hissfniss i väntan på passagerare

7 luckor är öppnade. Jag väntar ivrigt till imorgon då den 8:de står på tur.

Jag och Johan hade precis ätit. Dags för plugg!
När? nu på momangen
Vad? marinbiologi + matte
Var? ..hmm..  I  HISSEN!

Sagt och gjort. Vi tog med oss böcker och två stolar. Så satte vi oss längst in i hissen med näsorna mot dörren, satte på lite musik och började plugga. Men det spännande var ju själva väntan på att rätt som det var skulle någon kalla på hissen, och vi skulle åka ner till bottenvåningen för att hämta upp en passagerare. Eftersom trappuppgång 1C är väldigt lugn, blev väntan lång.. Men tiden utnytjades till förberedelser. Vad skulle vi egentligen göra när det väl kom en hissåkare?
1. Sätta på Hoffmaestos Higwayman i mp3:n
2. Sitta och sjunga högt till låten och hålla sig helt för skratt
3. Stampa i takt med fötter och händer
4. Säga "Tja" till den som träder in

Efter en mycket lång väntan börjar vi åka neråt.. Vi passerar våning 3, våning 2, 1 och tillslut når vi botten. En kille i skinnjacka kliver in. Med sig har han en kompis (Pontus, vasa, fias friend). Efter dem kommer en äldre man och tillsist en gubbe. Var de tvugna att komma alla på samma gång!?
Hur som helst börjar vi nynna på highwayman. Johan säger  "Tja", precis som i planerna. Då börjar gubben prata med oss, och vi tappar focus. Alla fyra går av på första bästa våning. Det vart inte som väntat..

Nästa gång vi åker ner med hissen står en tjej i 17års-åldern där nere och pratar i telefon. Vi börjar sjunga. Hon kikar tveksamt in och överväger en stund om hon ska ta trapporna istället. Men tillslut öppnar hon dörren och ställer sig där inne. "Tja" säger Johan. "..eeh, hej.." svarar hon och vänder sig mot dörren. Hon pratar tyst med sin kompis i luren och hoppas att hon är framme snart. Högst upp går hon av.

Denna betéendeundersökning hade funkat bättre om det kommit lite fler folk.. Men det var en kul tok-idé ändå. haha..

Idag har jag joggat och lyssnat på julkalendern på radio för första gången. Jag trampade rakt i en istäckt vattenpöl och vart blöt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0