man antingen sur, eller lättad. I morse vaknade jag till den jobbiga verkligheten.

Jag har packat, handlat, burit bord, lagat mat och alla sånna där tråkigheter. Men taggad är jag, lite i alla fall, för imorn sticker hela marinligan till Norge!

Ni som tycker att Shrek är tråkigt, ta er någonstans, för det håller fortfarande standarden. Jag kan nog se den hur många gånger som helst utan att bli uttråkad.

Back to business, måste fortsätta med packningen nu.

Två trötta ben och seg kropp skriver:

Klassfest blev det, och sen har jag haft mardrömmar hela natten om derivata (Matte C), vaknat flera gånger för att jag inte kunnat lösa ut x osv. Ush vilken ohärlig sömn! + att jag var tvungen att gå upp kvart över 8 för att den dumma samlingen var runt 9 på s-vallen. Matchen som spelades ute i Årsunda idag vann vi med 0-3, och det var den sista seriematchen i div. 3.

Så nu kan man väl säga att fotbollssäsongen är över. Då väntar ju en vintersäsong med slalom istället. Måste bara komma igång med den seriösa träningen först..

Har övningskört till Hemtex en sväng med mamma, sen behövde den otekniska människan hjälp med att montera ihop de nya köksstolarna. Tur att man finns liksom!
Ikväll blir det cirkus.

hej.


funderare..

Klassfest, Ja eller Nej? Det är frågan. En hake är match imorn, samling runt 09.00 !? Lite opepp är man kanske också eftersom det kom fram samma dag som själva festen skulle äga rum...  jag måste säga att jag tycker det är ytterst oproffessionellt att kalla det "klassfest" om man sedan bara bjuder halvklass. Annat som stör mig är för allmänbildade människor. Jag tråkade igår, tittade på "Vem vet mest". Alltså, okej om man kan sin sak, vara proffs inom sitt ämne liksom.. men att någon är proffs inom alla ämnen är liite retligt.

- Vad heter ordspråket "tärningen är kastad", på latin?
- Alea iacta est.
- Och det är rätt svar!

Lillebror hoppar på kryckor, han har tydligen blivit stämplad på en fotbollsträning. Lite mesigt kan man tycka.



(Är det någon som vet om man kan köpa kakmascara fortfarande? känns kanske lite omodernt, men ur dessa mascara"burkar" får man ju inte ut allt klet.)


studiedag!

förmiddag:
På en studiedag som denna vill man ju gärna sova ut. Men tror ni inte att en jävla försäljare ringer och väcker en då? Jo, och jag fattar inte hur dumma de är som seriöst tror att föräldrarna är hemma och degar kl halv 10 på morgonen. De jobbar ju då! Hur som helst så fick jag kuta upp ur sängen och slänga mig på luren. Undrar om det hördes tydligt att jag var fröken nyvaken?

höst = färgglada löv. Det vet ju alla. Jag och vic tog en promenix igår i löv-vädret. De pallade äpplena var hur goda som helst, jag tror att jag ska börja ta en omväg till skolan nu mera.



Jag joinade inte huvudstan-shoppingen idag pga. dålig ekonomi och ggks-möte. Nästa vecka blir den efterlängtade norge-resan av också. Ser inte fram emot att packa en gång till bara.

senare:
mötet varade i nästan 5 timmar.
Nu har jag varit på IKEA och provat sängar.
- Brukar du ligga på rygg eller på sidan? - ikeatjejen
- Njaa, på sidan kanske, jag vänder väl på mig ibland (det är ju inte så att man ser sig själv när man sover, så, svårt att veta liksom)
Konstig känsla att ligga där i en säng och försöka efterlikna min sovställning, när hon och mamma står brevid och väntar på utlåtande. Vi köpte 3 sängar tillslut.
Mamma ska flytta till en liten 3:a i andersberg för er som inte vet. Nu har jag varit där och checkat in den. Fräsch, trots läget. Folk har väl sina fördomar, och jag tar tillbaka mina om andersbergs lägenheter vid centrum.
Imorgon har vi TRE MATTELEKTIONER !!! WTF!?
hey.


björnligan m.fl.

Igår var det maskeradfest. Björnligan fick det bli för oss. Det bästa med hela festen var ju att ALLA (utom typ en eller två) tog det seriöst. Tema klassiker var grejen. Snövit, askungen, jokern, musse pigg och Tomas di leva var bl.a. där.
Sen styrde vi kosan till Fia, och sov där. Mysigt.



taggar jag match nu. Sista matchen för säsongen, så nu måste vi ju vinna! Jag känner mig dock lite ur form, har inte tränat på två veckor pga. halsfluss m.m.

Idag fyller världens goaste tjej år, ..*trummvirvel*.. VICAN! GRATTIS SÅ HIMLA MYCKET!!!!!!!!!!!!!!!!! (17 år, 17 utropstecken )
Och ikväll börjar andra avenyn också! shiiit vilken bra dag då.


seg stress

Tacokväll hos kussarna idag. Nu sitter jag här, mätt och belåten, ihopsjunken i Jonas rum. bettsson är inte hemma ännu. Andrew svek och åkte till sina polers för att kolla på Torkel i knipa !?

Fysikprov i aulan idag, det sög! jag sög! det blir väl antagligen ett första IG.. Varför finns läxor? varför ska man behöva ta hem skolan och hålla på med det på heltid. Jag ligger såå mkt efter i matten nu, och är stressad ner till tårna. Måste tänka lugnt, ta 3 djupa andetag och räkna till 10, brukar funka.

För tillfället har jag faktiskt inte så mycket att komma med. Men jag lovar, det kommer mer, en annan gång..

adventure of the day

Gummistövlar på! också bar det av till Harkskär. Hela klassen med regnkläder, matsäck (jaa, jonas, det heter matsäck)och exkursionsutrustning i högsta hugg vandrade vi ut till havet för att leta plankton i kylan. Jag frös som en naken bäver. 



För övrigt så är jag frisk nu, har varit det ett dygn. Jag har efter en vecka lärt mig att svälja tabletter vilket några av er redan vet att jag haft väldigt svårt för. Träningen började med vaniljyoghurt. Jag har varit hos Johan ( han hade blivit dränkt i sälbajs tidigare under dagen ) och äntligen sett Spider man 3, och smockat i mig resterna av allt godis, dock med lite hjälp. Det satt fint. Jag borde ha pluggat fysik och matte ikväll.

varma ord från en sjukling

det gör ont när jag sväljer,
det gör ont när jag gäspar,
det gör ont när jag hickar
och nu gör det till och med ont när jag pratar!
jag fryser utan täcke och jag svettas med täcke..
jag lovar er, det är inte ens mysigt att ligga hemma i soffan hela dagarna och slippa allt plugg, dessutom sjukade jag bort en hel jävla helg!
Jag har feber och halsfluss. Så under de senaste dagarna har jag inte ens haft orken att ta mig hela vägen till datorn.

Nu har jag missat tillräckligt, tänker inte vara sjuk en sekund till ! och om jag inte slutar skriva nu, så missar jag "hål i väggen" på 5an !


smile!

Måndagarna rullar på som de ska.. Två ynkliga lektioner sen är skoldagen slut kl 10.45. Fia bjöd mig på lunch, vilket var betydligt bättre än sodexhos pyttipanna! Vi hade en nice eftermiddagsstund hos Fia. Familjen Skarpsvärd/Johansson har införskaffat ett pingisbord i garaget. Det består av två ihopsatta mat/soff-bord, nätet är uppbyggt av tegelstenar. Det kanske låter risigt, men det funkar bra faktiskt. 

  

Att norgeresan inte blev av idag suger fortfarande balle, men jag återhämtar mig från dessa djupa depressioner och lever vidare. Nu får jag ju i alla fall vara med i skolkatalogen, på fysikgenomgångarna till provet och förberedelserna till biologiexkursionen... smile!
Jag kanske skulle ha hållt mig lite mer borta från lillebror i helgen, som tydligen har halsfluss.


"från pepp till depp på ett knäpp"

Okej, nu är jag föbannad, rasande, omotiverad, sur, arg, besviken och allt liknande! Jag ska berätta..
Fia ringde. Hon sa att Hans Svärd hade ringt henne och sagt att Norgeresan blivit inställd! Här hade man packat hela dagen, handlat matsäck och förberett allt in i minsta detalj! Orsaken till denna katastrof var att norrmännen hade fått vinterkräksjukan där vi skulle bo. Och det kan tydligen smitta genom sängarna eller nåt. Så vecka 40 blir det av i stället..

Fia tyckte det var en bra idé att låta packningen stå kvar i 3 veckor, tills vi ska åka. Kanske hon har rätt i, men feting-godis-påsen då? den kan ju inte stå och ruttna till slutet av september.. Johan tyckte samma sak och vi bestämde oss för att köra en kollapåspiderman3ochätauppalltgodis-kväll till veckan (Jag som inte skulle äta så mycket godis..).

Så imorgon blir det skola som vanligt, och bara det känns ju nog deppigt!

Undrar om Hasse hade tänkt ringa mig också? Han kanske tyckte att jag skulle stå där, fullpackad och klar vid skolgården imorgon kl 8!?


the night in light

Ljuskvällen i Gävle innebär marchaller längs hela gavleån. Det visade sig vara en kylig kväll men vi stod ut. Johan Wellton gästade staden "gölvfe" denna afton. Han och hans vänner bjöd på en show med trolleritrick som gjorde en mycket förvirrad. Enmark, Fille och Z stod och gömde sig när man ville ha fram en snygg karl från publiken.. 

       (bild i profil på Johan Wellton)

Jag packar för fullt här hemma. Allt ska ner i en pyttelitenblå-fotbollsväska. Stövlar, regnkläder, raggsockor, lakan, handduk.. allt! Jag är van med en 1000liters utrymme-hockeytrunk! Men ingenting är omöjligt, som Gunde Swan brukar säga.. Imorn sticker jag!
Hade! (="ha det så bra" på norska)


kurerare

Gårdagens movie night var menat "spider man 3", men så blev det ju inte. Hulken fick ersätta, vilket inte var precis llika bra.. Idag är nog den segaste dagen på länge. Jag och febriga lillebror är ensamma i huset, vilket betyder att jag får aggera lillmamma. Marcus ligger i soffan och ser på tv. Han har gjort det ändå sedan jag vaknade kl 9 imorse. Jag pluggar, måste börjas i tid när man kommer hamna en hel vecka efter i skolan nu när vi åker till Norge.
- Maria, kan jag få mer vatten? .. Eller förresten! blåbärssoppa..
- Hur ska du ha det?
- Jag tar nyponsoppa. 

Förövrigt har jag hunnit med en tur ner på stan. Växlat till norska kronor, handlat åksjuketuggummin, baffucin&nässpray (till sjuklingen) och såklart en fet påse godis. Så nu är jag pepp på lite marinbiologi. Det känns bara ganska drygt att vi ska åka buss i minst 12 timmar!

Är det någon som kan lära mig lite norska?


depp och sånt..

Dario, Ravaz och Matte sitter längst fram och väntar på att fysiklektionen ska börja.. Då kommer Peddy: - Men vafan! Klassens tre största näsor sitter längst fram ! garv*

jag har noll inspiration just nu. åt helvete med allt.

RSS 2.0